torstai 29. tammikuuta 2009

Kahdesti agiliitelemässä

Eilen oltiin Maisan treeneissä ja tänään käytiin päiväsellä kolmistaan tyttöjen kanssa hallila treenailemassa.

EIlen tehtiin taas tosi hyvä rata, jossa oli monta kehittävää kohtaa. Maisalla oli taas hirmusti intoa, käytin pitkästä aikaa lelua ja siitähän Maisa riemastui. Irtoamiset sujui nyt ihan loistavasti, lelun kanssa se tekee niin paljon innokkaammin ja siten myös irtoaa paljon, paljon paremmin. Yhdessäkin kohtaa helpotti, kun pystyin lähettämään Maisan aika kauas hypylle ja itse liikkumaan jo toiseen suuntaan.

Radan alussa oli heti toiselle hypylle pakkovalssi ja tätä otettiin muutamaan kertaan uudestaan. Ohjaan Maisan kiertämään hypyn turhan kaukaa, ennen kuin suoristan sen linjan hypylle. Sain siis seistä ihan paikallani siivekkeen takana ottamassa Maisaa vastaan ja käänsin jo paljon aiemmin kuin aiemmilla kerroilla. Nyt sain aika suoran linjan Maisalle, mikä säästää aikaakin.

Kepit oli radalla kahteen kertaan, ensin aika helpossa kulmassa ja sitten alle 90 asteen kulmassa vasemmalta sivulta. Ekan kerran Maisa meni toiseen väliin, kun käänsin itse liian aikaisin. Täytyy siis muistaa odottaa, että koira alkaa pujotella ennen kuin lähtee itse liikkumaan..

Hyvin Maisa kyllä nykyään hakee jo hyppyjä ja putkia, tuntuu että se tajuaa hirmu hienosti mihin sen aina haluan menevän. :)

Puomia otettiin vain erillisenä, pari kertaa M meinasi taas varastaa, joten pidin sitä muutaman kerran aika pitkään paikalla ennen kuin vapautin. Hyvin se tuntuu nykyään kuitenkin menevän alas asti, eikä enää himmaile loppupäässä.

Fisun kanssa käytiin jälleen nokkimassa ja tällä kertaa sujuikin paremmin. Joudun kuitenkin auttamaan sitä pysähtymään äänelä ja pienellä liikkeellä, jota se muistaa pysähtyä oikeassa kohtaa. Ei siis ainakaan vielä ole ollenkaan itsenäinen suoritus tämä. Mutta ehkä se pikkuhiljaa toistojen myötä alkaa tehtävän hahmottaa ilman apuja..

Tehtiin myös keinua. F sai mennä ihan päähän asti, pidin lautaa ylhäällä, päässä sen piti nokkaista pari kertaa, joista palkka ja sitten laskin keinun. Alhaalla vaadin myös pari nokkaisua ennen vapautusta. Hyvin onnistui tämä, eikä laudan laskeminen tuntunut haittaavan sitä yhtään. Vähän annoin jo keinun kolahtaakin maahan.

Rengasta otettiin myös yksittäisenä, nyt myös pari kertaa jo sivusta, eikä vain läpi kutsumalla. Alkaa Fisu tätäkin jo hahmottaa ihan hyvin, muutama väärä suoritus tosin tuli myös..

Tänään lähdettiin sitten taas hallille. Lenkin jälkeen otin koirat halliin sisään pyörimään ja katselin samalla rataa, mitä tehtäisiin. Esteet oli jo ihan hyvillä paikoilla, joten laskin vain rimat 25:een ja päätin tehdä niillä kuin ne oli.

Otin ensin Maisan suoritusvuoroon, F sai mennä lämpimään vessaan odottelemaan. Maisan kanssa otettiin lähinnä keppejä, keinua ja puomia. Kepeillä otin paljon sivuetäisyyttä ja edistin myös itse normaalia enemmän. Tehtiin vain kuudella kepillä, joten Maisa ei kyllästynyt, vaan teki hyvällä vauhdilla. Hyvin se malttoi pujotella, vaikka itse jäin taakse/menin sivusuunnassa kauemmas/edistin itse tms. Pitäisi vain muistaa radallakin irrota vähän enemmän, kun aina juoksen vain Maisan vierellä..

Puomi sujui hienosti, keinulla sain vähän muistutella, ettei siitä hypätä liian aikaisin alas.

Otin sitten Fiskarsin vuoroon, sille olin ensin laittanut kanaverkot 12:lle kepille. Aloitettiin kepeistä, nostatin sen virettä ensin lelun kanssa vähän paremmaksi. Keppejä ei oltu tehty aikoihin, mutta hienosti F muisti homman nimen. Tsemppasin sitä koko ajan äänellä, ja se suoritti hyvään vauhtiin ihan loppuun asti. Lähetin sitä vähän eri suunnista ja sivuilta kepeille, hyvin se haki sinne sisään koko ajan.

Sitten siirryttiin pieneen radanpätkään, jossa tuli sivusuunnassa irtoamista, takaaleikkauksia, takaakiertoja, välistävetoja, sylkkäreitä ym. Ei siis kaikkea kerralla, vaan pienissä pätkissä aina vähän eri juttuja. Takaaleikkauksin onnistui ihan mielettömän hyvin, olin ihan hämmästynyt niistä. Fisu myös irtosi jälleen aivan upeasti ja sen kanssa oli todella ilo treenata. Se oli myös paljon innostuneemman tuntuinen, kun vielä vähän aikaa sitten. Tuntuu, että se alkaa vähän syttyä tähän hommaan. :)

Se kävi oikeastaan jo tosi kuumana ja mm. piti aika paljon ääntä, hyppi mua vasten ja jopa hampaili. Normaalisti en ehkä ihan sellaista sallisi, mutta nyt en halua heti alkuun pilata sen intoa kieltämällä, joten vielä toistaiseksi se saa käyttäytyä ehkä vähän huonommin..

Nokittiin myös ja tehtiin keinua sekä rengasta yksittäisinä. Keinu sujuu hyvin, samoin rengas. Vähän ehkä harmittaa puomin alastulolla, kun tuntuu, ettei ola siinä edistytty paljoakaan ja F on niin kiinni mun avuissa. Haluaisin suorituksesta paljon paljon itsenäisemmän kuin että joudun itse olemaan sen vieressä ohjaamassa, mutta vielä F ei tunnu tajuavan edes pysähtymistä, jos en ole muistuttamassa... Ehkä tähänkin olisi hyvä saada joku avustaja näyttämään sille kosketusalustaa, jotta mun ei itse tarvitsisi olla niin mukana liikkeessä.

Mutta hirmuisen kivaa oli treenailla taas kunnolla. Ihmeen raskasta se on Fisun kanssa tehdä töitä, kun saa (täytyy) käyttää ääntä todella paljon, juoksennella sinne tänne, leikkiä, riehua ja pitää hauskaa.. =) Mutta hirmuisen kivaa!

Ei kommentteja: