maanantai 18. lokakuuta 2010

Tokomudit osaa!

Tänään treenailtiin taas tokoa Tanjan ja Lujan kanssa. Sää oli hirveä, vettä tuli välillä vaakasuorassa, eikä tuuli parantanut asiaa. Ei haitannut koiria kuitenkaan, kestäviä piskejä.

Aloitettiin yhteisellä paikallaololla. Fisu totesi, ettei osaa mennä maahan. Hyvä alku. :D Ehkä kuudennella käskyllä kekkasi miten juttu menikään. Pysyi kuitenkin hienosti. Teinilauma tuotti hyvää häiriötä, kävelivät loppuvaiheilla koirien ja meidän välistä kovaäänisinä, mutta mudit pysyi paikalla. =)

Lujan vuoro oli näyttää osaamistaan ensin. Ja kyllähän Luja-mies osaa! Tehtiin vuorotellen aina pari liikettä kerrallaan.

Fisu teki ensin seurausta. Näytti kuulemma oikein hyvältä, erityisesti kontakti oli loistava! Mua vähän häiritsee se, että pysähdyttäessä F tulee ehkä vähän turhan eteen. Nyt kun keskityin oman liikkumiseni loogisuuteen paremmin, ongelmaa ei oikeastaan ollut. Paikka pysyi paremmin myös pysähdyttäessä.

Vasemmalle käännyttäessä takapää ei liikkunut tarpeeksi hyvin. Otin muutamia vasemmalle käännöksiä ihan paikallaan. Oikealla kääntyi nätisti, samoin täysikäännös tuntui suht hyvältä. Kokonaisuudessaan aika mukavaa seuruuta. (:

Sitten kerrattiin jäävät liikkeet. Aloitettiin liikkeestä maahanmenolla, jonka kuvittelin olevan Fisun vahvin liike. Mutta eipä ollutkaan. Tarjosi seisomista. Kaavoihin kangistunut eläin, jonka kanssa olen tainnut aina ottaa seisomisen ensin... Lopulta muistui ja saatiin hienoja maahanmenoja.

Seuraavaksi liikkeestä seis. Tämä sujui sentään paremmin. Vähän piti alkuun antaa apuja, mutta lopulta toimi oikein hyvin. F myös pysyy paikalla hienosti, kun tulen sivulle. Tässä en ole koskaan ottanut loppuun perusasentoa, turhaa ennakoimisen riskiä.

Myöhemmin vahvistin vielä sivulla maahanmenoa, joka nyt oli tosi nopea ja hieno.

Lopuksi kertailtiin murheenkryyni-luoksetuloa. Tässä sitä hiottavaa vielä riittää. Uusi ongelma: Fisu meinasi useaan kertaan pysähtyä kesken kaiken tullessaan mun luo. Ihan uusi ja outo juttu. Järkeiltiin myöhemmin, että Fisua ehkä hämäsi mun paikallaan pysyminen, sillä aika usein olen ottanut muutamia askelia taaksepäin sen tullessa lähelle. En keksi muutakaan syytä tähän. Kumma kyllä, koska en aina liiku ja ennen ei ole vastaavaat ilmennyt. No, annoin vähän lisää apuja, jotta saatiin onnistumisia. Siltikään paikka ei ole sille selvä, nytkin tarjosi kerran mun edessä sivuttain istumista... :/ Lisää siis toistoja, toistoja, toistoja. Täytyy lopettaa oma liikkuninen ja mieluummin antaa vaikka pieni käsi-/vartaloapu. Pari tehokasta viikkoa aikaa saada tämä kuntoon. Kyllä se riittää.

Lähinnä kertaamista tarvitaan siis jääviin liikkeisiin, sekä luoksetuloon. Ja vasemmalle kääntymisiä voisi sielä vahvistaa. Oikeastaan seuraamista ja perusasentoa ollaan lähiaikoina hinkattu aika vähän. Ehkä niitä voisi vielä vahvistaa.

Pitäisi myös ottaa muutamia kokeenomaisia treenejä ja totuttaa koiraa siihen, ettei palkkaa ja etenkään kehuja tule jokaisen pienen suorituksen jälkeen. Sekin voi tuottaa Fisulle hämmennystä, kun olenkin yhtäkkiä hiljaa ja totinen vaikka se tekee oikein. Voisi myös harjoitella jonkin "liikkurin" kanssa, ettei ylimääräinen huutelu saa koiraa ennakoimaan tms. Vähän on siis projektia vielä.

Hyvä fiilis kuitenkin jäi treenistä. Hyvällä mallilla on molempien totteleminen. :-) Osaavat ja innokkaat koirat on kivoja! Mistä lie Fisukin tokointonsa kehittänyt... Mä en tiedä, mutta en valita! Tosi hauska treenata, kun koira pitää oman vireensä sopivana ja into säilyy koko treenin ajan. Mukavaa.

Ei kommentteja: