tiistai 15. kesäkuuta 2010

Hyvän mielen agilityt

Eilen päästiin pitkästä aikaa Fisun ryhmän treenivuorolle. Varmaan kolme viimeistä kertaa jäänyt väliin. Ei sentään olla taukoiltu koko aikaa, vaan ollaan treenailtu sitten Maisan vuorolla molempien kanssa.

Tehtiin kaksi eri ratapätkää (n. 8 estettä molemmissa). Eka treeni vaikutti meille erityisen huonolta. Alussa oli kolmen hypyn suora, joiden jälkeen hypyistä muodostunut neliö. Neliössä piti harjoitella neljä eri rataa, joko kaikki hypyt "sisältä ulospäin" tai "ulkoa sisäänpäin" ja sama molempiin suuntiin. Ensin tutustuttiin kaikkiin neljään versioon ja vasta juuri ennen omaa vuoroa saatiin tietää, mikä niistä tehdään.

Olin vähän varuillani, että miten Fisu tämmöisestä pienessä tilassa pyörityksestä tykkää, mutta sehän menikin hienosti. Yleensä en myöskään tykkää jättää sitä kauas odottamaan ja suosin lentäviä (vauhdikkaita) lähtöjä, mutta nyt se joutui jäämään sinne neljän hypyn taakse odottelemaan. Hyvin kuitenkin jäi ja tuli kuitenkin vauhdilla radalle. :-) Ja treeni sujui hienosti. Karjuin sille aika tiukat käskyt, ja mun mielestä kuviosta tuli oikein siisti ja hyvä. Ei paljoa turhia kaarroksia ja vauhtia oli silti. Jei! =) Jätettiin yhteen onnistuneeseen kertaan.

Välissä tehtiin vähän keppejä ja puomin alastuloa. Puomilla se on vähän ruvennut miettimään, mihin kohtaan pitikään pysähtyä ja meinaa stopata jo ennen kuin tassut on maassa. Otettiin siis useampi toisto muistutteluna, pelkkää irrallista alastuloa. Saatiin hyviä onnistumisia. Kepit toimi myös hienosti. Fisu pelittää hyvin! :)


Toinen pätkä oli Fisulle sopivampi, jossa pääsi hyvin etenemään ja liikkumaan koiran kanssa. Haasteena mutkaputkien väärät päät, jotka kuitenkin ohitettiin hienosti. Alussa oli kaksi hyppyä vinottain, joilta tiukka käännös putkeen. Ensin valssasin, koska Fisulla on vähän tapana ampua lähimpään putken päähän. Valssi ihan ok, kääntyi hyvin ja tuli oikein. Toisella kertaa kokeilin valssaamatta vähän poispäinkäännön tyyppisesti ja yllättäen sekin toimi! Ajattelin, etten saisi sitä kääntymään vain vetämällä, mutta toisella kertaa se tuli jopa ihan siivekettä nuollen. Super! Ehkä se on vähän oppinut kuuntelemaankin. =)

Ei tehty enempää, ja lopetettiin kun vauhtia ja intoa vielä oli. Todella hyvä treeni siis. :-) Jäi tosi hyvä mieli näistä. Fisua on sitten hauska treenata.

Purinalta ajeltiin vielä ex-tempore Luja-miestä katsomaan ja kyllä olikin mutiaisilla hauskaa keskenään! Molemmat keksi jossain vaiheessa iihanan mutalammikon, johon ne painelivat yhdessä riehumaan ja olivat siellä mahaa myöten kurassa. Parasta! :D Lyhytkarvainen Luja oli aika koipeliini!

Ei kommentteja: