tiistai 1. joulukuuta 2009

Pe agia + su hakua, ainiin + esineruutu!

Viikonloppuna F sai treenailla kahtena päivänä.
Perjantain agitreeneissä tehtiin lyhyehkö tekniikkapätkä sekä itsenäisenä mm. keppejä ja rengasta. Laitoin alkuun kepeille verkot, jätin muutaman välin taas auki. F teki taas tosi hyvällä temmolla, lähettelin vaikeammista kulmista, laitoin useimmiten lelun päähän valmiiksi ja jäin itse taakse tai otin reilusti sivuetäisyyttä. Availin verkkoja vielä vähän lisää ja lopuksi otin toiselta puolelta verkot kokonaan pois, toiselle puolelle jätin kaikki. Fisu oli ihan loistava, teki ihan oikein ja mahtavalla vauhdilla. Super!

Renkaalle otin lähetyksiä kauempaa, jäin itse taakse ja F sai tehdä ihan itsenäisesti. Hyvin sujui. Otettiin A:n kontakti myös pari kertaa, hetsasin Fisulle ensin vähän vauhtia ja tultiinkin sitten reippaasti, tosi tarkasti pysähtyen kuitenkin.

Radalla oli teemana välistävedot, jotka aiheuttivatkin meille hankaluuksia. Alkusuoran jälkeen tein pakkovalssin, minkä jälkeen olisi pitänyt tulla kaksi välistävetoa seuraavilla hypyillä, mutta eipä sitten ihan heti tullutkaan. Olikin ihan älyttömän vaikeaa saada F kääntymään välistä, aina se veti suoraan seuraavalle hypylle väärältä puolelta. Jouduin lopulta ottamaan kohdan ihan erillisenä ja komentaa tosi tiukasti sekä kääntää vartaloa ihan ylipaljon, että F lopulta tajusi. Siis ihan tosi hankala juttu sille näköjään.

Saatiin lopulta kohdat onnistumaan, kun käytin ääntä tosi paljon ja käänsin keholla oikein tiukasti. Vähän kömpelöä ohjausta tuli, kun piti niin tsempata ettei menty väärin. Seuraavaksi tuli sylkkäri ja hypyn kautta aika tiukka käännös putken "väärään" päähän. Jälleen tuli ongelma, F painoi ihan täysillä lähimpään putken päähän. Ja uudelleen sama juttu. Tässäkin sai tehdä ihan töitä, että sain sen vihdoin onnistumaan oikein.

Oli vissiin Fiskarsilla korvat jossain vähän muualla kun ei millään voitu tehdä oikein. Sitä sai käskyttää ihan tosi tiukasti että se lopulta kuunteli. Jotain hyvääkin treenissä oli kuitenkin, F sai kehuja siitä, miten sillä säilyi vauhti ja tsemppi tosi hyvin koko treenin ajan, vaikka jauhettiin samoja kohtia pitkään ilman palkkaa. Kuulemma ihan erinäköistä kuin vielä vähän aikaa sitten. Hyvä juttu!


Sunnuntaina treenailtiin sitten hakua pienen tauon jälkeen. Meitä oli vain kolme koirallista + yksi koiraton maalimies, mutta saatiin tosi hyvät treenit aikaan ja oltiin oikein tehokkaita.

Fisulle otettiin rullantuonteja, aika pitkällä matkalla jo. Otettiin yhteensä 4 maalimiestä, toiselle puolelle haamuina ja toiselle valmiit piilot. Nyt sitten rullan tuonnissa olikin vähän ongelmaa. Useammalla tuonnilla F tiputti rullan kesken matkan. Eka taisi tippua, kun huusin Fisua vähän turhaan kesken kaiken kun se oli jo tulossa. Toisella yrityksellä se tiputti taas, mutta huomasi sen itse, ja etsi rullan taas suuhunsa.

Seuraavilla kuitenkin tippui myös, ilmeisesti aina kun F hyppäsi jonkun vaikeamman paikan yli, tipahti rulla suusta. Ehkä sillä oli niin huono ote. Tehtiin sitten niin, etten liikkunutkaan eteenpäin kun koira lähti pistolle, vaan jäin samaan paikkaan ja katsoin, että reitti olisi mahdollisimman tasainen. Näin saatiin onnistumaan ja rullat palautumaan. Viimeinen pisto olikin sitten jo tosi hyvä, ja rulla tuli mulle ekalla yrittämällä loppuun asti.

Näytöt sujui aina tosi hienosti, F lähti vauhdilla ja kävi aina ukolla oma-aloitteisesti makaamaan. Kuulemma se otti rullat myös hyvällä otteella, mutta silti jostain syystä tiputteli vähän väliä. Kummaa. En tiedä, onko sillä niin kiire mun luo, ettei se voi keskittyä rullan pitämiseen vai mistä tämä johtuu. Ensi kerralla ollaan tarkkoja, ja pyritään huomaamaan heti jos rulla tippuu jotta päästäisiin puuttumaan siihen esim. kieltämisellä. Katsotaan miten käy.


Lisäyksenä vielä selostus sunnuntain esineruututreenistä. Otettiin siis hakuilun jälkeen vielä semmoinenkin. Tehtiin n. 5-10(?)m leveä ruutu, ehkä reilu 50m pitkä. Vein Fisun kanssa kolme esinettä, molempiin takakulmiin ja yksi lähemmäs eturajaa.

Lähetin Fisun "leluille" miettien, että ihme jos ainakaan takakulmista löytyy yhtään mitään. Ensin F paikallisti hienosti lähimmän esineen, toi luo ja sai leikin palkaksi. Lähetin sitten uudelleen, ensin koira pyöri vähän aikaa ekan esineen löytymispaikan luona, mutta lähti sitten kauemmas etsimään, katosi näkyvistä kokonaan. Kohta se tulikin takaisinpäin kovaa vauhtia.... esine suussa! Wau! Taas leikittiin ja lähetin vielä kolmannelle.

Oli vähän vaikeuksia alkuun irrota kauas, F jäi kivelle tähystämään ja pyöri lähistöllä. Menin vähän eteenpäin lähettämään, ja yritin kertoa sille, että "lelu on kaukana". Lopulta koira katosi taas ruutuun ja ei mennyt kauaa kun se jo ryntäsi esine suussa takaisin. *shock!*

En vaan voi ymmärtää, miten fiksu koira mulla on käsissä. Miten se voi osata tollaisia juttuja?? :O Ihan ihme epeli, uskomaton....

Ei kommentteja: