maanantai 23. helmikuuta 2009

Agia, agia

Tällä viikolla käytiin kahdesti agiliitelemässä.
Tiistaina oltiin Maisan treeneissä, silloin ei Fiskars ehtinyt tekemäämn paljoakaan. Maisa sai tehdä rataa kahdessa pätkässä. Ensimmäiset kaksi peräkkäin olevaa hyppyä tehtiin ensimmäinen oikein päin ja toinen takaisinpäin eli takaakiertona/twistina/"pyöräyttämällä" Maisalle toimivin tapa taisi olla twisti, vaikka se alkuun jostain syystä lähti tosi huonosti takaakiertoon. Seuraavaksi tuli pari hyppyä, joiden jälkeen pimeä putki koiran puolella. Kohdassa oli koiralla niin paljon vauhtia, etten ehtinyt valssata tms. ennen putkikohtaa, mutta hyvin Maisa haki kuitenkin pimeään putkeen, vaikka oli siis mun ja putken välissä.

Putken jälkeen mentiin parin hypyn kautta kepeille, jotka M haki aivan alyttömän hienosti. Lähetin Maisan takaaleikaten aika vaikeassa kulmassa kepeille ja kerrankin tämä toimi todella hyvin. Ajoitus taisi siis vihdoinkin ola kohdallaan.

Seuraavassa pätkässä oli parin hypyn (joilla tuli mm. takaaleikkaus kepeiltä ym) jälkeen A, joka vieläkin jätettiin väliin. Jätin kuitenkin Maisan A:n alastulolle odottamaan, jotta sain vähän etumatkaa seuraaville hypyille. Seuraavana oli 3 hyppyä melko suorassa linjassa, joista viimeinen piti hypätä takaisinpäin ja kääntyä heti vasemman suuntaan puomille. Tein persjätön 2. ja 3. hypyn välissä, mikä toimi oikein hyvin. Kokeiltiin vielä myös niin, että kuljetin Maisan oikeassa kädessä melkein viimeisen hypyn ohi ja sitten lähetin sen tekemään hypyn, josta tuli siis joku takaaleikkauksen ja poispäinkäännöksen välimuoto (?).
Puomi sujui jälleen ihan hyvin.

Fisun kanssa ehdittiin vain vähän tekemään takaaleikkauksia, jotka muuten olivat supertyylikkäitä, en tajua miten se ne on yhtäkkiä tajunnut, ja sittenmutamalla hypyllä vähän vauhti- & motivaatiotreeniä. Mentiin siis kovaa ja leikittiin ja riehuttiin paljon. "Vauvarengasta" tehtiin myös, siis rengasta, missä ei ole mitään kehikkoa ympärillä. Sen F hakee jo hienosti.


Torstaina käytiin sitten taas Kristan ja Rasselin (+Miinan, joka ei treenannut) kanssa hallilla pitämässä omia treenejä. Tehtiin hyppyrata, jossa oli n. 7 hyppyä peräkkäin ja osa mentiin takaa, osa suoraan, osa oli vinossa ym. Näillä tehtiin sitten samaa rataa monella eri tyylillä. Tiistain hyvien treenien jälkeen Maisan kanssa ei sitten sujunutkaan ollenkaan. Se kävi ihan liian kuumana ja haki vääriä hyppyjä, ei kuunnellut ja paahtoi vain suoraan eteenpäin, mikä ei ole yhtään sen tapaista. Syynä oli ehkä uusi vinku, minkä M sai suolestetun tilalle...

Saatin kuitenkin joitain pätkiä timimaan ihan kivasti. Viimeiseksi kokeiltiin radalle vielä jatkoa kepeillä, joiden jälkeen tuli poispäinkäännös putkeen, jolloin keit jäivät koiran ja ohjaajan väliin. Maisa teki ihan upeasti, vaikkei tämmöisiä olla montaa kertaa treenattu. Tehtiin myös eräs muu pätkä, jossa tuli "layeröintiä" (?) eli este jäi ohjaajan ja koiran väliin. Hyvin tämä toimi Maisan kanssa, ei se tuntunut yhtään hämmentyvän kuviosta. :)

Fisu sai myös tehdä samaa pätkää matalilla minikorkeuksilla ja tekikin melkein paremmin kuin Maisa :D. Ei tosin yhtä yliaktiivisesti tai nopeasti, mutta oikeammin.. =) Vauhti sillä tuntuu näissä käännös-väännös-haltuunotto -pätkissä hiipuvan aika lailla, mutta lelun kanssa F tsemppaa suht hyvin. Kivasti meni ja eri tavoilla oli ihan hauska kokeilla, mikä kummallekin koiralle toimii paremmin.

Sitten Fisu pääsi jälleen puomin alastulolle nokkimaan, jossa se edelleen tarvitsi alkuun apua, jotta muisti pysähtyä. Muuten meni ihan hienosti, kyllä se alkaa oikean paikan jo ihan hyvin hahmottamaan.

Keppejä tehtiin verkoilla, niillä oli hyvä vauhti ja hienosti F jo pujottelee. Enemmän täytyy muistaa olla itse vaihtelevammissa paikoissa & liikkua poispäin ym. kun kerta verkoilla se on niin helppoa häiritsemättä koiran suoritusta..

Hyvät treenit oi jälleen ja kyllä F tuntuu jo aika lailla hommasta tykkäävän. Se välillä kuumenee niinkin paljon, että alkaa hyppiä vasten, näykkiä mun hihaa, huutaa ymym... :o Mutta kiva kun innostuu. :P



Tällä vikolla käytiin myös kahdesti jäällä ulkoilemassa, ensin ihan kävelemässä ja seuraavana päivänä hiihtämässä. Nyt otin molemmat tytöt hiihtämänkin mukaan ja kivasti se sujui. Oltiin taas iltamyöhällä liikkeellä, joten vastaantulijoita ei tarvinnut nähdä.. Maisa tuli ihan mielellään mukana ja tytöillä oli hauskaa!

Ei kommentteja: