lauantai 28. maaliskuuta 2009

Hyllyjä

Tänään oltiin aamusta Maisan kanssa Krikkonummella kisaamassa. Osallistuttiin kahdelle radalle; agi- ja hyppyradalle.
Oltin kerrankin tosi ajoissa paikalla ja hoidettiin oikein hyvät alkulämpät ym. Ensin oli agirata. Olin katsonut aamun ekan radan, johon ei siis osallistuttu, mikä oli aika kivan tuntuinen. Tämä seuraava kisa olikin mun mielestä melkoisesti haastavampi. Heti alku oli aika vaikea, kepit oli viidentenä esteenä, ja niille meno oli aika hassusti, alle 90 asteen kulmassa. No, meidän ratahan tyssäsi heti keppeihin. M meni ensin väärään väliin, sitten uudelleen väärään väliin ja kun lopulta aloitti oikein, niin sitten se lopetti puolivälissä ja viimeisellä kerralla jätti vikan kepin väliin. En viitsinyt katsoa sellaista sikailua enempää, vaan jätin radan kesken ja kävelin pois.

Ärsyttää kyllä tosi paljon, kun treeneissä on pitkään sujuneet kepit hirmu hyvin ihan yhtä hankalista kulmista ja nyt sitten ei muka koira osaa taaskaan. Typerää. Harmitti siinä mielessä, ettei ehditty millekään kontakteille asti, koska olisi ollut hauska nähdä, miten M ne olisi tehnyt, kun viime kisoista on niin kauan. No, en kuitenkaan halunnut enää jatkaa, kun otti jo päähän niin paljon.

Seuraavalle radalle lähdettiin kuitenkin ihan hyvillä mielin. Hyppyrata oli meille paljon kivempi, alussa oli vähän pyöritystä, yksi mutkaputki kolmeen kertaan melkein peräkkäin. M teki ihan kivasti, vaikka 35cm rimat on sille aika korkeat, kun yleensä treenataan kolmekymppisillä. Yhdessä kohtaa M oli lähdössä vähän väärään suuntaan kun lähetin sen kiertämään yhden hypyn takaa. Sain kuitenkin korjattua ja jaktettiin vielä ihan puhdasta rataa.

Tein radalla makean sylkkärin yhdessä kohtaa, mikä toimi oikein hienosti. Onneksi näitä on treenailtu aika paljon ihan "kuivaharjoittelunakin", koska kohta olisi ollut meille varmaan aika kömpelö muuten ohjattuna.

Aika lopussa oli kolme hyppyä ei ihan suorassa linjassa ja vikalta piti kääntyä melkein samaan suuntaan mistä tuliin ja kepeille. Valssasin ennen kolmatta hyppyä, mutta jostain syystä Maisa ei silti tajunnut, että oltiin kääntymässä hypyn jälkeen mun suuntaan, vaan lähti taas väärän suuntaan hypyn jälkeen. Ennenkuin ehdin tehdä mitään, M tulikin jo hypyn takaisinpäin, eli hylly saatiin tältäkin radalta.

Ihan hyvä mieli jäi kuitenkin ja ihan hyvä hylly kuitenkin tehtiin. Nyt kepit sujui ihan ongelmitta ja loppusuora mentiin vauhdilla. Maisa irtosi vielä ihan hyvin lopussa eteenpäin. Harmitti, kun en huomannut kuunnella/katsoa mistään meidän aikaa, joten en tiedä oltaisiinko nollalla ehditty ihanneaikaan. Aika tiukka aika oli, mutta aika hyvään vauhtiin M mun mielestä meni. No, ensi kerralla katsellaan vielä sekunnitkin.

Kiva oli kisata pitkästä aikaa ja eiköhän me tästä aleta taas ilmoittautumaan muihinkin kisoihin. :)

Ei kommentteja: