lauantai 24. tammikuuta 2009

Tiistain agilityt

Ti oltiin jälleen Maisan agitreeneissä, molemmat koirat mukana.
Meitä oli aika vähän (4) paikalla, joten ehdittiin tehdä kaksikin rataa. Fisun kanssa en harmillisesti ehtinyt tekemään paljoakaan. Voi hitsi kun haluaisin sille oman ryhmäpaikan. :(

Eka rata oli tosi kiva, jossa sai kokeilla vähän vaikempiakin ohjausjuttuja ja haastetta oli tarpeeksi. Kepeillä uskalsin kokeilla takaaleikkausta, vaikka kohta oli sellainen, jossa jouduin jämään aika pitkälle Maisan taa ja ottaa sen sitten kiinni. Hyvin Maisa kuitenkin pujotteli vaikka itse kierin sen takaa. Kokeiltiin kepeille myös sellaista kuviota, että jäinkin toiselle puolella keppejä ja niiden päässä käänsin Maisan poispäinkäännöksellä ja matka jatkuikin Maisan suntaan. Ihan hyvä oli harjoitella tällaistakin tapaa, ensin meinasin kuitenkin juosta Maisan yli...

Puomin kontaktit tehtin aika hienosti, nyt M menee jo aika kivasti alas asti hyvällä vauhdilla. Ja pysähtyy. Tosin kerran se vähän varasti jatkamalla matkaa ennen kuin oli saanut luvan. Keinulle M meni hirveällä vauhdilla, eikä selvästi tajunnut mikä este se oli, vaikka niille on eri käskyt puomin kanssa. Lentokeinuhan siitä tuli, joten tehtiin se sitten heti perään reippaasti uudelleen, eikä siitä jäänyt sen kummempaa ongelmaa, toivottavasti.

Loppupäässä tuli yhdelle hypylle twisti, minkä jälkeen pari takaakiertoa muurilla ja hypyllä. Twist toimi tähän paremmin kuin pakkovalssi, vaikka jouduin sen ottamaan toiseen kertaan ja lähettämään koiraa vähän enemmän hyppyä kiertämään, että ehdin pois sen tieltä. Kokeilin vielä siten, että lähetin Maisan kiertämään hyppyä ja tein persjätön hypyn tällä puolella, jolloin ehdin itse paremmin mukaan. Se taisi olla toimivin vaihtoehto.

Loppusuoralla Maisa olisi saanut irrota paremmin. Jouduin viemään sen aika pitkälle, kun radan lopussa oli hyppy vinosti, jonka jälkeen mutkaputki päädyssä. Maisa ei oikein suostunut irtoamaan hypyn jälkeen putkeen kun itse yritin jäädä hypyn toiselle puolelle. Tämmöisiä voisi siis harjoitella vähän enemmän.

Toinen rata oli lyhyehkö ja vauhdikas. Tässäkin tuli kepeille takaaleikkaus, mikä ei ekalla kerralla onnistunutkaan. En jättänyt Maisalle tarpeeksi tilaa, joten se alkoi värästä välistä. No, maltin kanssa tämäkin sujui ihan hienosti, taidan tarvita vain vähän kärsivällisyttä. Yhteen kohtaan tuli kahden hypyn väliin sylikäännös, mitä ei olla paljoa harrastettu. Hyvin se kuitenkin toimi, paremmin kuin jos olisin pyörinyt hyppyjen välissä tms..

Fisun kanssa käytiin välissä nokkimassa puomin irtonaisella alastulolla. Nyt oli pennun päästä unohtunut idea jälleen ihan kokonaan. Se yritti vain juosta läpi pysähtymättä, eikä ymmärtänyt muka yhtään mitä siltä halusin. No, hain hypyn siivekkeet alastulon reunoille ja ensin vähän ohjasin sen kädellä pysähtymään. Kyllä se siitä alkoi joten kuten sujua, mutta vähän heikosti tuntui menevän.

Käytiin lopuksi vielä ulkonakin nokkimassa, ja loppua kohden suoritus kyllä parani. On tässä kuitenkin vielä pitkä matka oikeaan kontaktisuoritukseen....

Fisun kanssa ehdin ottaa ihan lyhyen harjoituksen parilla hypyllä. Voi kun harmitti, sillä pennulla olisi todella ollut meno päällä! Se teki tosi vauhdikkaasti ja innoissaan, varmaan motivaatiota lisäsi, kun se oli joutunut lähinnä odottelemaan yksinään viimeiden 1,5 tuntia muiden suorittaessa..

Tehtiin ihan muutama harjoitus neljällä hypyllä, jotka oivat neliön muodossa. Muutama takaakierto niillä ja lopuksi lähetin sitä hypyiltä putkelle, joka oli vähän kauempana. F haki putkeen aivan mielettömän hyvin ja hirmuisella vauhdilla. Olin ihan hämmästynyt sen innosta. Pentu tuntui siis tykkäävän.

Toivottavasti ehditään ensi kerralla sen kanssa enemmän tai jos vaikka pästäisiin taas joskus keskenään hallille treenailemaan.

Ei kommentteja: