sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Hakua + näytelmiä kuvien kera

Eilen lauantaina Fisu oli elämänsä ekoissa hakutreeneissä.
Oli jälleen mudimainen porukka kasassa, Sulo, Muru, Urkki, Rimma ja Fisu.
Olin ensin maalimiehenä Urkille ja seurailin muiden treeniä, sitten päästiin Fisun kanssa ottamaan vähän alkeita. Ensin F harjoitteli namujen kanssa miten maalimiehen luona käyttäydytään nätisti, kaikki palkkasivat sitä vuorotellen ja F oli suht nätisti.

Sitten lähetettiin Fisu pari kertaa maalimiehen perään. Ensin leikitin sitä ja laitoin lelun "saaliiksi", ja heitin sitten maalimiehelle niin, ettei F ihan yltänyt leluun. Maalimies (Terhi ja Liisa) otti lelun ja lähti juoksemaan metsään. Lähetin Fisun perään, joka meni ihan intona riehumaan lelun ja maalimiehen kanssa. Sitten menin vielä itse perään leikkimään. Näitä otettiin muutamaan kertaan ja lopuksi vielä sama makkararinki, jossa Fisua palkittiin hyvästä käytöksestä nakkien kanssa.

Fisu tuntui tykkäävän kovasti ja leikki tosi innokkaana kaikkien kanssa. Hauskat treenit kaikenkaikkiaan, tästä on hyvä jatkaa.

Liisa leikittää Fisua



(kuvat (c) Terhi M)

Tänään oltiin sitten Lahdessa kv näyttelyssä Fisun kanssa. Maisa jäi mummilaan odottamaan, kun ei halliin saanut turistikoiria viedä.

Mudikehä alkoi jo etuajassa, hyvä, että oltiin paikalla aikaisin. Mudeja oli paikalla 4 kappaletta, Fisun lisäksi Merry-täti, Noki-eno ja Kiusa.

Fisu käyttäytyi nätisti, vaikka viime näyttelyseisomisharjoituksista oli se 3kk, mikä Turun näyttelystä on... =) Vielä muistettiin kuitenkin seisominen ym. kun äkkiä ennen kehää treenattiin.

Fisu oli ainoa junnunarttu. F sai EH:n, tuomarin (Eva Liljekvist-Borg Ruotsista) mielestä silmät olivat liian vaaleat, mikä häiritsi koko olemusta. Muten Fisussa ei tuntunut vikaa olevan, joten ihan tyytyväisiä ollaan. Arvostelu oli silmiä lukuunottamatta kiva. :) (mitä nyt epäselvästä ruotsista selvää ottaa...)

"Pieni, sievä, feminiininen narttu, päässä hyvät mittasuhteet, melko pyöreät, aivan liian vaaleat silmät, hyvät korvat, kaula ja selkä, hyvä luusto, riittävät kulmaukset, liikkuu mukavasti sivusta, hyvä turkinlaatu"


Vielä ruotsiksi, jos joku siitä saa enemmän irti siten:
"liten, nätt feminin tik - huvud m. bra prop. - ngt runda, alltför ljusa ögon, bra öron - bra hals o rygg - passande benstomme tillräckliga vinklar - rör sig trevligt från sidan ännu rastabil(?) - goda pälsanlag både päls o kvalitet"

Eli paljon hyvää, mutta nuo silmät erityisesti häiritsi. Jotain tuomari mulle sanoi vielä, en vaan muista ihan tarkkaan kun ei sitä arvostelussa lukenut, mutta jotain sellaista, että F on nuori vielä, joten massaa saa tulla vielä lisää.

Ihan hauska näyttelykäynti, tytöt sai tuliaisina ihanat luut, joiden parissa loppuilta melkein vierähtikin kun kotiin päästiin.

Kehässä ((c) Anna Jantunen)


(arvostelua muokattu 27.4. + arvostelu lisätty myös ruotsiksi)

3 kommenttia:

Salla & Seci kirjoitti...

Onnea teille eh:sta. Harmi kun en ehtinyt tulla katsomaan, kun taas kerran jouduin lapinkoirien kehään, kun eksyin siellä käymään. Onneksi en ilmottanut Seciä, mitäköhän tuomari olisi neidistä sanonnut jos Fisukin oli tuomarin mielestä pieni ja vaatisi lisää massaa. Seci kun on pieni ja erittäin "massaton".Vitsi kun rapsuttelin loppukehien luona Merryä, joka ei liiemmin Seciä säkäkorkeudelta ole isompi, niin silti Merry oli puolet levempi kun Seci. Minnekäs näyttelyyn olette seuraavaksi menossa?

Noora kirjoitti...

Juu, mullekin oli vähän yllätys että Fisu oli tuomarin mielestä pieni, kun onhan se kuitenkin n. 43cm korkeakin...
En ole Fisua vielä ilmottanut mihinkään seuraavaan näytelmään, mutta katotaan. Mahollisesti kesällä johonkin. :)

Maiju kirjoitti...

Moikka Noora ja Fisu!
Olipas hauska nähdä teitä Lahdessa! :) Olin itse niin täpinässä vaan, etten tajunnut Fisua rapsutella kunnolla.. Kivaa vappua koko teidän poppoolle! Me lähdetän just serpentiiniostoksille, ilmapalloja ei voida ostaa koska Merry ei voi sietää niitä, hassu koira :) Paijaukset Fisulle! Niijoo,mekin koetetaan aktivoitua oman blogimme kans http://merrymaker.vuodatus.net/ :)