keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Agilityilemässä

Eilen päästiin Maisan treeneihin pitkän joulutauon jälkeen. Useammat treenit tässä välissä oli vielä peruttu pakkasen takia, joten taukoa tosiaan tuli pidettyä. Samoin Fisun kanssa, eipä sekään ole liitelemään päässyt sen enempää.
Eilen otin sitten molemmat tytöt mukaan. Vihdoin valmistuneet uudet sisätilat oli oikein toimivat, tytöt sai odotella lämpimässä vuoroaan. =)

Maisan treenit piti Janne Pukkila, tehtiin yksi rata. Rata oli ihan mukava, ei mitään älyttömiä pyörityksiä, vaan aika hyvin etenevä rata. Meillä parantamisen varaa oli jälleen tiukoissa käännöksissä ja hypyillä, joilla käännyttiin esim. 180 astetta toiseen suuntaan. En kerro koiralle tarpeeksi etukäteen, mihin matka jatkuu. Tulee kaarroksia ja huonoja linjoja seuraaville esteille. :/

Intoa Maisalla oli kuitenkin tosi mukavasti, selvästikin tauko oli tuonut tsemppiä vähän lisää. Ihan hyödyllinen rata siis ja saatiin taas hyvin hinkattua ohjauksia tietyissä kohdissa. Taas opittiin jotain, toivottavasti. :)

Maisan vuoron jälkeen toisen kentän ryhmä lopetti sopivasti treeninsä ja Fisulle jäi tilaa koko kentän verran. Rimatkin oli sopivasti matalaa mediä. Ja kyllä riitti taas intoa kun kakara pääsi häkistä odottelemasta. Aloitettiin ihan vauhtipätkillä, lyhyillä suorilla ja mentiin lujaa! Tehtiin myös A radalla kertaalleen muistutukseksi, hyvin piti kontaktit. Ei otettu mitään ihmeellisiä kuvioita, vaan ihan helppoja muutaman esteen sarjoja. Fisulla oli kivaa! :-)

Otettiin myös keinua, jonka annoin kolahtaa jo melkoisesti. Otin vaihdellen joko A) Fisun piti ensin nokkaista kerran ylhäällä, sitten palkka, sitten keinu laski tai B) F tuli ylös, naks, keinu laski ja palkka vasta maassa. Hyvin muisti tämänkin suorituksen ja olin tosi tyytyväinen, että voin jo laskea ihan kunnolla laudan alas, eikä kolahduskaan häirinnyt yhtään.

Lopuksi (ja miksi ihmeessä jätin ne taas viimeiseksi??) tehtiin keppejä. Ja voihan hitto. Jostain kummasta mulle tuli taas sellainen puoliksi tiedostamaton ajatus, että nyt pitäisi saada Fisu kisavalmiiksi, onhan se kohta "jo" 2 v, ja..... Siis mitä %*¤&/##$? Ja sitten mulle tulee kauhea tarve saada kepit "valmiiksi" ja oletan, että F osaa ne jo aika hyvin ja laitan pelkkiä muoviohjureita ja koira ei osaakaan yhtään ja turhautuu. Sitten pitää lisätä vielä verkkopätkiä länkien lisäksi ja lopulta kun saan koiran tekemään kepit loppuun saakka, niin vauhti on ihan olematon ja mun pitää vedättää koiraa koko matkan ja innostaa sitä edellä. Eikä. :( Tosi tyhmää.

No, ei voi muuta kuin ottaa paljon takapakkia ja seuraavalla kerralla koko verkot ja ennen kaikkia löytää vauhti ja itsenäinen suoritus, joka jo jossain vaiheessa oli.

Muuten oli ihan hyvät treenit Fisulla, mutta noi kepit tuntuu nyt meille olevan se heikoin lenkki ja nyt tuntuu ettei niitä saada koskaan kuntoon. No, ei ainakaan näin. :s Miksi täytyy olla niin tyhmä?

Ei kommentteja: