tiistai 24. maaliskuuta 2009

Päivitystä

Vähän on taas vierähtänyt viime kirjoituksesta..
Nyt on sitten kirjoitukset kirjoitettu, joten eiköhän taas ehdi sekä puuhata koirien kanssa enemmän että kirjoittaa näistä puuhailuista jälleen.

Tässä parin vikon aikana ei olla kuin kaksissa agitreeneissä käyty, ohjatuissa sis pelkästään. Tokoa tuskin ollaan tehty ollenkaan, eikä pahemmin muutakaan ihmeellistä. No, ehtiihän sitä.

Toissa agilitytreenit meni meidän osalta ihan penkin alle. Maisa oli niin ylihulluna leluunsa, ettei keskittynyt yhtään, ei tehnyt keppejä loppun, haki vääriä esteitä, ei irronnut kun piti, vaan jäi eteen pyösimään ja irtosi kun ei pitänyt...

Tämän jälkeen sitten Fisunkin kanssa tuntui menevän vähän huonosti, varmaan olin jo niin pahalla päällä Maisan takia. Kyllä, tosi tyhmää, että oma mieliala pilaa koirankin suorituksen, mutta minkäs teet. Lopulta tilanne oli se, että F ei olisi halunnut edes perus hyppyä tehdä, kun jostain syystä paineistui virheistä ja jäi ihan kamala fiilis koko treeneistä. Yritin kuitenkin loppuun ottaa jotain helppoa ja kivaa, ettei ihan huonot muistot jääneet koiralle.

No, viime kerta oli kuitenkin onneksi tuhannesti parempi. Maisan kanssa sujui ihan nappiin ja Maisa sai coachiltakin kehuja siitä, miten taitava siitä on tullut. :) A:ta tehtiin nyt radalla jo ihan normaalisti ja kyllä M ihan hyvin otti kontaktin, kun himmasin sen vauhtia ja vedätin sitä vähän esteellä ennen kuin vapautin. Mutta en siis enää pysäytä. Puomin M otti heti ekalla kertaa radalla tosi tosi hyvin, joten ei sitä toistettu turhaan.

Kepikulmat sujui kuin unelmaa, M haki ihan mielettömän hienosti kepeille. Sain taas kuitenkin itse muistutusta siitä, että pysyn vähän Maisan edellä kepeillä, jotta pääsen vielä korjaamaan, jos se meinaa jättää vikan välin tekemättä. Ja muutenkin M tekee silloin paremmin.

Fisun kanssa otettiin nyt ihan iisejä juttuja ja pätin muutenkin vähän helpottaa sen treenjä edellisen kerran jälkeen. En tiedä olenko sitten vaatinut siltä liikaa, mutta nyt helpotetaan vähän, jottei pentu kyllästy. Tehtiin siis ihan muutaman hypyn helppoa suht suoraa sarjaa ja muutamia takaaleikkauksia siinä. F oli innoissaan ja vauhtia riitti. Kiva!

Puomilla Fisulle tuli hassu jännitys, se ei oikein meinannut uskaltaa mennä sitä ollenkaan jostain syystä. Muutamia kertoja se oli jo puomin tehnyt ihan hyvin, mutta nyt se olikin ylhäällä melko kauhuissaan. EN tiedä sekottiko keinun aiempi treenaus,m vai missä oli syy. No, rupesin sitten viljelemään namuja ylös ja innostin Fisua niihin sekä nostin sitä ja annoin sen napata pari namua ylhäätlä. kohta sitten mentiinkin koko puomi jo ilman suurempaa pelkoa ja muutaman toiston jälkeen jo alkoi olla vauhtiakin. Hassuja juttuja nämä..

Nokkimisen F nyt muistaa jo oikein hyvin ja pysähtyy, mutta vielä se meinaa liian helposti lähteä paikaltaan ilman lupaa esim. kun itse liikun. Täytyy siis varmaan otta apurin kanssa niin, että voin itse juosta sen ohi ja F saa palkan joltain muulta. Nyt se on vähän liikaa musta riippuvainen suorituksessaan.

Ilmotin nyt sitten Maisan ensi viikonlopulle kisaamaan hyppärille ja agiradalle, saapa nähdä miten sujuu pitkästä pitkästä aikaa kisaaminen. =)

Fisu lähtee rokotukselle huomenna.

Ei kommentteja: