sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Ensimmäinen päivä uudessa kodissa (25.4.)

Aamulla kävimme pihassa pissillä ja tulimme sitten sisään syömään. Ruoka maistui erinomaisesti ja sen jälkeen lähdimme riehumaan takapihalle. Pentu teki hienosti tarpeensa ulos ja jaksoi leikkiä ja juosta pitkään. Maisa oli ihan nätisti, eikä kamalasti huomioinut pentua. Leikittyämme ja pihaan tutustuttuamme tulimme takaisin sisään ja Fisu rauhoittuikin melkein heti nukkumaan pedilleen. Olin ensin lähistöllä, mutta pentua ei selvästikään yhtään haitannut, vaikka poistuinkin huoneesta, joten päätin lähteä tekemää Maisan kanssa pienen lenkin. Jätin pennulle puruluun ja poistuin vähin äänin.

Kun tulimme takaisin n. puolen tunnin lenkiltä, pentu vasta heräili eikä ollut luuhunkaan koskenut. Ei siis vaikuttanut kaivanneen meitä! Menimme ulos ja pentu teki taas hienosti pissat ulos. Naapurissa asuva kaverini tuli pihaan pentua tervehtimään. Fisu oli reipas, eikä pahemmin välittänyt ihastelijastaan. Koska pentu vaikutti virkeältä, päätin lähteä lähimetsään tutustumaan sen kanssa. Hihna kaulaan ja menoks!

Maisa lähti mukaan ja pentu selvästi seurasi sen esimerkkiä ja tuli kiltisti perässä. Hihna ei paljoa haitannut, en tiedä huomasiko ipana sitä ollenkaan. Heti sata metriä käveltyämme iso rekka ajoi naapurin pihaan. Nappasin pennun syliin ja katselimme yhdessä äänekästä autoa. Kannoin vauvan loppumatkan (ehkä toiset 100m) metsän reunaan ja päästin koirat irti. Pentu oli taas oikein reipas ja tuli uteliaana perässämme. Välillä se innostui juoksemaan ympyrää ja yritti pyytää Maisaa leikkimään. Tutustuimme käpyihin ja pentu olisi mielellään maistellut myös multaa ja sammaltuppoja.


Lähdimme sitten takaisin ja laitoin pennun hihnaan. Maisa sai kävellä vapaana edellä, joten pentukin olisi tahtonut mennä vähän kovempaa. Hihna kuitenkin esti sen, mikä selvästi hieman ärsytti ipanaa. Alkuhämmennyksen jälkeen kävelimme kuitenkin nätisti kotiin asti. Sitten oli taas ruoka-aika. Pentu söi jälleen ahnaasti kupin tyhjäksi ja sen jälkeen kävimme hieman vielä pihassa. Pennulla ei kuitenkaan ollut hätä, joten tulimme takaisin sisään.

Sillä aikaa kun itse söin, Fisu leikki keittiön pöydän alla ja riehui tyhjien muovipullojen kanssa. Sitten iski taas väsymys ja tulimme huoneeseeni rauhoittumaan. Fisu kävi taas omalle paikalleen ja nukahti syvään uneen.

Ei kommentteja: