tiistai 22. kesäkuuta 2010

Huijarikoiran paluu

Otettiin taas pieni tokotreeni läheisellä hiekkakentällä. Ei muita häiriötekijöitä, paitsi kärpäset kiusasi. Maisa sai kertailla temppuja ennen Fisun vuoroa. Kyllä tekee mielellään nakkipalkalla. :) Ja tykkäähän se muutenkin tehdä, mitä vaan.

Fisu on tuntunut aika motivoituneelta treenaamaan. Leikitään että tauko on innostanut sitä, niin saadaan joku perustelu treenaamattomuudelle... ;-)

Nyt kun ollaan muutamia kertoja lyhyen ajan sisään tokoiltu, niin ongelmatkin muistuu mieleen. Niitä on mm. eteentulo. Se ei vaan koskaan ole toiminut, eikä toimi vieläkään. Muutaman metrin päästä se tulee hyvin, mutta vähänkin kun lisää matkaa niin se jää kamalan kauas. Ja kun en näistä palkannut, niin se alkoikin tarjota maahanmenoa, tassunantamista.... Siinä kahden metrin päässä mun edessä. Raukka ei edes tiedä mitä siltä odotetaan. Todellinen syy varmaan kuitenkin on se, että se vaan ei tykkää tulla niin lähelle, kun olen kasvot Fisua kohti. Näin luulisin. Paineistumista? Jotain kuitenkin. Pitäisiköhän unohtaa koko tyhmä eteentulo ja alkaa opettaa luoksetuloa suoraan sivulle tullen? Miettisi sitten asiaa uudelleen jos joskus (ikinä) esim. BH-kokeeseen asti päästään. Täytyypä miettiä.

Luoksetuloihin se lähtee kuitenkin tosi nopeaan ja innokkaana, ja palkkaankin melkein aina vauhdista. Kuitenkin kun nyt kokeilin ollakin paikallaan ja odottaa koiran tulevan istumaan, niin eipä toiminutkaan. Höh.

Otsikon viittaus huijarikoiraan tuli taas esille, kun jossain vaiheessa huomasin, ettei se taaskaan istunut sivulla. Pokkana vaan tulee "sivulle" ja jää seisomaan. :O En tiedä, onko se koko ajan tehnyt niin kun en ole huomannut. Laiska kurjimus!

Muita ongelmia.... Seuraamisessa edistää. Muuten ei huomaa pahasti, mutta kun pysähdyn, se "luiskahtaa" liian kauas. Kokeilin kävellä aavistuksen vasemman suuntaan, eli laajaa ympyrää, jolloin paikka pysyi paremmin. Muuten ihan pätevää seuruuta, mun mielestä. Käännökset toimii ihan ok. Tosin enpä itse niistä paljoa näe.. Peili/treenikaveri olisi kiva.

Kaukoista Fisu osaa istumisen ja maahanmenon. Mun mielestä osaa ihan hyvin jopa. Ei liiku. Se tuntui kerrasta oppivan, kun joskus vinkistä kokeilin laittaakin palkan sen eteen. Sitä inhotti niin paljon ajatus namun päälle joutumisesta, että ei ole liikkunut sen jälkeen. :-D

Nykyään osaa mennä sivulla maahan suoraan! Ennen kääntyi aina mua kohti vinoon. Tähän auttoi pieni käsimerkkiapu, jonka olen saanut jo häivytettyä. Ainakin tuntuisi olevan hyvä nyt. =)

Liikkeestä maahanmenoja kokeiltiin. Ihan ok toimi. Vähän hitaasti, laskee ensin peräpään ja sitten vasta kunnolla makaa. Ainakin mitä onnistuin huomaamaan. Mutta tajuaa kuitenkin homman, kai. Ollaan otettu silloin tällöin myös liikkeestä istumisia, jonka mun mielestä osaa aika kivasti.

Ehkä tästä vielä jotain tulee... Meidän ikuisuusprojekti.

2 kommenttia:

Tiia Ahveninen os. Hämäläinen kirjoitti...

Sun pitää tulla meidän kimppatokoihin Fisun kanssa niin sitten saisi häiriötä ja "peilin". ;)

Noora kirjoitti...

Niin. Voitaisiin kyllä joskus taas tulla. Vähän hankala tosiaan yksin reenailla. Se vaan kun te kaikki ootte niin pitkällä jo ja me ei osata mitään. :-D Niin en tiiä kauanko te jaksatte meitä siellä katella...

Onks teillä joku vakkaripäivä?