maanantai 4. lokakuuta 2010

Torstain tokot

Viime torstaina treffattiin Johannan ja Kiira-kelpin kanssa tokotreenin merkeissä. Tehtiin aika pitkälti kaikki alon liikkeet läpi, sekä vähän muutakin.

Aloiteltiin seurailemalla samaan aikaan, häiriönä Fisulle oli Maisa, joka huusi kentän laidalla taukoamatta ja nosti aikalailla mudin virettä, sekä vieressä tokoileva Kiira-kaveri. Alkuhäröilyn jälkeen F keskittyi tosi hyvin ja esitti nättiä seuruuta.

Seuraavaksi otettiin vuorotellen liikkeitä, toinen sai kommentoida. Aloitettiin liikkeestä maahanmenolla, oli pätevä. Tämän F sentään nykyään osaa. Tehtiin perusseurausta, yritin itse panostaa käännöksiin vähän hidastamalla ja siten vihjaamalla koiralle, että kohta kääntyy. Erityisesti täyskäännös oli huomattavasti parempi kuin tiistain treenissä, jolloin taisin itse liikkua aika äkillisesti ja koira tietenkään ei ihan pysynyt mukana.

Jossain vaiheessa otettiin myös liikkeestä seis. Mut pakotettiin (:D) kokeilemaan ilman käsimerkkiä (johon itse olen jäänyt liikaa kiinni) ja parin yrityksen jälkeen huomattiin, että kyllähän Fisu tämänkin jo taitaa. On se fiksu. =) Täytyy siis unohtaa turhat avut ja luottaa koiran osaamiseen. Pari kertaa F meinasi istahtaa (vaikka sitä ei olla reenattu aikoihin), mutta hoksasi nopeasti, mikä tämä juttu oli.

Pienen tauon jälkeen kerrattiin mm. luoksetulo ja hyppyä. Luoksetulossa en enää anna "sivu"-käskyä ollenkaan, vaan käsky on pelkkä "tule". Pieni vartaloapu, ja F löytää perille. =) Ihmeellisesti se vain tietää, koska tulee suorapalkka, vauhtia oli meinaan vielä miljoonakertaisesti lisää kun palkaksi sai revittelyn lelulla, josta Fisun ei muka pitänyt tietää etukäteen. Olen kai vaan läpinäkyvä..

Hyppy sujui hyvin, pari toistoa lelun heitolla, ja sen jälkeen ilman mitään, palkka pysähtymisestä. Hienosti osaa. (-: Ruudun alkeita jatkettiin, lähettämällä kosketusalustalle. Meinasi välillä nuuskia tötsiä ennen kuin löysi alustan (tötsät Fisulle vielä uusi juttu), mutta muuten ihan mallikkaasti. Malttoi pysyä alustan päällä kunnes tulin palkkaamaan.

Kaikenkaikkiaan oikein hyvä treeni! Tuntuu, että koira osaa kerta kerralta yhä enemmän. Erityisesti seuraus sujui tooosi nätisti. :) On se vaan hieno pieni. <3

Pieni Kiira oli myös eri pätevä tokokelppari! Kamalan taitava pentu. :)

Ei kommentteja: