keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Treenilöi

Aloitettiin viikko aktiivisesti, ja ollaan jatkettu melkolailla samalla linjalla :)

Maanantaina oli Fisun agitreenit, kesäkauden vika treenikerta. Vuorossa olikin kauden päätöskisa! Aika yksinkertainen rata, myös kepit ja kontakteja radalla. Radan tasoon nähden taidettiin vähän alisuoriutua, otettiin kaksikin hyllyä. :-D Mutta hauskaa oli joka tapauksessa - ja opettavaista.

Rata alkoi hypyllä ja suoralla putkella. Menin n. putken puolivälin kohdalle kutsumaan koiran, joka sitten juoksikin hypyn jälkeen nätisti putken ohi mun perään. Enpä tainnut ohjata putkeen. Otettiin alusta koko pätkä. Tästä siis eka hylly.

Nyt sujui koko rata kerralla, kunnes ennen vikaa hyppyä lopetin taas ohjaamisen, ja koira tuli sen ohi. En lähtenyt korjailemaan, vaan palkkasin kunnolla. Hyvä suoritus kuitenkin muuten. Puomin kontakti toimi, kertailtiin se vielä paristi yksittäisenä lopuksi. Ihan hyödyllinen harjoituskisa, opinpahan itse taas jotain. Mm. että menoa helpottaa huomattavasti jos koiraa ohjaa....

Tiistaina suunnattiin ensin Fisun tokotreeneihin, joista suoraan Maisan ryhmän ageihin.

Fiskars tokoili alyttömän pätevästi! Paikallaolo super, vaikka häiriötä oli normaalia enemmän (ympärillä lapsia, läheinen työmää piti ääniä...).

Seuraavaksi kertailtiin perusasentoa, Fisu sai kehuja taitavuudestaan. Koiraa kutsuttiin eri paikoista sivulle, edestä, takaa, sivuista. Hyvin otti oikean paikan. :) Sain myös vinkkejä, miten aloittaa askelien ottamista vasemmalle.

Välissä tehtiin vauhtiluoksetuloja. Ja johan oli vauhtia! Fisu oli ihan tulessa. :D

Lopuksi Fisu pääsi tutustumaan noutokapulaan. Naksuttelin kun koski siihen hampaillaan, aika äkkiä kekkasi homman nimen.

Tokoiltu ollaan tiistainkin jälkeen, ostin jopa noutokapulan! :) Fisu on nykyään innokas tokoilija, hauskaa!

Tiistaina tokojen jälkeen kiirehdittiin Maisan agilityvuorolle. Ratana oli jälleen Kristan tuoma Suoknuutin 34 (?) esteinen "pätkä". Eikä ollut ihan helppo. Maisa meni muun muassa ainakin viisi kertaa peräkkäin putkeen A:n alla (molempiin päihin), vaikka piti kiivetä A:lle. Pimeän putkikulman M ratkaisi hyppäämällä putken päälle (eikä ollut ainoa).

Mutta ihan kiva rata, pääsi kokeilemaan kaikenlaista. Totesin mm. että Maisallekin toimii poispäinkäännökset aika hyvin, sekä tein jälleen persjätönkin johonkin väliin. Rasti seinään.

Hyvä treeni, Maisa oli pätevä. Innostuin niin paljon, että ilmoitin illalla Maisan kahdelle radalle kisaamaan 26.9. ja pienen ylipuhumisen jälkeen lähetin kolmannenkin ilmon. :D Fisu pääsee vain kahdelle 25.9. Huh! ;)

Ei kommentteja: