tiistai 16. kesäkuuta 2009

Todellista häiriötreeniä

Eilen mentiin Fisun kanssa lenkin jälkeen vielä meidän lähikentälle vähän tokoilemaan. Kenttä on hiekkaa, pieni futiskenttä, jossa harvoin kukaan mitään pelaa.
Katselin, että kentän laidalla oli useampi skootteri ilman omistajaa ja huomasin, että kentän päädyssä puuaidan takana oli jotain nuorisoa kokoontuysmassa. Fisu ei heitä vielä nähnyt, mutta kiinnitti vähän huomiota skoottereihin, eli ehkä huomasi, että siellä on jotain porukkaa.

Aloitettiin tekemään tokohommia, mutta kohta teinit alkoivatkin pitää ihme ääniä, kiljuivat ja kirkuivat kuin paviaanit, poikia siis kyseessä. :D
Fisu oli ihan ihmeissään, mistä äänet tulee, kun ei ihmisiä näkynyt. Sitä häiritsi ääntely sen verran, ettei se voinut tokoiluun oikein keskittyä. Vähän pöhisi ihmeissään kirkumiselle. No, kohta pojat lopettivat shownsa ja tulivat esiin aidan takaa.

Päästiin jatkamaan hommia, tosin yhä melkolaisen häiriön alla. Pojat nimittäin ryhtyivät ajamaan kenttää ympäri mopedeillaan ja toiset heittelivät koripalloa kentän laidalla. Eivät mopedistit ihan meidän kohdalle asti tulleet, mutta aika lähellä pörräsivät.

No, tämä olikin ihan hyvä häiriö meidän reenailulle. Suht hyvin Fisu pystyi kuitenkin keskittymään hommiin, kun pahin riehuminen oli ohi. Aloitettiin lelun kanssa tekemällä muutama eteentulo, niistä kun on kätevä palkata lelulla leuan alta. Leikkimisellä saa Fiskarsille hyvän vireen päälle, joten lelu on yleensä hyvä alku tokoilulle. Eteentuloja on otettu muutenkin lenkillä ja monissa tilanteissa, joten se suht hyvin sujuu. Fisu meinaa vain välillä pompata kauemmas kun alkuun tulee niin lähelle, ettei näe mun kasvoja, vaikka olen aina takakenossa. Tähän siis harjoitellaan lisää malttamista ennen palkan saamista.

Otettiin asitten paikallaoloa, siten että F oli naama poikiin päin, muuten olisi varmasti ollut jo liikaa sille. Katselin puhelimen näytön kautta, pysyykö F paikallaan, olin siis selkä siihen päin. Kävin aika nopeasti jo palkkaamassa sitä, mutta hienosti se pysyi paikallaan, eikä tuntunut häiriintyvät mopoista ja pojista.

Seuraamista otettiin pitkästä aikaa kunnolla, tehtiin ihan reippaita pätkiä, ei nyt kymmeniä metrejä, mutta useita. Naksautin ja palkkasin yleensä liikkeestä, enkä pysäyttänyt liikettä perusasentoon. Hyvin F seurasi, ei ongelmaa. Sivulle se tulee myös hyvin, ei tarvitse pahemmin apuja, ja asento on mielestäni oikein hyvä.

Seuraamisesta otettiin nyt melkein ekaa kertaa jäävien liikkeiden alkeita, esim. seisomaan jäämistä niin, että käännyn Fisun eteen samalla kun näytän oikealla kädellä sille merkin pysähtymisestä. Tämä siksi, että F tottuu heti siihen, että mun liike jatkuu, vaikka se pysähtyy. (Tiialta tämä vinkki joskus saatu, kiitos ;) )
Alkuun F tarjosi koko ajan istumista tai maahanmenoa, vaikka käsimerkki sen naaman eteen pitäisi olla näyttelyistäkin tuttu pysähtymisestä. Kohta kuitenkin saatiin jo hyviä onnistumisia, hyvä alku tälle uudelle jutulle siis.

Myös maahanmenoja liikkeestä otettiin joitain kertoja. Tässäkin vielä käsi apuna, jotta liike on nopea. Istumista ei vielä otettu.

Otettiin lyhyitä seuraamispätkiä myös siten, että liike pysähtyy. Nämä sujuu paljon huonommin kuin jos palkkaan liikkeestä. Varmaan itse käyttäydyn jotenkin eri lailla kun meinaan pysähtyä, ja siksi Fisukin alkaa kävellä laiskemmin ja asento menee huonoksi. Ehkä se ei siis ihan tiedä mitä siltä vaadin. Ehkä täytyy näissä käyttää vielä kättä apuna ohjaamaan se istumaan.

Sitten otettiin vielä eteentuloja, josta palkan jälkeen sivulletuloja. Siirtyminen sujui hyvin, vaikkei näitä ole koskaan tehty. Selvästi sivulletulo on siis jo aika hyvin mielessä.

Oli oikeastaan kiva tokoilla taas pitkästä aikaa, tässäkin olen ollut niin laiska, että... Häiriötreeni oli myös hyvää plussaa, onneksi ei jääty kotipihaan tekemään. Etenkin paikallaolossa se oli tosi hyvä juttu. Loppuun otettiinkin vielä uusi paikallamakuu ja treeni päätettiin johonkin liikkeeseen, mistä pääsin palkkaamaan vielä lelulla. Hyvät treenit siis.

Tokoilun jälkeen mentiin vielä metsään tekemään pieni yhden hanskan esineruutu. Hyvin pienellä alueella siis ja Fisu löysikin hanskan ihan heti, liian helppoa siis fiksulle Fiskarsille? Otettiin vielä toinenkin kerta uudessa kohtaa ja hyvin taas löytyi! Hyvä, hyvä!

Ei kommentteja: