perjantai 12. syyskuuta 2008

Tiistain treeneissä

Ti oltiin taas agilityn parissa. Molemmat koirat oli mukana ja aika kivasti ehdin pennunkin kanssa treenailemaan.

Maisa alóitti radalla, jossa oli alkuun 3 hyppyä vierekkäin samassa linjassa ja ne tehtiin ikään kuin S:n muotoisesti. Sen jälkeen puomille, jonka vieressä putki samoin päin. Siitä putkeen ja putkesta kepeille avokulmassa. Loppu olikin aika helppo, parit hypyt ja keinulta putkeen, jonka vieressä hämäyksenä lähellä toinen putki. Maisa teki hyvin, rata oli vähän liiankin helppo, taisi olla 1-luokan tasoa..

Maisan kanssa otin taas uuden lelun mukaan ihan taas kokeillakseni miten se voi keskittyä radalla lelun kanssa. Ja sehän sujui tosi hyvin! Maisa kiljui alussa (paikallaan istuen) kun halusi niin kovasti jo radalle. :D Kontaktit sujui melko hyvin, nakki sille ei tosin kelvannut lätkältä, joten se ei alkuun mennyt ihan alas asti. Korjasi kuitenkin heti oikein ja päästiin jatkamaan.

Kepit Maisa suoritti oikein ja loppuun asti! Yleensä se ei malta lelun kanssa tehdä niitä kunnolla kun käy nin kuumana, mutta nyt oli hyvä että kepit oli keskellä rataa, eikä lopussa niin kuin viimeksi. Hyvä suoritus Maisalta.

Alkuhypyt tehtiin ensin niin, että siihen tuli takaakierto nyt sitten kokeiltiin sitä vielä toisella tapaa. Olin itse toisella puolella, joten 2. ja 3. hypyn väliin tuli poispäinkäännös, mikä onnistui myös hyvin. Puomin kontakteja tehtiin vielä lelu kanssa pari kertaa, nyt sujui hyvin, Maisa tuli alas asti hyvällä vauhdilla ja vapautin heti kun pysähtyi. :)

Fisun kanssa tehtiin hallin reunalla putken ja hypyn kanssa erilaisia harjoituksia. Pariin kertaan taas ihan eteenmenoja putkesta hypylle, jossa namu. Sitten harjoiteltiin myös hypyn ohi tuloa putken jälkeen ja poispäin-/sylikäännöstä hypylle. Parin yrityksen jälkeen nekin onnistuivat, aika hyvin pentu osaa tulla käteenkin vaikka irtoaakin hienosti.

Lähetin Fisua myös vähän kauempaa putkeen, mikä onnistui myös hyvin. Myös takaaleikkaukset putkeen sujuivat. Myös takaakiertoja harjoiteltiin sekä kääntymistä heti siivekkeen jälkeen. Tehtiin myös takaaleikkauksia hypyllä, jotka onnistuivat hyvin namukipon kanssa. Kun Fiz on keskittynyt menemään kupille, se ei välitä vaikka tekisin mitä. :P

Lopuksi otin vielä Fisunkin kanssa radan kolme ekaa hyppyä. Helpommalta puolelta (lopussa takaakierto) onnistui hyvin. Kokeilin vielä toisellakin tapaa eli poispäinkäännöksen kanssa, mikä tuottikin vähän hankaluuksia. Poispäinkäännös ei vielä oikein hyppyjen välissä luonnistunut, vaikka sitä olaankin "kuivaharjoitteluna" tehty. Otin sitten vain viimeisen hypyn kanssa pari kertaa p.p.käännöksen, mikä sitten saatiin lopulta onnistumaan. Näitä voisi siis treenata enemmänkin.

Lelupalkka viehättää Fisua paljon eikä se nyt lähtenyt edes karkuteille lelun saatuaan. Ehkä jotain edistystä siis tässäkin. En tosin montaa kertaa antanut Fisun saada lelua, ettei se lähtisi sen kanssa omille teilleen...

Kokeilin myös neljää keppiä pennun kanssa, mutta ei se niitä vielä tajunnut ollenkaan. Vielä tarvitaan siis aika paljon toistoja verkkojen kanssa ennen oikeille kepeille siirtymistä. Meidän omat kepit on tietysti vähän erilaisetkin kuin hallin "oikeat" kepit, joten täytyy varmaankin harjoitella jossain vaiheessa myös hallin kepeillä verkoilla.

Hyvät treenit molemmilla tytöillä siis. =)

Eilen treenasin myös pihakeppejä Fisun kanssa sekä "nokkimista". Hyvin onnistui, kyllä F alkaa jo tajuta kosketusalustan ideaa. :]

Tänään kävi hauska tapaus takapihalla. Leikittiin Fisun kanssa kepillä, jota se sitten pureskeli vähän aikaa itsekseen. Naapuri tuli omalle pihalleen, mitä F alkoi haukkua ja otti pari askelta naapurin pihaa kohti. Karjaisin "ei!", jolloin Fisu pysähtyi ja lähtikin yhtäkkiä pujottelemaan kepit, jotka olivat sen vieressä. =D Kehuin tietysti pentua ja palkkasin sen keppileikillä. Hassu koira!

Ei kommentteja: