keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Tiistain tokoi & agei

Tiistaina oltiin taas aktiivisia.
Ensin oli vuorossa vika kerta Fisun tokokurssia, valitettavasti loppui jo nyt. :( Me oltaisiin mielellään tokoiltu ohjatusti vielä paljon pidempään! Vikalla kerralla oli vuorossa paikallaoloa, hyppyä ja neuvoja vapaavalintaisiin liikkeisiin.

Aloitettiin tuomarin tutustumisella. F istuskeli rauhassa, vähän nuuhkaisi "tuomaria". Paikallaolossa kävin taas muutamaan otteeseen piilossa. Alkuun F oli vähän levoton, nousi istumaan kerran. Palautin maahan ja palkkailin useammin. Lopun aikaa oli tosi hienosti. Kurssilla ollaan otettu paikallaolot aina kokeenomaisesti, joten palatessa koiran luo olen käskenyt sen maasta sivulle. Hyvin nousee. Normaalisti treenatessa palkkaan aina maahan, enkä usein pyydä sivulle, ettei ala turhaan ennakoida.

Seuraavaksi otettiin hyppyä. Tätähän me ollaan vasta pari kertaa kokeiltu. Aloitettiin namualustalle lähettämällä, mutta jätettiin se nopeasti pois ja hyvinhän se hyppää ilmankin. Olen palkannut aina seisomisesta, enkä pyydä vielä istumaan ollenkaan. Eiköhän se istua osaa tarpeen tullen. Otettiin muutamia kertoja myös lelun heiton kanssa, parhaiten toimi kuitenkin niin, että apuohjaaja oli lelun kanssa toisella puolella. Mun käskyn jälkeen koiran lähdettyä kohti hyppyä tuli lelu näkyviin. Liukkaasti lähti Fiskars. :D Lopuksi otin parit toistot ilman mitään apuja, ja ihan nätisti sujui jo niinkin. Joskus F vähän epäröi ennen hyppäämistä, joten täytyy vielä vahvistaa hypylle irtoamista.

Seuraavaksi kaikki sai valita jotkin kaksi liikettä, joihin halusi vinkkejä sekä toisen silmäparin katsomaan. Me näytettiin meidän noutoa, joka on edistynyt aika huomattavasti. Fisu nostaa jo kapulan maasta ja tuo sen mulle nätisti. "Kiitos", kapula mulle ja palkka. Toisena juttuna ollaan harjoiteltu, että F istuu ja pitää kapulaa suussa. Kivasti sujuu sekin. Otettiin pari toistoa niin, että kouluttaja vei kapulan vähän matkan päähän ja mä lähetin Fisun sivulta hakemaan sen. Hyvin toi. :)
Saatiin vähän vinkkejä jatkoon, hyvä. Ainakin niitä voisin tehdä, että vien kapulan johonkin, ja lähetän Fisun hakemaan sen. Heittämistä ei ehkä kannata hirveästi vielä ottaa, ettei innosteta koiraa "tappamaan" kapulaa...

Välissä otettiin parit luoksetulot, kokeilin nyt ekaa kertaa ilman, että annoin enää "sivu"-käskyä "tule":n jälkeen. Annoin pienen vartaloavun, ja Fisuhan tuli sivulle oikein pätevästi. Okei, vähän pompaten. =) Lisäksi tehtiin vauhtiluoksetuloja lelupalkalla. Oli vauhtia!

Otettiin myös rudun alkeita alustalle lähettämisenä ja liikkeestä seisomisia. Olen saanut käsimerkkiä jo vähän häivytettyä. Myös sivulla maahanmenoa suoraan vahvistettiin.

Toisena liikkeenä näytettiin ihan seuraamisen käännöksiä. Kouluttaja käskytti meille seuraamista, palkkailin välillä. Käännökset toimi aika mukavasti. Fisu saa seuraamisestaan aina kovasti kehuja. Kuulemma voisin itse vähän hidastaa ennen kääntymistä ja siten vinkata koiralle tulevasta. Mun käännökset oli kuulemma aika teräviä ja vähän turhan äkillisiä. Täyskäännös oli vähän turhan leveä, siihen ehkä imutuksella toistoja.

Loppukommenttina oli, että "eikun kisoihin!". Heh, vähän taitaa olla vaiheessa osa liikkeistä vielä. Mutta jossain vaiheessa, kyllä. ;-) Oikein hyödyllinen oli kurssi, harmittavan lyhyt vain. Mutta tästä on hyvä jatkaa. Täytyy järjestellä omia kimppatreenejä.

Tokosta siirryttiin agilitytreeneihin. Alkoi siis talvikausi, ja nyt on molemmat tytöt samassa ryhmässä. Tehtiin aika lyhyt ratapätkä, mikä sopi meille hyvin viikonlopun kisojen jälkeen. Radalla oli muutama tiukka käännös ja kepeille aika vaikea umpikulma, jossa treenasin takaaleikkausta. Maisalla tämä onnistui hyvin, Fisulla vasta aika monen yrityksen ja erehdyksen jälkeen. Mutta lopulta sujui kuitenkin.

Ihan nätisti teki molemmat tytöt, Fisulle välistävetokohta oli ihan hyvä suht "uusi" juttu. Loppuun tehtiin helppo vauhtipätkä, jonka kaikki sai tehdä ja päättää treenit kivaan suoritukseen kunnon palkalla. Kivaa oli. :-)

Ei kommentteja: