maanantai 14. joulukuuta 2009

Perjantaiagit

Viime pe Fisun treeneissä tehtiin neljällä esteellä (3 hyppyä ja putki) yllättävän haastavaa ratapätkää, ja lisää vaikeutta hommaan teki se, että sama pätkä otettiin peilikuvana toisinpäin. Meni siinä ohjaus vähän sekasin itse kullakin...

Rata ei ollut Fisulle paras mahdollinen vauhdin ja vireen kannalta. Esteet oli aika lähellä toisiaan ja F koipeliinilla kun askel on aika pitkä, oli pätkä sille vähän epämotivoiva. Myöskin se on aina huono Fisun vauhdille, kun itse joudun olemaan paljon paikallani, kuten nyt.

Alkuun oli kuitenkin ihan hyvin vauhtia, loppua kohden into hiipui pikkuhiljaa. Merkitystä oli varmaan myös ohjauskuviolla, kokeilin mm. valsseja, poispäinkäännöstä ja persjättöä (sekä jaakotusta, ihan vahingossa! :D). Valssailu tuntui olevan siitä paras, että oma liike säilyi parhaiten, enkä joutunut seisoskelemaan paikallani niin paljoa. Radalla tuli useampi takaakierto, joihin Fisun saa jo hyvin lähetettyä ilman suurempaa avustamista.

Tekniikkapätkän jälkeen otettiin kaikille ohjatusti kepit ja keinu, joita oli saanut tehdä ensin itsenäisesti. Kokeilin Fisulle nyt pelkkiä muoviohjureita ja sehän hokasi! EI tarvittu siis verkkoja, kuten viimeksi. Ohjureita sain myös vähennettyä jo aika hyvin, lopuksi jätin taas alkuun ja keskelle vähän tyhjää ja hyvin sujui! Kohta se jo pujottelee ihan itse, tuskin menee enää kauaa. Ohjureilla se tosin tuntuu tarvitsevan multa vähän enemmän apua, mikä ei ole hyvä. En halua opettaa sitä kepeillä riippuvaiseksi musta. Mutta eiköhän tämä pikkuhiljaa parane.

Keinulla ensin ylhäällä nokkaisu+palkka ja sitten lauta laski reippaasti. Toisella kertaa nokkaisu -> naks -> lauta laski ja palkka vasta alhaalla. Täytyisi varmaan alkaa tehotreenata keinua, jotta saadaan suoritus pikkuhiljaa varmaksi ja avut kokonaan pois. Nyt sai jo vähän kolahtaa, eikä F ota siitä häiriötä. Seuraava vaihe siis enää se, että koira juoksee päähän ja lauta laskee samantien.

Loppuun kaikki sai ottaa pikaisesti jonkun vapaavalintaisen pätkän samoilla esteillä, joilla tehtiin aiemmin. otin Fisulle ihan helpon ja hauskan (vauhdikkaamman) pätkän, putki, pari takaakiertoa, hyppy ja taas putkeen. Hyvin kulki ja suht lujaa!

Katsotaan, päästäänkö tällä viikolla treenaamaan ainakaan Maisan vuorolla, jos pakkanen paukkuu kovastikin.

Ei kommentteja: