lauantai 13. syyskuuta 2008

Treeniä, treeniä

Eilen käytiin sekä agiliitämässä että tokoilemassa.
Pennulla oli siis tottis ja sitä ennen käytiin ottamassa lyhyet (mutta tehokkaat!) agilityt Purinalla. Otin myös Maisan mukaan, kun en ollut ehtinyt sitä erikseen lenkittää.

Maisan kanssa otettiin agikentällä vähän irtoamisia, keppejä, pimeitä putkikulmia ja erilaisia pieniä ohjauskuvioita parilla hypyllä. Tehtiin ihanan vinkulelun kanssa ja intoa ainakin riitti! Kepit hyvät, irtoaminen hyvä, kaikki sujui. =)

Fisun kanssa otettiin ihan tavallisia hyppyjä muutamia peräkkäin ja vähän kuljetuksia
- -
| (hyppyjä kaikki, eivät oikein asetu kohdilleen... keskimmäinen hyppy kahden välissä)
Esim. tuollaisessa kuviossa olevien kolmen hypyn kanssatehtiin erilaisia harjoituksia, mm-. ihan tavallisesti kolme peräkkäin, sitten takaaleikkaustuolla keskimmäisellä hypyllä ym. vaihtelevia juttuja, takaakiertoja ym. Kivasti onnistui, Fiz alkaa selvästi jo hahmottaa hyppyjä, eikä nytkään yrittänyt enää kertaakaan tulla siivekkeen ohi mun vieressä. Hyvä!

Kokeiltiin myös pimeää putkikulmaa, mikä onnistui hienosti, vaikkei sellaista oltu aiemmin tehty.
_ _
U (putki oli siis hyppyjen välissä)
Tuon tyylisellä kuviolla ( U=putki) tehtiin myös erilaisia juttuja. Mm. putkensuun ohi kuljetus, hypyn takaakierto+putki ym. Hyviä treenejä saa ihan muutamala esteellä tehtyä.

Otettiin taas pitkästä aikaa myös keinua, jonka alla maksipöytä. Alkuun Fisua pelotti aika lailla, mutta muutaman kerran jälkeen se alkoi jo olla reippaampi. Alussa houkuttelin sen namujen kanssa ylös asti ja laskin keinun hiljaa alas samalla syöttäen. Lopulta Fisu tuli jo aika reippaasti ylös asti, missä se sai namuja ja hiljaa taas laskettiin keinu pöydän päälle. Keinun alastulokontaktilla aina pysäytän Fisun 2o2o -asentoon ja syötän siinä parit namut, vaikken todennäköisesti aio siltä tulevaisuudessa pysähtymistä noin vaatia. Mutta oppiipahan ettei siitä rynnätä kesken kaiken pois..


Sitten siirryttiin tokokentälle, Maisa meni autoon odottamaan.

Treeneissä oli tosi vähän väkeä, mutta saatiin hyvät harjoitukset silti tehtyä. Aloitettiin taas sivulletulolla. Fisu hakee mielestäni paikan jo tosi hyvin, se tulee lähele ja on suorassa. Käsimerkki on jo aika pieni. Harjoiteltiin tätä jo vähän vaikeammista kohdista, eikä pelkästään suoraan edestä. Mm. mun vasemmalta etuviistosta, mikä myös sujui hyvin.

Seuraavaksi otettiin seuraamisen alkeita. Käveltiin siis aina askel tai pari kerrallaan, ja koira pysyyi jalassa kiinni. Imutusseuraamiseksi tätä ilmeisesti kutsutaan. ;) Fiz pysyy hienosti jalassa kiinni ja hakee koko ajan vain paikkaa sivulla. Seuraavaksi voisi alkaa tähän lisätä käännöksiäkin.

Seuraavana otettiin liikkeestä maahanmenoja. Koiraa siis houkuteltiin kulkemaan vierellä ja autettiin se sitten maahan. Maahanmenossa Fisu tarvitsee vielä käden mukaan alas asti, siitä pitäisi alkaa pikkuhiljaa päästä eroon. Muuten onnistui hyvin, Fiz kävi suoraan makaamaan. Näitä otettiin aika monta kertaa.

Otettiin vielä kaukokäskyjen alkeita. ihan vain vaihdettiin koiran asentoa istu-maahan-istu... tarkoituksena, että koiran perä pysyy paikallaan ja se oppii että liike kuuluu suorittaa niin ettei se missään vaiheessa liiku yhtään eteenpäin. Fisu teki nätisti, istumasta se käy maahan hyvin ja nopeasti, samoin maasta ylös tietysti namu nenässä kiinni).

Lopuksi mentiin tiviiseen rinkiin niin että koirat olivat omistajan edessä takapää rinkiin sisäänpäin. Ja namuja sai koirat koko ajan. Ideana tässä, että koira oppii luottamaan omistajaan ja olemaan välittämättä siitä mitä selän takana tapahtuu. Fisu oli tosi reipas, ei välittänyt yhtään takana olevista muista tyypeistä tai äänistä, söi vaan tyytyväisenä. Sitten kaikki antoi vielä jonkun käskyn koiralle (meillä maahan), jonka koirat suorittivat ringissä yhä selkä muihin päin. Hyvin totteli F, eikä muut haitanneet sitä nytkään yhtään. Sitten kunnon palkka ja vapautus.

Hyvät tottistreenit ja hienosti opiskeli Fiskars! =)

Lopuksi vielä eräs pieni poika halusi tulla Fisua silittämään kun ihastui siihen niin kovasti treenejä seuratessaan. Fisu oli reipas, heilutti pojalle häntää ja tutustui siihen nätisti. Ei hyppinyt, ei riehunut tms. Kun poika oli nähty, F:n kiinnostus loppui ja se vain tyytyi seisomaan paikallaan pojan sitä silittäessä. Hienosti käyttäytyi siis. Hyvää harjoitusta Fisulle, jonka tuttavapiiriin ei oikein lapsia kuulu.

Ei kommentteja: