keskiviikko 26. elokuuta 2009

Agiosaamista!

Maanantaina Fisun treenit kahden viikon tauon jälkeen sujuivat ihan uskomattoman hyvin!
Maisa oli mukana ja otin taas jotain pientä sen kanssa ennen Fisun vuoroa. Fisu kuumui hyvin odotellessaan, samoin Maisan tauoton huuto tartuttaa sille aika sopivan mielentilan treeniä varten.

Otettiin muutama toisto ensin keppejä Fisulle, jotka nyt tosin tökkivät aika lailla. Taisi olla melkein liikaa intoa, kun ei meinannut oikea väli löytyä ja F olisi mieluiten juossut keppien ohi lelulle (kuten pari kertaa tekikin). Saatiin kuitenkin muutama onnistuminenkin ja lopetettiin hyvään suoritukseen. Vähän keppien kanssa nyt kuitenkin junnataan paikoillaan... Vielä tarvitaan ne pari verkkoa, ei siitä mihinkään pääse.

Fisu sai taas tässä välissä vähän odotella ja puuhailin välillä Maisan kanssa jotakin. Fisu pääsi toiseksi viimeisenä koirana radalle, mutta selvästikään odottelu ei ainakaan ollut huonoksi sen vireelle! Rata, jossa oli pätkiä hollantilaisen Ronald Mouwenin (syysskabojen tuomari, jonka rataa tehtiin myös Janitan koulutuksessa) alkoi renkaan ja kolmen hypyn suoralla, jonka jälkeen mutkaputken "väärään" päähän.

Lähdin Fisun kanssa lähes samaan aikaan, kun ajattelin ettei se juokse kuitenkaan liian kovaa. No, Fisupa päättikin pistää vähän vauhtia ja jäin sen jälkeen heti alussa. :D Sain sen jotenkin kuitenkin ohjattua takaa putkeen, vaikka toinen pää oli tosi pahasti tyrkyllä. Putken jälkeen koiralle oli yksi ansahyppy lähellä, jonne Fisukin paahtoi suoraan - useammankin kerran. Pidettiin kuitenkin hauskaa ja, ihme kyllä, Fisulla ei nyt vire huonontunut yhtään, vaikka jauhettiin samaa kohtaa parikin kertaa ja korjattiin.

Lopulta sain Fisun putkesta toiselle hypylle, kun huusin tarpeeksi ja käännyin ihan vasten koiraa. Palkkasin tässä välissä eteenmenosta.

Seuraava pätkä jatkui parin vinossa linjassa olevan hypyn kautta pimeään putkeen. Fisu haki hypyt ihan sairaan hienosti ja pimeään putkeen kuin unelma! Luulin, ettei se menisi putkeen, kun taisin tehdä siihen jaakotuksen ja olin siis itse jo kääntymässä toiseen suuntaan. Mutta Fisu yllätti taas!

Suoran putken jälkeen olin ajatellut persjättöä, mutta olin niin auttamatta myöhässä, että oli pakko leikata takaa todella tönkösti. Sain koiran kuitenkin oikeille esteille ja loppuun otin taas irtoamisen ja lentävän palkan. En viitsinyt tehdä rataan kuuluvia kiemuroita loppuun, kun oli mennyt niin hyvin ja innokkaasti tähän asti. Jäi ihan älyttömän hyvä mieli treeneistä!

Fisu on ilmeisesti alkanut JUOSTA! En pysynyt ollenkaan perässä, mutta kerrankin näin päin! Eipä tarvinnut koiraa odotella tai vetää perässä, ei todellakaan! Jes!

Tiistaina en ottanut Fiskarsia Maisan treeneihin ollenkaan mukaan. Maisa sai siis nauttia ainoana treenattavana. Oltiin vähän myöhässä, joten lämmittelin koiran vasta rataantutustumisen jälkeen. Vuoroa odotellessa otettiin keppejä taas niin, että lelu jäi toiseen päähän odottamaan ja näin pystyin kasvattaa omaa sivuetäisyyttä. Nyt vauhtikin pysyi hyvin ja pujottelu oli tosi hyvää ja itsenäistä. Näitä täytyy tehdä, kun kerta onnistuu niin hyvin.

Rata oli kivan haastava ja se tehtiin kahdessa pätkässä. Maisa oli hirmu hyvä, vaikka vauhti on vähäsen kärsinyt pienestä lihomisesta juoksun vaikutuksesta. Hyvää ei ole myöskään tehnyt se, etten ole itse ollut koiria ruokkimassa loman takia...

Suorasta putkesta tiukka kääntyminen tuotti vähän vaikeuksia. Lopulta kun juoksin itse hakemaan koiran ihan putken suulta ja käytin ääntä aika voimakkaasti, sain sen kääntymään paremmin.

Radalla oli teemana keppien itsenäinen hakeminen (oikein hyvä teema meille!) ja tätä harjoiteltiin niin, että kepit tuotiin suoran putken ihan päähän, tosi lähelle. Koiran oli tarkotus siis aloittaa pujottelu ilman, että se kurkkisi ohjaajalta apua välissä. No, Maisahan kurkkii kuitenkin. Toiselta puolelta tämä kuitenkin onnistui vähän paremmin, mutta kyllä pitäisi itsenäisemmäksi saada. Hyvä treeni siis tämäkin.

Radan loppuosuudella oli taas mutkaputki puomin alla -tyyppinen kuvio, joka kuitenkin selvitettiin ihan hyvin. Kokonaisuudessaan rata oli oikein mukava ja hyödyllinen. Meille vaikeuksia tuotti tosiaan suorasta putkesta tiukka takaisin päin kääntyminen sekä keppien jälkeen valssaus (tiedetään, ei onnistu!). No, näitä siis harjoitellaan taas jatkossa...

Tänään sitten hakuilemaan Fisun kanssa pitkästä aikaa!

Ei kommentteja: