torstai 25. kesäkuuta 2009

Hakuja

Viime päivityksestä taas vähän aikaa.
Eipä tässä välissä tosin kamalasti olla harrasteltu, mutta kaikennäköistä muuta puuhailtu. Juhannus vietettiin mökillä, mutta valitettavasti ilmojen takia koirat ei pahemmin uineet/kahlailleet, kuten yleensä. Pieni kyy löydettiin rannasta, onneksi ei ehtinyt mitään kuitenkaan käydä ennen sen huomaamista. Koirat taisi tosin ihan läheltä sitä kulkea, kun kärmeksen poikanen makoili keskellä polkua. Juhannusaaton mökillä riehumisen jälkeen tytöt oli jo niin poikki, että seuraavana päivänä molemmat kävi heti nukkumaan kun oltiin vähänkin aikaa sisällä.

Viime viikolla käytiin hakuilemassa Mätäkivellä Tuusulassa. Mukana viisi mudia (joista tosin vain 3 treenasi) ja 2 belgiä. Fisulla oli juoksu, joten oltiin sen kanssa vikoja. Fisu sai tällä kertaa tehdä yhden näkölähdön maalimiehen perään ja sen jälkeen loput maalimiehet oli jo valmiina metsässä ja näyttäytyi vain vähän Fisulle. Hienosti F löysi kaikkien luo, vaikka maalimies näyttäytyi ihan pikaisesti ja katosi sen jälkeen piiloon. MM:n luona aina suoraan leikkipalkka.

F tuntui heti käsittävän mistä oli taas kyse ja paineli maalimiesten perään ihan hirmuisella vauhdilla. Intoa ainakin tuntui riittävän! Fisu on kuitenkin älyttömän hiljainen koira, eikä pidä mitään ääniä, vaikka näkee MM:n metsässä ja lähtee täysillä sen perään. Nyt maalimiehet olivat jo selvästi kauempana kuin aikaisemmin, mutta sekään ei tuottanut Fisulle ongelmaa. Se kyllä selvästi nauttii hommasta kun saa juosta oikein täysillä ja sitten pääsee leikkimään. Yleensä se leikkii tosi hyvin MM:ien kanssa, mutta kun F voittaa lelun, se tuo sen mulle.

Vikan maalimiehen jälkeen tehtiin taas makkararinkiä ja F sai jälleen harjoitella miten ollaan nätisti maalimiesten luona. Se tietää jo homman nimen, eikä yritäkään sikailla tai edes käpälöidä namujen saamiseksi. Kun lopetetaan, Fisu aina katselee vielä metsään kaihoisasti jos pääsisi vielä etsimään lisää ukkoja. :)

Eilen oltiin sitten taas Teknopoliksella reenailemassa. Mukana samat koirat (Hiski-vaaria lukuunottamatta), mutta maalimiehiä oli nyt useampia, muutama ekstra-mies mukana. =) Oli hyvä saada Fisullekin taas miehiä maalimiehiksi, ettei aina treenata vain naisporukalla.

Fisu haki eilen pelkkiä haamuäijiä, eli ei nähnyt MM:ien lähtevän metsään. MM aina näyttäytyi vähäisen kaukana ja lähti sitten piiloon. F oli taas heti juonessa mukana ja tiesi mitä tehdään. Maasto oli eilen tosi haastava, oltiin vähän eri paikassa kuin aiemmin ja toinen puoli radasta oli tosi jyrkkää kalliota, joka nousi ylöspäin. MM näkyi hyvin kallion päällä heilumassa "viittoineen" ja hävisi sitten näkyvistä. Toinen puoli rataa oli matalampaa suomaista maastoa, aika tiivistä metsää, joten MM katosi sinnekin hyvin.

Nyt Fisun maalimiehet ihan piiloutuivat jo, eli kävivät pressun alle vähän syrjään ja Fisun piti oikeasti jo etsiä niitä, eikä vain juosta suoraan palkan luo. Ekan äijän se taisi löytää ihan helposti, mutta kaksi seuraavaa olivat jo vähän enemmän piilossa ja Fisu pääsi ihan töihin. Toisen MM:n ohi F juoksi vähän matkaa, sitten pysähtyi kun tajusi, ettei se ole enää edessäpäin. Se pälyili ympärilleen ja taisi nähdä MM:n puun takana ja sitten lähti alkuun vähän epävarmana tämän luo. Kun löysi kunnolla miehen, F kävi heti leikkimään tämän kanssa.

Komas maalimies oli jo oikeasti piilossa, pressun alla kuopassa, jonka luona oli vielä pieni kuusi esteenä. F lähti tosi hyvin nousemaan kalliota. kun se tuli ylös, se ei nähnytkään MM:tä, joten se pysähtyi, nosti pään ylös, haisteli ja sitten löysi äijän. Tämä siis maalimiehen kertomana. :) Hienosti osasi tyttö siis jo käyttää nenääkin, kun ei pelkän näön avulla äijää löytänytkään.

F teki siis tosi hyvin töitä, vaikka maasto oli haastava ja vaikeusaste viimekertaiseen verrattuna taas paljon haastavampi. Ekalla MM:llä F oli vähän kummeksunut pressua ja ihmetellyt, mikä sen alta ilmestyy, mutta lkoi kuitenkin heti leikkiä kun MM sieltä paljastui. Ei tuntunut Fisua haittaavan, vaikka muutama MM oli sille ihan uusi tuttavuus.

Fisu sai paljon kehuja ja ihan ansaitusti; se oli oikeasti tosi hyvä! Lopuksi se sai taas vielä namuja kaikilta maalimiehiltä ja oli hirmu nätisti niiden luona.
Jatkossakin tehdään siis näitä, että MM:t näyttäytyy ihan pikaisesti "haamuina", eli F ei enää nää niiden menevän metsään. Se kuitenkin tuntuu jo tietävän, että ne ovat siellä odottamassa.

Vähän pohdittiin, että voipi olla että Fisusta tehdään rullakoira, koska se on oikeasti hirmu hiljainen, eikä missään vaiheessa tarjoa mitään ääniä. Ja kotonakin Fisu kyllä vaikuttaa sinänsä hiljaiselta tapaukselta, että harvoin se esim. komentaa äänellä, eikä muutenkaan ääntelehdi kovin paljon. Tietysti vahtii ja yhtyy Maisan huutamiseen, muttei ylenmäärin ääntä käytä. Mutta katsotaan nyt sitten. Ei asiaa vielä tarvitse päättää.

Saatiin taas kotiläksyksi ostaa parempia leluja (en vain ole ehtinyt vielä...!) sekä pk-liivi pitäisi hankkia. Voisinkin sen tilata vaikka heti. ;) Kivalta vaikuttaa tämä hakuilu, kun koira tuntuu todella tykkäävän ja porukka on sellainen, missä osataan neuvoa ja muutenkin hauska. Kiva kiva! :-) Seuraavia treenejä odotellessa...

Ei kommentteja: