sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Fiskars möllivoittaja + Fiskars pk-koira

Lauantaina osallistuttiin HAUn jäsenten möllikisoihin. Medimöllejä oli vain neljä kappaletta, joten F ainoana puhtaan radan tehneenä voitti luokkansa! Ja aikas tyylikkäällä radalla voittikin, F viiletti sellaista vauhtia että oksat pois! Fisun suoritusaika oli 24,30, joten ihanneajan ollessa 50s Fisun tulos oli -25,70.

Rata oli paikoitellen aika haastavakin, oli paljon vauhtipätkiä, mutta myös ansoja. Mm. mutkaputkien väärät päät veti aika pahasti puoleensa. Luulinkin, että F painaisi niihin ihan täysillä, mutta kas vain, se olikin ihan ohjattavissa päättömästä vauhdista huolimatta. Rata oli hyppyrata, ei kontakteja, keppejä, rengasta, eli aikalailla hypyistä ja putkista koostui rata. 19 estettä oli kuitenkin, eli suht pitkä rata.

Fisu starttasi kolmantena medeistä ja oli saanut odotella hallin seinällä minien ajan, joten motivaatio tuntui olevan aika kohdillaan. Virittelin Fisua kunnolla vielä lähdössä ja se kävikin tosi kuumana. Malttoi kuitenkin pysyä hienosti paikallaan, onneksi se ei ole ottanut tavaksi varastaa lähdössä.

Vauhtia oli niin paljon, että välillä teki tiukkaa saada koira kääntymään riittävästi, ehkä ohjausta olisi voinut miettiä vähän toisenlaiseksi. Tein aika paljon valsseja, enkä leikkaillut vaikka se olisi voinutkin toimia tietyissä kohdissa paremmin. Päästiin kuitenkin nollalla maaliin, joten olin tosi tyytyväinen.

Saatiin myöhemmin tehdä sama rata vielä uudelleen. Kokeilin nyt takaaleikkauksia valssailun tilalle, mutta ne tuntuivat hidastavan Fisua jonkin verran. Toisaalta varmasti virekään ei ollut ihan niin korkea kuin ekalla kertaa, ja kokonaisaika jäi muutaman sekunnin hitaammaksi. Ihan ok rata meni kuitenkin toisellakin tapaa ohjattuna.

Fisu voitti repun, josta löytyi uusi hieno tennipallo-narulelu ja kynttilöitä. Olipa hauskaa. :)


Tänään sunnuntaina käytiin taas Terhin kanssa Viikin suunnalla kertaamassa haun ilmaisuja ja esineruutua. Rullatreeni sujui Fisulta tosi hienosti! Ekalla lähetyksellä huusin Fisua vahingossa takaisin ennen kuin se oli ehtinyt löytää Terhin, jolloin Fisu tulikin takaisin mun luo ilman rullaa. Uuden lähetyksen jälkeen sujui kuitenkin mainiosti, kaikki kolme rullaa palautui tippumatta!

Vikalla pistolla F oli kuulemma ottanut jo todella hyvän otteen rullasta, hyvä juttu! Näytöille mentiin lujaa ja Fisulla oli hauskaa. =)

Haun ilmaisujen jälkeen siirryttiin vähän ja tallattiin n. 10X50m kokoinen esineruutu. Fisulle tämä oli kolmas esineruututreeni, mutta päätettiin laittaa sille esineet jo valmiiksi ruutuun. Mietin jälleen, olisiko tämä liian haastavaa Fisulle, mutta se osoitti mun epäröinnin jälleen ihan turhaksi. Paikka oli vähän vilkas, ja kun tultiin ruudulle, lähistöllä käveli muutama ihminen. F tuijotteli kulkijoita ja ajattelin, että se sekoittaa homman hakuun.

Kuitenkin kun lähetin sen etsimään ihmisten kaikottua, se tiesi tasan tarkkaan, että etsittiin esineitä, eikä maalimiehiä. F ei ihan pysynyt ruudussa, vaan etsi vähän laajemmalta alueelta. Muutaman uusintalähetyksen jälkeen se tajusi irrota takakulmaan ja löysi ekan esineen sieltä. Heti perään löytyi myös toisesta takakulmasta. Viimeinen esine ruudun keskivaiheilla ei meinannut mitenkään osua Fisun nenään, joten käytiin yhdessä esineellä ja näytin sitä Fisulle.

Sitten palattiin eturajalle lähetämään ja esine löytyi heti. Fisu oli taas ihan älyttömän etevä, se vaan osaa!

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Fisu on paras! :-)
(Paitsi ehkä ei Murun mielestä...)

Noora kirjoitti...

Hehee! :)
Parhaus on ehkä sukuvika ;)