perjantai 6. maaliskuuta 2009

Ti & ke agilityt

Tiistaina oltiin Maisan treeneissä tyttöjen kanssa.
Rata oli melkoisen haastava, ja paria kohtaa saatiin hioa useammalla tavalla, virheitäkin tuli muutama. Heti alussa oli ekan hypyn jälkeen kepeille meno 90 asteen kulmassa, ei mikään ihan helppo, mutta hyvin M suoriutui. Keppeihin on taas tullut paljon varmuutta lisää, mikä on tosi hyvä. Sisäänmenoissa ei vähään aikaa olla tehty virheitä. Parin hypyn ja mutkaputken jälkeen oli hyppy, mikä tehtiin "väärästä" suunnasta ja sitten jatkettiin kuitenkin menosuuntaan (voiko vaikeammin selittää?). Eli tähän tein semmoisen pyöritys-ohjauksen, missä kuitenkin vauhti on aika huono ja itsellekin kuvio aika epäluonollinen. Nanna sitten neuvoikin kokeilemaan tätä niin, että koira otetaan hypyn toiselta puolelta haltuun ja ohjataan kauemman siivekkeen ympäri hyppäämään, miten vauhti säilyi huomattavasti paremmin ja muutenkin kuvio oli paljon mukavampi ohjaajallekin.

Sitten mentiin takaisin mutkaputkeen, jota ennen M tosin meinasi kahteen kertaab mennä väärän hypyn. Kiersin putken ulkokautta, koska rata jatkui putken taa kepeille. Maisa ei kuitenkaan millään meinannut tajuta sitä, että mutkaputkesta pitäisi kääntyä ulospäin, kun ei sellaista olla taidettu koskaan harjoitella. Tätä yritettiin harjoitella, mutta aina se kääntyi väärään suuntaan. No, lopulta kun en enää yrittänytkään sada sitä tekemään niin ja oltiin jatkamassa seuraavalle esteelle, niin M tulikin putkesta juuri oikein. :D

Heti keppien päässä piti tehdä poispäinkäännös kun ennen keppejä puolenvaihto olisi ollut tosi huono ratkaisu. M kääntyi hienosti ja kokeilin myös kerran niin, että jäin itse eri puolelle keppejä kuin Maisa. Sekin toimi tosi hienosti, etenkin kun Nanna meni heittämään Maisalle lelun hyppyjen taa, jolloin M haki vielä seuraavatkin hypyt hyvin vaikka olin yhä itse eri puolella keppejä. :)

Puomilla vähän hidatseltiin kun itse jouduin jo irtoamaan sivusuunnassa enkä mennyt ihan puomin pään linjan ohi. Loppurata sujui oikein kivasti, Maisa on alkanut irrota älyttömän paljon paremmin, mikä on hirmu hyvä.


Fisun kanssa ehdittiin ottaa loppuun vähän rataa, mutta sillä oli taas vauhti aika köpöttelyä. Millähän tohon saisi vähän lisää intoa noilla pyöritysradoilla..? :S

Tehtiin myös pari kertaa kepit Fisun kanssa, kun viereisellä radalla oli verkkokepit käyttämättä. Tehtiin myös puomia, millä saatiin parin unohduksen jälkeen muutama ihan hyvä pysähdys. Mutta on se yhä sellaista rautalangasta vääntämistä... :/ Takaaleikkauksia otettiin myös pari, hienosti meni. =)Kenua myös otettiin, missä nokittiin taas ihan reippaana ja hyvin. Vähän annan jo keinun kolahtaa, mutta vielä pidän sitä ylhäällä ja lasken sen alas melko rauhallisesti.


Keskiviikkona mentiin Kristan ja Rassen (+Sissi-pyrtsin) kanssa hallille kimppareenailemaan. Maisan kanssa otettiin taas A:ta ja pyysin Kristan katsomaan miten ylhäältä M hyppää kun ei sitä itse vauhdissa huomaa. No, vastaus olikin, että se hyppäsi jo ennen kontaktia. :O Itse en edes huomannut. Vedin siis sen lelun kanssa alas, mutta se vaan ponkaisee jo ylhäältä pois, vaikka itse vielä olisin sen lelun kanssa kontaktilla... Voi voi voi. Ei näin. Kokeilin sitten pysäyttää sen, mutta tätä M ei enää oikein muistanut ja sitten kun muisti, niin vauhti oli taas huono kontaktilla eikä paikka oikein olut selvä taaskaan. Höh. Kyllä ärsyttää kun ei tästä A-ongelmasta tunnuta ikinä pääsevän...

Maisa sai taas tehdä pari poispäinkännöstä kepeiltä putkeen ja hyvin meni.

F tuli sitten vuoroon. Sen kanssa taidettiin aloitta puomilla, mitä F tuntuikin yllättäen jännitävän aika kovasti. :| En tiedä mistä tämä "pelko" nyt tuli kun se oli jo monta kertaa tehnyt koko puomin reippaana ja vauhdilla. Nyt se tuntui pelkäävän ylätasolla ja pari kertaa meinasi hypätä jo ylösmenolla pois. Outoa.. Mietin, oliko se vähän sekaisin esteistä kun "eilen" tehtiin keinua. mutta toivottavasti tämä nyt ei ollut mikään ihmeempi juttu. No, saatiin me ihan hyvät kontaktitreenit sitten kun rohkaistuttiin menemään puomi läpi paremmin.

Tehtiin myös A:ta, taas minipöydältä. toinen puoli toimi jälleen paremmin, toinen huonommin. :D Mutta ihan jees suorituksia saatiin tälläkin. Fisu tajuaa mihin sen pitää mennä, mutta sen on jotenkin vaikea pöydältä "taipua" siihen..

Rengasta otettiin pienen radan keskellä ja hienosti meni. Nyt siis ihan normaali metallikeinu ja hyvin F tiesi oikean välin mistä hypättiin.

Keppejä tehtiin taas. Kokeilin piruuttaan mitä pentu tekee jos jätän toisen puolen verkot pois. Alkuun se teki ihan oikein kun kuljin heti vierellä mukana. toisela yrityksellä ei kuitenkaan yhtäkkiä tajuttukaan hommaa, joten laitettiin loput verkot paikalleen.

Kun olin jo ottamassa verkkoja pois, toinen puoli oli jo poissa, niin F päättikin ihan itsenäisesti "pujotella" kepit hiljakseen maata nuuskien. Oli mulla naurussa pitelemistä kun neiti ihan oma-aloitteisesti (ehkä vahingossa?) suorittaa esteitä, mitä ei muka muuten osaa.. :D Hassu tyttö.

Lopuksi vertailtiin Fisun kokoa Sissi-pyrtsin (lk) säkään. Hoidettiin "mittaus" Kristan jalan avulla. :D Ja tulokseksi saatii melkein sama mitta. Sissi on just täpärä medi (kuitenkin yhdellä mittauksella), joten eletään toivossa. 8)

Eilen käytiin vielä illalla hiihtelemässä taas Pitkäjärven jäällä, kun treenailtu oltiin jo aamupäivästä. Kivaa oli, vaikka F ärsytti Maisaa aika tehokkaasti melkein koko lenkin ajan. M tuli kiltisti mun perässä latua pitkin. :)

Huomasin muuten, että kevätkaudella (huhtikuusta alkaen) meidän agilityt nelinkertaistuu. :o Eli Fisu kun saa ryhmäpaikan, niin ryhmällä on myös kakkosvuoro kuten Maisankin ryhmällä. Elikkä 4 ohjattua agilityiltaa viikossa. Huhhuh. Saapa nähdä tulenko ihan joka treeneihin lähtemään, mutta tosi kiva sinänsä että varsinkin pentu pääsee kunnolla treenaamaan! Koirille määrä ei ole niin paljoa kun molemmille on vain 2 kertaa siis viikossa.

Ei kommentteja: