maanantai 21. joulukuuta 2009

Fisu tokokoirana

Viime viikolla ei puuhailtu sunnuntaita lukuunottamatta juurikaan mitään. Maisan treenit oli pakkasen takia peruttu, Fisun agilityt jäi flunssan takia väliin.
Eilen tsempattiin kuitenkin ja lähdettiin Purinalle tokoilemaan. Meillä oli siis eka kolmesta Korrien pitämästä koulutuksesta.

Meidän ryhmässä oli yhteensä neljä alottelevaa koiraa, mikä oli yllättävän paljon yhdelle kouluttajalle. Eipä siinä ihan ihmeitä ehdi. Toisaalta ihan hyvä, että treenikertojen välissä on aina n. kuukausi, niin ehtii parantaa seuraavaan kertaan.

Eilen aloitettiin leikkimällä. Riitta halusi nähdä, miten koirat leikkii, miten ne syttyy ja taas rauhoittuu. Fisu oli tässä oikein hyvä, syttyy heti, voitettuaan tarjoaa lelua mulle, mutta rauhoittuu myös nopeasti leikin jälkeen, eikä vire jää päälle. Leikin jälkeen otettiin ihan perusasentoa. Muuten ihan mallikasta, mutta pari kertaa tuli vähän pompaten. Tätä varten saatiin neuvoksi ottaa vieläkin ajoittain ihan kädellä ohjaamalla koira sivulle, jotta oikea liike pysyy mielessä.

Seuraavaksi näytettiin seuraamispätkä. Saatiin tästä kehuja, kuulemma Fisulla on jo vahva pohja seuraamisessa. Sillä on tosi vahva kontakti, ja tämän takia Riitta kehotti olemaan tarkkana, ettei koiran paikka siirry yhtään edemmäksi. Nyt se on kuulemma vielä hyvä, mutta herkästi saattaa alkaa edistää, kun hakee kontaktia niin voimakkaasti.

Kokeiltiin seuraamista ympyrän mallisesti, loivasti vasemmalle kaartaen. Sujui topsi hienosti, paikka pysyi oikein hyvänä. Tämä saatiin vinkiksi myös siihen, että Fisulla pysyy takapää paremmin kohdillaan (heh), eikä leviä liikkeessä sivuun. Riitta kehotti välillä tekemään myös neliön mallisesti, jotta saadaan vähän vaihtelua seuraamiseen. Niinpä.

Lopuksi otettiin vielä luoksetulot. Otin lyhyellä matkalla eteentulona. F jäi vähän kauaksi, joten jouduin korjaamaan ottamaan askeleen taakse. Riitta kiinnitti huomiota, että mulla oli myös kädet jotenkin hassusti, mikä myös helpotti koiraa, joten pitäisi kiinnittää huomiota, ettei anna liikaa apuja. Joko pieni liike tai sitten käsiapu, ei kuitenkaan molempia. Hitsi kun tämä tosiaan on meille vaikea. F jää aina vähän kauas, eikä vauhtikaan ole mikään paras. Ehkä tehdään vaan vauhtiluoksetuloja toistaiseksi... Kun nyt edes joskus tehtäisiin jotain ylipäätään.
Sain myös vinkiksi alkaa eteentuloakin ottamaan vaihdellen eri kulmista, eikä aina vain suoraan edestä.

Noh, ihan hyödyllinen koulutus kuitenkin. Oli kiva saada kuulla, että ollaan kuitenkin ihan hyvällä pohjalla, eikä kaikki ole menossa päin metsää.

Innostuttiin vielä illalla kertailemaan juttuja kotosalla (piti saada treeninamut syötettyä..) Otettiin mm. vasemmalle käännöstä paikallaan. En palkkaa enää pompuista, joita nytkin tarjosi. Kohta alettiin kuitenkin saada tosi hyviä siirtymisiä ihan takapäätä liikuttamalla. Jes, tajuaahan se! Otin tosi hillittyjä käännöksiä ja sehän sujui. :)

Otettiin myös ihan muutaman askeleen seuraamisia peilin edessä ja aina pysähdyttiin perusasentoon. Saatiin tosi nättejä toistoja.
Loppuun kokeiltiin eteentuloa vähän vaihdellen eri kulmista ja hyvinhän Fiskars alkoi hakeutua oikeaan kohtaan. Nyt taisi tulla vähän tiiviimmin, mikä oli myös hyvä. Kyllä tästä vielä jotain tulee kun vaan vähän itse tsemppaan tähän juttuun.
Olipa kivaa.

Ei kommentteja: