tiistai 9. syyskuuta 2008

Torstain tokoilut

Torstaina oltiin taas pentutreeneissä, missä tällä kertaa olikin vähän taas paremmin porukkaa paikalla. Riesa-siskohan tuli meidän kanssa samaan ryhmään, mikä onkin ihan hyvää häiriöharjoitusta molemmille, siskokset kun tahtoisivat niin mielellään riehua keskenään...

Treenattiin mm. perusasentoa, kävelyä muista välittämättä, maahanmenoa, katsekontaktia ja loppuun otettiin vielä luoksetulokin.

Aloitettiin taas tuttuun tapaan katsekontaktin harjoittelulla. Tämä pennulta sujuu jo aika hyvin, sitä pääsee palkkaamaan usein. Tätä olen ottanut naksun kanssa, senkin pentu näyttäisi tajuavan jo. Vaihtelin pennun asentoa aina välillä, ettei se yhdistä kontaktia vain esim. istumiseen. Seuraavaksi varmaan liitetään tähän käskysana.

Sitten taidettiin tehdä perusasento-harjoituksia eli sivulletuloa. Tämän Fisu ymmärtää mielestäni jo tosi hyvin, se tulee ihan jalkaan kiinni ja harvoin jää vinoon tms. Käsimerkki tähän tosin tarvitaan vielä, mutta ehkä sitäkin pitäisi alkaa pikkuhiljaa häivyttämään. Otettiin sivulletuloja myös vähän vaikeammista kulmista, mitkä onnistuivat myös hyvin.

Seuraavaksi otettiin perusasentoa tiiviimmässä ringissä, eli oli koirille vähän haastavampaa, kun muut olivat aika lähellä. Fisu kuitenkin keskittyi tosi hyvin, muutamaan kertaan vain oli menossa tutustumaan johonkin muuhun koiraan kun vieressä muut alkoivat leikkiä. Sitten vapautettiin käyskentelemällä ympäriinsä, ja samalla vähän harjoiteltiin muiden ohittamista. Fisu tietenkin olisi leikkinyt Riesan kanssa mieluummin...

Seuraavaksi maahanmenoja. Ne sujuu ihan hyvin, vähän hitaasti tosin. Ja käsimerkki tarvitaan tähänkin vielä, muuten ei osattaisi yhtään..

Lopuksi otettiin vielä luoksetulo, sitä ei ollakaan pennun kanssa vielä kertaakaan tuolla otettu. Mietin, tulisiko se luo, mutta innostin sitä lelulla ja kun olin päässyt vähän matkan päähän kutsumaan pentua, se tuli mielettömän lujaa luokse leikkimään! Hyvin onnistui siis. Se ei vilkaissutkaan muita lähellä olleita koiria/ihmisiä, vaan tuli suoraan mun luo.

Hyvät treenit jälleen. :)

Ei kommentteja: