tiistai 26. lokakuuta 2010

Maisemanvaihdos taitaa toimia

Suunnattiin tyttöjen kanssa sunnuntaina Lahteen viettämään pari vapaapäivää mun "loma"viikon kunniaksi. Täällä ollaan vieläkin.
Koirilla on ollut mukavasti toimintaa. Eilen ulkoiltiin paljon ja käytiin katsomassa mummia sairaalassa. Mummot ja papat tuntuu tykkäävän koirista, kaipa se vähän piristää päiviä kun tulee nelijalkaisia vieraita käymään. Tänään tiedossa samansuuntaista ohjelmaa.

Poikettiin aamulenkin varrella läheiselle hiekkakentälle tokoilemaan. Ja hitsi, miten hyvin sujui! Fisu vaan osasi!

Seuraus oli hienoa. Tehtiin suht pitkiä suoria pätkiä. Nyt pysähtymiset ja perusasennot tuntuu onnistuvan paremmin. Varmaan alunperinkin ongelma oli mun liian äkkinäisissä pysähdyksissä.

Myös käännöksiä kertailtiin. Vasempaan sujuu taas paremmin, nyt se takapääkin on aika hyvin mukana. Täyskäännöksiä yritin saada vähän tiiviimmiksi, otin muutamia imuttaen ja palkka heti käännöksen jälkeen. Aika kivasti F alkoi hakea parempaa paikkaa.

Jäävät liikkeet onnistui kerrankin ekasta ilman yhtäkään mokaa! Jee. :) Maahan oli hieno ja nopea, seisomisessa tuntui ottavan pari askelta ennen pysähdystä. Otin muutamia käsimerkin kanssa, jotta pysähtyisi nopeammin. Mutta tosi hyvin kuitenkin kokonaisuudessaan, ei sekaantunut kertaakaan, vaikka otin peräkanaa makuuta ja seisomista. Pätevä tyttö!


Luoksetulo
kin toimi jo paremmin! Vauhtia oli tosi hyvin, nyt ei ollut kertaakaan himmailemassa kesken kaiken. Annoin ekoilla kerroilla vielä sivu-käskyn kun F oli jo lähellä ja hienosti tuli perusasentoon. Tosi hyvä! Lopussa en antanut enää apukäskyä ja silti toimi. (=

Vahvistettiin myös kontaktia sivulla istuen ja välillä pidin Fisua pitkäänkin paikallaan sivulla välillä palkaten. Joskus aiemmin F meinasi herkästi ennakoida maahanmenoa sivulla, mutta nyt pysyi hienosti istumassa. Tipahtaa kuitenkin myös hienosti maahan kun käsky vihdoin tulee. Ja yksi kumma huomio: se menee nykyään makuulle paljon suorempaan. Ihan kuin vinousongelma olisi korjaantumasssa (koputtaa puuta...). Olen kyllä yrittänyt palkata vain suorista ja välillä ottanut sen sivulle jopa liioitellusti toiseen suuntaan vinosti ja siitä maahan, jolloin ei ainakaan muhun päin taivu. Ehkä sille alkaa mieltyä kuva sivulla suoraan makaamisesta. Ehkä. Pienen paikallaolon F sai myös tehdä. En tosin viitsinyt kauaa makuuttaa kun häiriötä ei ollu nimeksikään, pelkkä pieni futaripoika potkimassa palloaan samalla kentällä.

Kaiken kaikkiaan aivan loistava treeni. Fisu se vaan taitaa! Tietysti heti kun tokokoe peruuntuu, niin kaikki alkaa sujua niiin hyvin että! Mutta niinhän se menee. Ei silti valiteta, kun kerta onnistuu. :D Seuraavaa koetta saadaan kuitenkin odottaa, ehkä jopa ensi vuoteen. :( Harmillista. Mua nimittäin pelottaa, että en saa aikaiseksi ylläpitää koiran nykyistä taitotasoa, kun tavoitteet siirtyy niin pitkän ajan päähän... No, katsotaan miten talvi vaikuttaa treenaamiseen muutenkin.

Maisa sai tehdä temppuja Fisun tokoilun välissä. Kertailtiin tanssiosaamista ja harjoiteltiin vähän jotain uuttakin. Pieni koira se vaan tykkää opiskella!

Ei kommentteja: