torstai 10. joulukuuta 2009

Agiliitoja + hakuja

Tiistaina taas pääsi molemmat tytöt mukaan Purinalle. Ensin otettiin taas Fisun kanssa ulkokentällä keppi+kontaktit -painotteista treeniä ja sitten siirryttiin Maisan kanssa sisään ohjattuihin treeneihin.

Fiskarsille laitoin kepeille yhteensä 5 pätkää verkkoja. Jätin alun kokonaan ilman, verkot oli siis lopussa parilla välillä ja keskellä yhden välin pituudella (toispuolisesti). Otin yhden hypyn takaa sivusta aika pahasta kulmasta, ja saatiin Fisulle eka keppivirhe sisäänmenolla. ;) Kohta saatiin kuitenkin sujumaan, myös vaikeista kulmista. Ja kyllä oli vauhtia!

Olin taas ottanut ensin Maisan kanssa parit kepit (nyt ei välittänyt enää verkoistakaan niin pahasti) ja kontaktit, joten F oli kuumunut sopivasti vuoroaan odotellessaan. Kun jätin sen odottamaan syrjään ja otin Maisan treenattavaksi, se nosti sellasen älämölön, että herkemmän tärykalvot olisi varmaan jo puhjenneet.

Vire oli siis kunnossa, knu F pääsi vuoroon. Kepit meni tosi hienosti, samoin kontaktit. Aika lyhyt treeni otettiin, ihan pari hyppyjuttua vaan näiden lisäksi. F taas hyppi ja näykki kuin hullu. Yhdessä vaiheessa se nappasi mua kädestä niin lujaa, että meinasi tulla kyyneleet silmiin. Huusin sille aika pahasti ja se oli tietty ihan "nolona", mutta (onneksi) pääsi tästä nopeasti yli, eikä jäänyt sen enempää nöyristelemaan kun treeni jatkui.

En ihan uskalla vielä pitää sille kamalan tiukkaa kuria näykkimisen ym. häröilyn suhteen treenatessa kun pelkään vieläkin tappavani sen motivaatiota samalla. Mutta ehkä se alkaa olla jo sen verran syttynyt hommaan, ettei pieni kurinpalautus tee pahaa.

Oli taas älyttömän hauskaa treenata Fisun kanssa. Kyllä siitä vielä aikamoinen agilitaaja saadaan, uskaltaisin väittää!


Maisan treeneissä tehtiin ensin kunnon pitkä rata ja tämän jälkeen vielä lyhyempi suorien putkien vauhtipätkä.
Ekalla radalla oli mielenkiintoisia kohtia, mm. yksi suora, jossa kokeilin pari tapaa ja sorruin taas tekemään persjätön. Kummaa! Ihan kiva oli taas nähdä miten eri tavat toimii Maisalla. Taas korostui mun oman liikkeen tärkeys. Selvästi M tekee ihan täysillä kun itse rytmitän liikkeen oikein, mutta jos itse joudun odottelemaan sitä/pysähdyn tai hidastan liian aikaisin (kuten kävi taas A:n ali menevällä putkella..), huomaa eron koirassa ihan heti.

Keppikulmat sujui taas hienosti, myös puomin kontakti oli aika hyvä ja nopea. M sai erityisesti kehuja taas hyvistä kännöksistä, mm. yksi välistävetokohta oli ihan täydellinen.


Vauhtipätkä lopussa oli myös hauska, piti osata itse juosta, mutta myös ohjata ja hidastaa tarvittaessa. Maisan kanssa onnistui hyvin.
Kivat treenit kaikenkaikkiaan.


Eilen käytiin sitten taas ottamassa haun ilmaisutreeniä Tikkurilassa. Oltiin suurehkolla nurtsikentällä, jonka laidoilla oli ihan hyviä piilojakin. Pimeys teki myös vähän haastetta, eikä ollut ihan niin helppoa kuin nurtsikentältä voisi olettaa.

Fisu oli taas niin sairaan pätevä pieni eläin, ettei mitään rajaa! Se meni sairaan lujaa, nappasi rullat raivokkaalla otteella ja toi hienosti. Menin nyt aina kyykkyyn kun F toi rullan ja se toimi tosi hyvin, F ei ärrimurissut niin pahasti ja luovutti aina tosi nätisti. Näytöille mentiin miljoonaa. :D

On se vain niin fiksu, niin fiksu.... <3

Ei kommentteja: