keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Viime treenit

Vähän ollaan jotain treenailtukin, vaikka ohjaaja ei ole edelleenkään terve, ja muitakin kiireitä on riittänyt. Viime viikolla käytiin viemässä luokkanousukakkua Fisun ryhmäläisille ja hupsan - jäätiin treenaamaan vaikka ei pitänyt. Hyvä treeni oli kuitenkin. Opittiin mm. takaaleikkaamaan puomilla (Fisu selvästi osasi jo, mä en), sekä harjoiteltiin paljon takaaleikkauksia hypyillä ja poispäinkäännöksiä myös. Hyödyllinen reeni. Takaaleikkaukset sujuu Fisun kanssa hyvin, niitä ollaan harrastettu jo muutenkin.

Poispäinkääntöjä oli kiva kokeilla parissa kohtaa, joissa ehkä normaalisti olisi käyttänyt valssia. Vaan eipä käyttäisi enää. Fisulle pp-käännöt toimii uskomattoman hyvin! Sille ei musta valssit ole koskaan sopineet erityisen hyvin, kun taas näissä se saa tehdä istenäisemmin ja mun liike jatkuu enemmän eteenpäin. Toimii! Kepit oli myös loistavat. Hyvä Pisu!

Viikko sitten tiistaina aloitettiin meidän lyhyt tokokurssi. Ohjelmassa oli paikallaolo, seuraamista, liikkeestä seis ja luoksetulo. Lähinnä kaikessa näytettiin mitä osataan ja saatiin kommentteja ja neuvoja. Seuraus sujui hyvin. Kontakti toimi, ja pysähdykset oli musta siistit. Vähän kuulemma jossain vaiheessa levisi ennen kääntymistä, mutta muuten hyvä. Paikalla F pysyi kuin tatti, ei ongelmaa. Liikkeestä seisominen on meillä ihan vaiheessa, hyvä jos pari kertaa ollaan kokeiltu. Sain ihan hyvin vinkkejä tähän, joten ei kun harjoittelemaan. :)

Luoksetulossa olen nyt ottanut suoraan sivulletuloa eteen istumisen sijaan. Se on toiminutkin ihan hyvin, mutta nyt ei yhtään.. :D Fisu tuli ihan miten sattuu, jotain eteen ja sivun välimuotoa... Hmm, harjoiteltavaa siis riittää. Ihan hyvä kurssikerta. Mitään kamalan yksityiskohtaisia neuvoja ei ehkä saatu, mutta meille häiriöt ja yhteistreenikin on plussaa.

Tänä tiistaina oli sitten toinen kerta. Nyt vuorossa jälleen paikallaolon vahvistamista, liikkeestä maahan, merkin alkeita ja ringissä seuraamista. Paikallaolossa tehtiin aika paljon häiriötä koiralle. F pysyi hyvin.

Liikkeestä maahan ei sitten onnistunutkaan ollenkaan. F vain istui, istui ja istui. Otin siis vahvan vartaloavun mukaan, jotta saatiin onnistumaan. F meni jotenkin hankalaksi koko maahanmenon kanssa. Jossain mun edessä heiluessaan meni hyvin, mutta mun sivulla ei meinannut haluta maata. Mikä lie juttu sekin oli.
Vahvistin maahanmenoja vielä erikseen välissä.

Merkin alkeita tosiaan vähän kokeiltiin. Näistä mä en tajua mitään, joten ei nyt ihan kauheasti näihin vielä panosteta. Katsellaan.

Seuraaminen otettiin nyt muita koirakoita kierrelleen. Fisu teki tosi nätisti, kunnes otti yhtäkkiä häiriötä joistan pojista kentän reunalla. Oliko sitten jotain ääniä sieltä suunnasta tms. Kokosi itsensä kuitenki ja teki ihan hyvin sen jälkeen. Loppuun kertailtiin ihan perusasentoa, sen Fiskars taitaa aika hienosti. :)

Loppuun otettiin vauhtiluoksetulo, mutta F taas vähän sekoitti asioita ja kävi nyt sitten makaamaan ennen kuin pinkoi mun luo. En aina ihan ymmärrä... :-D
Hyvä treeni kuitenkin. Lisää mun omaa intoa huomattavasti nämä ohjatut treenit.

Maisa ei ole päässyt treenailemaan oikein mitään vähään aikaan. Mun flunssa rajoittaa edelleen, joten yritetään vielä treenata mahdollisimman vähän. Toko ei onneksi rasita kamalasti fyysisesti.

Sunnuntaina Fisulla kävi hieroja. :) Koirahierojaksi opsikeleva tuleva mudisti Laura hieroi Fiskarssin läpi. F oli tosi hieno potilas, yllätti mut ihan täysin. Tavallisesti se on aika epäluuloinen kaikkia toimenpiteitä kohtaan, mutta nyt se vain makoili rentona kuin mikä. Hah. Todennäköisesti kaikki sen epäluulo kohdistuu siis vain muhun. Mikä nyt ei erityisen hauskaa ole kyllä sekään.. Anyway, Fisun lihaksisto oli kunnossa, takajaloissa vähän jotain pientä jumia(?), mutta ei mitään vakavaa. Muuten tosi ok. seuraavalla kerralla Maisakin saa lihashuollon =)

Viime viikonlopun kisastartti jätettiin väliin samaisen flunssan takia. Mälsää. Olisi ollut kyllä kiva koittaa yksi kakkosen rata taitoeläimen kanssa. Mutta ehditään me vielä..

Ei kommentteja: