torstai 15. tammikuuta 2009

Loistovauva

Tänään sattui hauska tapaus. Täytyy varmaan kuitenkin ensin kertoa eräs toinen, ei-niin-hauska tapaus, mikä johti tämänpäiväiseen sattumukseen.
Nimittäin tässä muutama päivä sitten metsässä tuli hämärän aikaan koira ja 2 ihmistä vastaan. En viitsinyt ottaa koiria kiinni, vaan ajattelin, että kierretään vastaantulijat vähän kauempaa ja mennään nätisti ohi, niin kuin yleensäkin. Puhuin samalla puhelimessa, joten enehkä ollut niin vakuuttava ja selkeä käskyissä kuin normaalisti.

No, koirien ajatukset olivatkin vähän erilaiset. Molemmat alkoivat vähän pöhistä kun huomasivat muut edessäpäin. No, komensin niitä olemaan hiljaa ja jatkamaan matkaa. Fisu menikin suht hyvin, mutta Maisa syöksyi yhtäkkiä koiran luo haukkumaan ja taisi jopa hyökkiä sitä kohti. Fisu meni myös ihan villiksi Maisan reaktion jälkeen ja oli kohta haistelemassa koiraa. Pahoittelin ihmisille näiden käytöstä ja hätistin ne pois vastaantulijoiden luota. Olin aivan tajuttoman vihainen ja pidin kunnollisen kurinpalautuksen molemmille. En vieläkään tajua miten Maisa voi käyttäytyä noin. Ja samalla tietenkin suututtaa, että pentukin lähtee samantien lapasesta kun Maisa rupeaa sikailemaan...

Toisaalta Maisalla on taas valeraskaus alkamassa, joten varmasti hormoneilla oli vaikutusta asiaan. Ja huomaan kylä, että kun itse olen juuri esim. puhelimessa, koirat heti käyttävät tilannetta hyväkseen. "Kun mammakaan ei tsemppaa, voidaan mekin käyttäytyä huonosti!" Huoh!


No, sitten siihen hassuun tapaukseen.. Tuossa aiemmassa hässäkässä multa tipahti toinen lapanen metsään, enkä jaksanut sitä jäädä pimeässä etsimään. Tänään sitten mentiin samaa reittiä ja ajattelin vähän katsella jos lapasta näkyisi. Samoilla kohdilla, missä "kohtaaminen" sattui, Fisu lähti juoksentelemaan ympäriinsä taas hajuista innoissaan. Etsin lapasta niiltä paikkeilta, missä muistelin sen sunnilleen hävinneen.

Yhtäkkiä huomasin, että Fisulla oli jotain suussa vähän matkan päässä vielä kauempana polulta, kuin missä itse olin. Menin katsomaan ja siellähän se lapanen oli! :D
Pistettiin siis bileet pystyyn, kehuin pennun maasta taivaaseen ja ruvettiin leikkimään lapasella. Fisu innostui niin, että repi myös mun omat lapaset käsistäni ja leikki jatkui sis kolmen lapasen voimalla. Oli kyllä hauskaa, olin tosi ylpeä pennusta.

Taitaa sillä vähän jotain pk-ominaisuuksiakin olla ja vähän järkeäkin päässä! =)

Ei kommentteja: