tiistai 28. kesäkuuta 2011

HYL

Eilen käytiin Maisan kanssa kisaamassa piiiiitkän kisatauon jälkeen. Osallistuttiin HAU Openin viralliseen kisaan, tuomarina Heidi Viitaniemi. Rata oli aika kinkkinen, heti kolmantena esteenä oli puomi, jonka molemmin puolin putken päät veti koiria aika tehokkaasti hyllyille. Maisan kanssa selvittiin siitä, mutta virheet tuli sitten muualla.

Ilmeisesti puomin kontaktilta tuli eka vitonen. Tein persjätön kun koira oli vielä puomilla ja selvästi M koki tilanteensa tulleen ja hyppäsi kontaktin. Tulipa kokeiltua, ei toimi. Seuraavaksi lensi muurin palat. Muurilta käännyttiin aika tiukasti, jolloin M varmasti jarrutti vauhtiaan jo niin paljon, ettei hypännyt kunnolla. Ärsytti, sillä en tässä vaiheessa vielä tiennyt puomin virheestä. No, eipä mokailu tähän jäänyt kuitenkaan. A:lta Maisa hyppäsi tosi törkeästi yli kontaktin, joten otettiin se uusiksi ja tulokseksi siis HYL. -tuttaa Maisan kontaktit. Ei niistä vaan tule enää mitään.

Alkuunhan M pysähtyi 2on-2off, mutta erinäisten kontaktipelkojen ja -ongelmien myötä siirryttiin pelkkään jarrutukseen kontakteilla. Vaan eipä toimi tämäkään... Etenkin A on tosi vaikea. Kun käsken Maisaa hidastamaan, se jää tosi ylös ja tulee tosi hitaasti kontaktille odottaen koska saa hypätä pois. Hankalaa, hankalaa. Puomi sentään yleensä menee aika ok, mutta nytkään persjätössä ei, kun en itse käskyttänyt normaalisti. Keinu sentään oli nyt hyvä, mikä oli kummallista. Yleensä Maisa hyppää siltäkin pois ennen kuin lauta ottaa maahan.

Tosi typeriä teknisiä virheitä siis. Ja typerää on myös se, että mua ei enää yhtään jaksa kiinnostaa työstää näitä ongelmia. Niin monta vuotta niiden kanssa ollaan tuskailtu ja koira kuitenkin on jo 7v. eikä mitään tavoitteita ole muutenkaan. Ehkä tosiaan jätetään agiradat jossain vaiheessa ja siirrytään vain hyppäreille. Harmittaa, kun muuten tekee hyvän radan, mutta suoritus kaatuu teknisiin mokiin esteiden suorittamisessa. No, tästä ei auta kuin ottaa oppia Fisun (ja kaikkien tulevien agikoirien) kohdalla. Jos ei esteitä osaa suorittaa oikein, niin mitä hyötyä on tehdä hyvää rataa muutenkaan?

Fisun kanssa sitten päästäänkin kokeilemaan osaamistasoa jo keskiviikkona, virallisessa kisassa myös. Jokohan haetaan menolippu kuninkuusluokkaan? ;-)

Ei kommentteja: