tiistai 4. elokuuta 2009

Fisu agiliitelee

Eilen otin myös Maisan Fiskarsin treeneihin mukaan. Otin koirat ulkokentän laidalle odottelemaan radanrakennuksen ajaksi ja kivasti ne siellä kuumensivat toisiaan kilpaa huutaen.. Toisaalta ehkä ihan hyvä Fisulle.

Otin taas ensin Maisan kanssa pienen pätkän jotain ja vasta sitten Fisu pääsi hommiin. Fisun kanssa aloitin taas kepeillä, saatiin hyviä toistoja. Lopuksi se pomppasi pari kertaa liian aikaisin pois (vain osin verkotettu), mutta kesti silti vielä korjaamisen ja saatiin loppuun hyvä onnistuminen.

Sitten tytöt taas odottelemaan. Kun Fisun vuoro koitti, oli se aika innostuneen oloinen. Virittelin sitä vielä ennen radalle lähtöä ja otettiin taas vauhdikas lähtö suoraan leikistä. Vauhtia oli nyt jotenkuten, ei mitään kamalaa hidastelua, mutta ei kyllä täysilläkään menty. otettiin 15 esteen rata kahdessa pätkässä, ihan hyvin säilyi tempo loppuun asti. Radalla aika suoraa pätkää, lopussa takaaleikkaus ja irtoaminen vikalle hypylle.

Takaaleikkaus sujui hyvin, siihen saatiin onneksi ihan hyvin vauhtia. Eka pätkä onnistui oikeastaan tosi hyvin, mutta kouluttajakin kommentoi, että Fisu oli senkin mielestä aika vaisu (tämä kouluttaja nähnyt meitä viimeksi alkukesästä).

Otettiin kuitenkin vielä toinenkin pätkä, joka oli myös helppo, keskellä yksi valssi, muuten suht suoraa menoa, hyppyjä ja putkea. Loppuun Fisu tuntui saavan jo vähän enemmän vauhtia mukaan. Ei tehty kuitenkaan enempää, ettei moottori sammuisi... Paremmin F kuitenkin kulki kuin pelkäsin. Käytin lelua virittelyyn ja palkkaamiseen.

Välissä otettiin vähän tokojuttuja, kun F niin innostui namuista. F tuntui olevan ihan intona tokoiluun ja vire pysyi tosi hyvänä. Näyttää ruokahalua löytyvän näin juoksun jälkeen.

Lopuksi otettiin vielä uudestaan sama rata, nyt käytin ruokapalkkaa. Fisu oli tosi innokkaana taas kun pääsi hihnasta eroon, se pomppi mun vierellä ja komensi. Kuitenkaan tämä sama kuumuus ei jotenkin tule radalle mukaan. Se siis kuumenee, muttei kuitenkaan agilitya kohtaan. Kummallista.

No, ihan hyvät treenit kuitenkin saatiin. Toisella kertaa tein takaaleikkauksen sijaan valssin, millä vauhti ehkä pysyi aavistuksen parempana. intoa tuntui muutenkin olevan ehkä vähän paremmin. Täytyy siis miettiä pitäisikö agissakin ottaa väliaikaisesti namut lelupalkan tilalle.

Toivoisin, että nämä "ongelmat" nyt liittyy ihan hormoneihin ja reilu kuukausi sitten olleeseen juoksuun, onhan Fisulla kuitenkin valeraskausaika juuri päällä, vaikkei se muuten oireilekaan.

Maisa oli myös vähän hassu, kun sen kanssa vähän treenailin. Se teki ihan ok, muttei ollutkaan enää lelustaan kauhean kiinnostunut. Se saattoi esim. tehdä kepit ihan normaalisti, mutta lelupalkan saatuaan se lähtikin vain haistelemaan johonkin.

En tiedä, tylsistyttikö sitä, kun treenasin nyt enemmän Fisua, enkä niinkään keskittynyt Maisan traanaamiseen. Ehkä oli vähän epäreilua ottaa Maisa mukaan lähinnä saamaan Fisu mustasukkaiseksi... :/

Jotenkin on vain niin tottunut, että Maisalla pysyy into vaikka vain tekisi jotain "vähän sinnepäin"...

Täytyy varmaan yrittää vähän tokoilla joku päivä kun Fisu tuntui siitäkin taas innostuvan.

Näin muutes unta, että Mikkelin näyttelyn idioottituomari olikin agilitykisoissa tuomarina. Oltiin siis Fisun kanssa osallistumassa ja tämä tuomari sitten mittasi Fisun. Se otti mitan ihan keskeltä selkää ja totesi, että sehän on medi. :D Olin ihan riemuissani... Hitsi, näköjään tulee uniin asti paniikki Fisun mittauksesta. Kuukauden päästähän se jo saisi kisakirjan. :o Mutta ei me kyllä kisavalmiita olla vielä silloin. No, katsellaan nyt sitten.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Voithan käyttää sitä vaikka maisan kisoissa tai jossain missä 1lk mittauttamassa että saat varmuuden. Ja kun tiedät luokan niin kiva mennä kisoihin kun ei tarvii siitä lisäksi stressata.

Noora kirjoitti...

Niin, ehkä pitäisi. Yleensä vaan suhtautuminen ulkopuolisten/epäviralliseen mittaamiseen on aika nihkeää. Joskus yritin saada sitä mitattua kisoissa tauolla, mutta ei vaan mitenkään onnistunut... :/
Mut tietty sitten kun on ikää tarpeeksi niin kisakirjaa varten varmaan mittaavat.