maanantai 18. lokakuuta 2010

Luva tai ei, joka tapauksessa masentaa

Hmm.. Sunnuntain kisat Kirkkonummella meni Fisun kanssa aika vaihtelevasti. Tuomarina oli Ritva Herrala ja radat ihan ok mukavia, jonkun verran ansoja ja keppikulmat vähän haastavia. Muuten ei mitään liian vaikeaa.

Ekalla radalla tehtiin hyvä nolla. Fisu ei kuitenkaan ollut erityisen nopea, hävittiin voittajalle useita sekunteja. Meidän aika oli -8,62s (etenemä 3,74m/s, voittajan aika n. 6s nopeampi). Meidän sijoitus neljäs. Mä en ollut edes tietoinen uusista säännöistä ja siitä, että LUVA-nollia voi saada muutkin kuin kolme ekaa, joten vähän masensi alkuun se neljäs sija.. Olinkin ihmeissäni, kun tuloslistalla luki luva meidänkin kohdalla, ja kysäisin järjestäjiltä asiasta. Joku kysyi ohi kävelevältä tuomarilta asiaa ja vastaus oli: "ei neljäs voi saada luvaa". Joten luva-merkintä viivattiin yli seinästä. Päivän lopuksi Fisun kisakirjassa oli kuitenkin merkintä luvasta ja tuomarin allekirjoitus, joten kaipa asia sitten oli vielä tarkistettu kertaalleen. Itsekin tarkistin vielä sääntöjä kotona kisojen jälkeen, ja uskoisin, että luva se oli. Päivitystä 19.10.....ainakin KKK:n tuloksissa lukee LUVA. :)

Rata onnistui meiltä aika hyvin, olin tosi tyytyväinen. Kontaktit toimi suht hyvin, mutta hitaathan ne on. Kepeillä takaaleikkasin, mutta F meinasi juosta ensin mun jalkoihin. Haki hienosti kuitenkin oikeaan väliin sähläyksestä huolimatta. Ansa-A onnistuttiin myös välttämään, vaikka se oli aika vahvasti tyrkyllä. Ihan onnistunut suoritus siis.

No, toiselle radalle lähdin ihan hyvillä mielin. Aika samantapainen rataprofiili, mutta aika pitkälti päinvastaisessa järjestyksessä kuin aiempi rata. Meidän matka tyssäsi kuitenkin jo neljännelle esteelle, kun F paineli puomille putken sijaan. Jo toisella hypyllä käännös meni ihan pieleen, mun valssi ei tehonnut yhtään ja F ajautui kauhean kauas kaarrokselle. Ehkä siksi linja seuraavallekin hypylle oli huono, ja puomi veti puoleensa. Mielestäni kyllä yritin ottaa haltuun ennen putki-puomi kohtaa, mutta ei selvästi tehonnut.

No, jatkettiin kuitenkin putkeen ja hypyn ja toisen putken kautta takaisin puomille. Kontaktilla F pysähtyi taas liian ylös ja kun käskin sitä ottamaan kontaktin, se tuli jo pois esteeltä. Yritin ottaa kontaktin uudestaan, mutta F ei taas tajunnut mitään ja kun treenaamaan ei saanut jäädä, lopetettiin häröily siihen. Jäi tosi surkea fiilis koko suorituksesta. Otti niiiin paljon päähän.

Johtopäätöksiä:
-koira ei osaa kääntyä. ollaan treenattu niin paljon pelkkiä kivoja vauhtiratoja, että F ei osaa yhtään lukea esim. valsseja ja hyppy tarkoittaa sille "suoraan vauhdilla eteenpäin". se ei yksinkertaisesti osaa hypätä kääntyen.
-kontaktit on ihan rempallaan. Fisu ravaa puomilla, ja kuluttaa tosi monta ylimääräistä sekuntia hidasteluun. se on myös ihan pihalla siitä, missä sen pitäisi pysähtyä.
-vauhtia ei ole tarpeeksi. kun nollia tulee neljä, niin ei epäilystäkään että F ei olisi se neljäs...

Vähän motivaatio taas hakusessa.

Ei kommentteja: