lauantai 16. lokakuuta 2010

Agilitysulkeiset (+ vähän tokoa)

Torstaina käytiin Johannan & Ruutin ja Riesan kanssa Purinan kentällä treenailemassa.
Tehtiin lyhyehkö rata, jossa pystyi tekemään useampiakin muunnelmia koiran tason mukaan. Maisan kanssa kokeiltiin kaikenlaisia kiemuroita, Fisu keskittyi lähinnä kontakteihin ja keppikulmiin.

F haki sairaan hienot kepit takaaleikaten vaikeasta kulmasta. Vahvistettiin puomin alastulokontaktia, yritin saada Fisulle paikkaa taas selkeämmäksi ja nopeutta suoritukseen. Jotenkuten onnistui, parit hyvät toistot saatiin. Yhäkin se vain tuntuu olevan epäselvä, mihin pysähdytään. Pitäisiköhän ottaa nose touch -alusta taas käyttöön, en nyt yhtään tiedä. Namua en ole koskaan pitänyt kontakteilla, mutta voisikohan se nyt vauhdittaa tässä tilanteessa... Täytyy pohtia. Etenkin jos en voi itse juosta eteenpäin, F tulee hitaasti ja meinaa jäädä liian ylös. Vaikeaa.

Otettiin aika lyhyt treeni kuitenkin ja loppuun kunnon vauhtisuora ja revityspalkka. Fisulla oli kivaa. =)

Lopuksi taas tokoiltiin, kerrattiin hyppy pariin otteeseen ja tehtiin erityisesti seuraamisen käännöksiä & pysähdyksiä. F tuntuu aina menevän vähän liian eteen kun pysähdytään, mutta en usko että saan asiaan mitään muutosta kun en ole alunperinkään vaatinut ssen parempaa. Muuten seuraus tuntui tosi hyvältä.

Liikkeestä pysähdykset oli hienot, tosin mun käskytys taisi olla vähän epäselvää. Kerran F jatkoi seuruuta mun pysäytyskäskystä huolimatta. Napakampi käsky toimi kuitenkin. Hypyssä edellisessä treenissä kerran pyysin Fisun perusasentoon ja heti alkoi koira ennakoida. :o Istahti kun tulin sen sivulle. Harjoiteltiin siis pelkkää paikallaan seisomista hypyn jälkeen.

Muuten toimi ihan kivaasti. Paikallaoloja pitäisi varmaan tehdä vielä häiriöiden kanssa. Ihan luottavaisilla mielillä olen kuitenkin kaiken suhteen. Kyllä se Fiskars jo paljon osaa. :-)

Ei kommentteja: