tiistai 29. joulukuuta 2009

Pauketta ja rätinää...

...on ollut meidän joulumusiikki tänä vuonna. Ollaan siis kuunneltu Hui kauhistus-levyltä pamahduksia, ilotulitteita ja laukauksia. Fisulla on myös ollut D.A.P-panta nyt parin viikon ajan kaulassa.

Kumma kyllä, Fisu ei ole pelännyt cd:n ääniä. Alkuun pidettiin ihan hiljaisena, mutta koska koira ei reagoinut ääniin, ollaan pidetty äänenvoimakkuutta jo melko suurena, ja edelleen koira on ollut normaali. Useimmiten F makoilee lattialla selällään levyn soidessa, varmasti hyvä merkki?? :) Olen myös ollut huomaavinani, että F oleskelisi kotona muutenkin avarammilla paikoilla, kun sillä yleensä on tapana lepäillä pöydän alla tms. "turvallisissa" paikoissa. Tämä voisi hyvinkin olla DAPin ansiota.

Toisaalta vähän mietityttää cd:ssä se, että jos äänet ei sittenkään ole tarpeeksi aitoja, kun ei F niitä pelkää. Mutta toivon mukaan siitä on jotain hyötyä ainakin ollut. Juuri eilen iltalenkillä kuultiin ilotulitteiden pamahduksia muutamaankin otteeseen, mutta F oli ihan normaalina. Huomasi kyllä äänet, mutta jatkoi lenkkiä tavallisesti.

Uudenvuodenaattona täytyy yrittää lenkittää Fisua oikein kunnolla ennen iltaa ja pysytellä sisällä. Viime vuonna F majaili vaatehuoneessa koko illan, ehkä se on sen paikka nytkin. Todennäköisesti sitä pelottaa, mutta toivottavasti tästä etukäteen varautumisesta olisi edes jotain hyötyä.

Saapa nähdä.

4 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Meillä Vili haukkuu niitä kuten kaikkia muita kummallisiä ääniä, muttei pelkää. Rasmus ei reagoi, Ruuti ei niin sisällä mutta ulkona sitä vähän pelotti miltä ne näytti. Pk-paukkuihin toi cd olisi myös kätevä, vähän Ruuti reagoi niihin. Luulisi että se ainakin vähän auttaisi.

Noora kirjoitti...

Joo, siinä on sekä ilotulitteiden että ihan laukausten ääniä.
Raportoin sitten uv:n jälkeen, oliko apua.. :)

Anonyymi kirjoitti...

meillä ei cd yms huijaukset ole auttaneet... koira ei nyt reagoi juurikaan yksittäisiin pamahduksiin lenkillä, mutta huomenna tilanne on perinteisesti ollut toinen :( meillä ollaan siis vaatehuoneessa piilossa, täristään ja läähätetään. tänä vuonna kokeilussa on "serene um", elikkäs juuri ukkos/tulitepelkoon tarkoitettu valmiste (apteekista löytyy) ja toivotaan että auttaisi. dapista ei ole ollut koskaan mitään hyötyä meillä, toivottavasti teillä paremmin!

Noora kirjoitti...

Kiva kuulla kokemuksia. Katsotaan tosiaan, miten meillä käy.