lauantai 2. tammikuuta 2010

Pelottomana paukkeessa!

Meidän uudenvuodenaatto sujui tuhannesti odotettua paremmin. Olen ihan ihmeissäni vieläkin, miten hyvin Fisu pärjäsi paukkeessa.

Koirien aatto sujui seuraavaan malliin:
Päivällä koirat pääsi kunnon lenkille hyvissä ajoin ennen rakettiaikaa, sitten tehtiin vielä ennen kuutta puolisen tunnin lenkki metsässä. En enää uskaltanut Fisua päästää vapaaksi, vaikkei se mitään merkkejä panikoitumisesta osoittanutkaan. Pamaukset selvästi vähän häiritsi sitä, häntä oli alhaalla, mutta tarpeensa se teki ja haistelikin normaalisti, intoutui myös haukkumaan jotain metsän eläimiä, joten toimintakyky ei ainakaan hävinnyt.

Kotona laitettiin musiikki päälle ja verhot ikkunoiden eteen ja koirat sai seiskan aikoihin kunnon makkaranpiilotuksen koko taloon. Fisu ei välittänyt paukkeesta yhtään ja etsi namuja intona. Myöhemmin koirat järsi purulelujaan olohuoneessa, eikä F lähtenyt missään vaiheessa koko iltana piiloon minnekään. Illalla annoin Fisulle vielä annoksen luontaistuotekaupan rauhoittavaa ja puolenyön jälkeen koirat sai vielä uuden namupiilotuksen sekä purtavia.

Pahimmat pamaukset Fisu haukkui, mutta kokonaisuudessaan suoriutui illasta täysin yli kaikkien odotusten. F oli ihan kuin eri koira viimevuotiseen verrattuna. Ei tosiaankaan vietetty iltaa komerossa peläten, F ei vilkaissutkaan vaatehuoneeseen päin! :D Todella helpottavaa, että selvittiin näin hyvin, ja ilo huomata, että ennakkovalmisteluista oli apua.

Uudenvuodenpäivänä lenkillä paukkui vielä, mutta Fisua ei haitannut enää yhtään. Häntäkään ei laskenut alas.

Ihanaa, ihanaa! :-)

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Di diin, kannatti siis! Hieno homma! :-)

Tiia kirjoitti...

Hienoa että ne on auttanut! :)