keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Maisa liitelee

Raahauduttiin eilen kuitenkin agilitytreeneihin, Maisan kanssa kaksistaan. En jaksanut ottaa Fisua mukaan kun ei ollut sellainen olo, että jaksaisi panostaa niin täysillä ja ei olisi reilua Fisua kohtaan aiheuttaa sille todennäköisesti turhauttavia treenitilanteita. Maisan kanssa on huolettomampaa, se ei ole niin herkkä mun mielialoista eikä haittaa vaikken itse olisikaan ihan 100% mukana. Fisun kanssa kun pitää antaa aina vähintään 110%. ;)

Meitä kouluttamassa oli tällä kertaa Seppo. Olikin ihan kiva päästä taas hänen oppiinsa pitkästä aikaa. Tehtiin 24 esteen rata, joka oli aika sujuva ja tuntui kivalta ohjata. Muutama välistäveto vauhdista, takaakiertoja, sivuttain irtoamista ja myös vauhtipätkiä sisältyi tähän rataan. Tehtiin heti ekalla kertaa virheettä, ja Maisa sai (jälleen) kehuja. :)

Saatiin vähän palautetta, kehuja ja parannettavaa. Alussa olin vähän "löysä" ja koira kaartoi turhaan, siihen jämäkkyyttä omaan liikkeeseen,. Muutamassa kohtaa piti myös saattaa koiraa pidemmälle, jottei sille tulisi sellaisia "minne nyt?" -kohtia, jolloin se hidastaa ja kysyy multa neuvoa. Kuulemma Maisasta näki radalla tosi hyvin, milloin se tietää mihin ollaan menossa ja muutamassa kohtaa koira selvästi hidasti kun se hetkeen oli epävarma. Sain kuitenkin myös kehuja aikaisesta käskytyksestä tietyissä kohdissa.

Tehtiin rata vielä toiseen kertaan. Nyt nämä kohdat, joihin piti kiinnittää huomiota, vähän paranivat, mutta muuten suoritus oli vähän tehottomampi kuin eka. Ehkä koira väsyi, ehkä itse en ollut yhtä keskittynyt. Ihan hyvin meni kuitenkin, eikä otettu enempää.

Oltaisiin tehty vielä toinen pätkä ja tutustuinkin siihen, mutta päätin lopulta ettei tehdä enempää Maisan kanssa, kun aiempi oli onnistunut niin hyvin ja jotta jäisi hyvä fiilis treeneistä molemmille. Kello alkoi olla myös niin paljon, ettei oltaisi pahemmin ehdittykään. Oli kuitenkin ihan kiva katsella pari muuta suoritusta radalla, kyllä siitäkin vähän oppi vaikkei itse tehnytkään.

Ihan mukavaa oli kuitenkin, Maisa ainakin oli ihan intona kun viime viikolla oli treenit jääneet väliin. Maisa pieni superhiiri. :)

Ei kommentteja: