maanantai 9. maaliskuuta 2009

Tottista med Tiia, Ruuti & Rasmus

Tänään oltiin Fisun kanssa Kilossa tokoilemassa ihanassa kevätsäässä.
Aloitettiin heti paikallaololla. F pysyi hyvin, yhteensä se makasi 2min, tosin palkkasin sitä aika usein. Muista koirista ei nyt ollut Fisulle häiriötä, mutta ne olivatkin hiljaa ja paikallaan, ei F ennenkään ole niistä häiriintynyt.

Seuraavaksi Fisu sai aloittaa seuraamisella, Tiia katseli, kuvasi ja neuvoi meitä. Eipä oltu taas viikkoon tokoiltu (voi, laiskuutta). Alkuun F meinasi taas vähän jätättää eikä vaikuttanut kovin innokkaalta tekemään. Olisi ehkä pitänyt viritellä sitä vähän enemmän ennen aloittamista. Kohta alkoi kuitenkin sujua vähän paremmin ja pääsin naksuttelemaan hyvistä kohdista. Lähdin kuulemma aina tosi kovaa liikkeelle ja muutenkin "hiihdin" ( :D ), joten kokeilin hidastaa tahtia aika reilusti. Fisu tuntuikin heti tekevän vähän paremin ja ehtivän mukaankin alusta asti. Tähän siis täytyy kiinnittaa huomiota.

Sitten otettiin vähän lyhyempiä pätkiä siten, että aina pysähdyin ja palkkasin perusasennosta, muuten kun olen aina palkannut liikkeestä. Alkuun F:n paikka oli vähän huono ja se ei ehtinyt pysähtyä mun kanssa samaan kohtaan, vaan meni "ohi". Tiia neuvoi mulle sitten paremmat askelkuviot :) ja heti taas onnistui. Tässäkin myös vauhdilla oli aika paljon merkitystä.

Lopuksi otettiin vielä käännöksiä vasemmalle, niitä ei oltukaan melkein ollenkaan vielä tehty. No, nyt sain hyvät ohjeet ja voin alkaa näitäkin treenailemaan itsekseen. On se hassua, miten vaikeita nämäkin jutut on. :o Kaikki näytti aina niin helpolta kun Tiia teki Fisun kanssa ja sitten kun itse yritin niin ei toiminut, ei sitten ollenkaan. Mutta opastuksella opin itse tekemään paremmin ja sujui taas ihan hyvin. Käännöksiä kun otettiin "imuttamalla", niin mulla oli käsi koko ajan liian ylhäällä, jolloin F:n niska oli ihan koukussa ja se meinasi koko ajan istua käännöksissä, mikä nyt tietenkään ei ollut mikään yllätys. Mutta ei sitä itse huomaa. Mulle jo sekin tuotti vaikeuksia kun otettiin "kuivaharjoituksia" käännöksistä ja mun piti paikallaan vain kääntyä 90 astetta vasemmalle. Mutta miten sitä koko ajan ottikin askeleita johonkin suuntaan ja sitten vasta kääntyi ja.... :D Ihan salatiedettä, sanon minä! Täytyy vissiin alkaa harjoitella kaikki kuviot ensin ilman koiraa ja sitten vasta ottaa koira mukaan liikkeeseen kun varmasti sujuu. :P
Oikealle käännöksissä pitäisi olla onneksi vähemmän haastetta... ;p

Sitten F oli jo saanut tehdä ihan hyvän aikaa, joten R:t tuli vuorotellen vuoroon. Kuvailin niitä ja otin oppia. =)

Lopuksi Fisu sai ottaa vielä Ruutua pari kertaa, eli siis hakea lelun ruudusta. Kyllä Fisu ihan hyvin tajusi homman, vaikka Tiia vei lelun eikä F siis (kai) nähnyt etukäteen, minne lelu hävisi. Viimeiseksi otettiin vielä muutama liikkeestä maahanmeno, joita ei olla vielä tehty. Ja saatiin myös hyvät ohjeet liikkeestä seisomiseen myös. Ehkä pitäisi nyt tsempata ja alkaa vähän treenata jotain itsekseenkin.

Oli kyllä hirmuisen hyvä saada neuvoja ja tekemään jonkun edessä. Ei sitä itse huomaa miten, miten ja missä tekee virheitä ja missä olisi parannettavaa. Ja muutenkin kun nämä tokojutut ei mulle ole ihan se omin juttu. Mutta oikein kivat treenit siis. Kiitokset Tiialle jälleen hyvistä neuvoista. =)

Lopuksi "pennut" pääsivät riehumaan ja kyllä ne jaksoi vielä paahtaa lähes 2h-treenienkin jälkeen! :D Ja voi että kun oli taas kivaa. Jännä kun Fisulla ei muita koirakavereita ole, joita se repisi poskista ja niskavilloista, mutta Ruutia se on aina heti hampailemassa. Aika rajulta se näyttää, mutta Ruuti tuntuu vain tykkäävän. :]

Kuvat (c) Tiia H












Klikkaa kuvat suuremmiksi, esim. tuo yksi hippakuva ei näy kokonaisuudessaan pienessä koossa. :(

Ei kommentteja: