maanantai 3. marraskuuta 2008

Päivityksiä

Viikon aikana ei olla tehty mitään kovin erikoista. Pennun kanssa ollaan vähäsen tokoiltu ja makkararuutuja tehty ahkerasti. Maisa oli eilen heelereiden erkkarissa.

Maisa aloitti myös juoksunsa tällä viikolla, eli varmastikin johtui pennun juoksusta, että Maisa oli niin myöhässä. Toisaalta se on ihan kätevää, jos ne tulevat samaan aikaan, mutta toisaalta sitten ei ole parin viikon aikana yhtäkään koiraa treeneihin vietäväksi... On siinä puolensa.

Maisa näyttelyssä:
Eilen oli siis Myyrmäen palloiluhallissa heelereiden erkkari, johon Maisa osallistui taas lähes vuoden näyttelytauon jälkeen. Mentiin paikalle jo yhdeksäksi, mutta kehään päästiin vasta kolmen aikoihin. Ihan kiva oli kuitenkin seurailla tuomarin arvostelua ja valintoja. Heelereitä oli paikalla huimat 80.

Tuomarina oli Enid Lord Englannista. Tuomarointi vaikutti aika tiukalta, yllättävän moni sai Tyydyttäviäkin ja Hyvä taisi olla melkeinpä yleisin maininta. Odotinkin jännityksellä, mikä olisi Maisan tuomio, ERI kun ei ollut mitenkään itsestäänselvyys monella hyvälläkään koiralla.

Toinen jännitettävä asia oli Maisan käyttäytyminen kehässä. Parin vuoden takainen pöytäkammo on jo historiaa, mutta eihän siitä silti koskaan tiedä miten se kehässä "viihtyy".

Maisa oli kuitenkin levännyt rauhallisesti boksissaan, ja vaikutti ihan pirteältä. Kehässä se oli iloinen ja ihan parhaimmillaan. Meillä oli hauskaa ja Maisa esiintyi aivan mielettömän hyvin. Pöydälle asetin sen jo hyvissä ajoin, jolloin tuomarikaan ei päässyt sitä "yllättämään", vaan oltiin hyvin valmistautuneita. M näytti hampaat ja antoi tutkia itseään mallikelpoisesti. Se oli hirmu reipas.

Liikkuminen oli hyvää, pari kertaa se aivasteli tai meinasi alkaa laukata, mutta tosi hyvin meni kuitenkin. Seisominen sujui myös hienosti ja ylipäätään tosi mahtavasti M käyttäytyi. Sain olla siitä hirmu ylpeä. ERIn Maisa sitten sai, mikä oli jo tosi hieno saavutus. Valionartuissa Maisa ei kuitenkaan sijoittunut, eikä siten päässyt PN-kisaa mukaan.

Arvostelu oli kuitenkin oikein hyvä:
Typey(?) bitch quality overall prefer more bone & substance. Nice & balanced. Good rear movement. Rather wide in front. Good tailset & carriage. Super temperament. Nice tight feet.

Erityisesti mieltä lämmitti maininta temperamentista, Maisa todella esiintyi edukseen. Ja luuta/massaa arvelinkin, että jotkut tuomarit haluaisivat vähän lisää. Mutta oikeastaan mulle Maisa on juuri täydellinen, itse en haluaisi sille yhtään lisää massaa. Hyvä näyttelykäynti siis, mutta kyllä meile taitaa tämä kerta vuodessa -tahti riittää tätä lajia. On se sen verran hidastempoista ja aikaa vievää. Ehkä pennun kanssa innostutaan kuitenkin käymään jonkun verran.

Pennun kanssa ollaan vähän kertailtu tokojuttuja, mm. maahanmenoa ilman käsimerkkiä, sivulletuloja (yhä pienempi apu kädellä), seuraamista lyhyissä pätkissä, paikallaoloa ym. Ihan hyvin sujuu, seuraamisessa olaan ehkä vähäisen taas edistytty.

Tiistain agilityt:
Tiistaina otin vain Maisan mukaan treeneihin, pennulla oli silloin jo juoksu, Maisalla ei ollut alkanut vielä.

Tehtiin kivan haastava rata, jossa oli pari samanlaista kohtaa kuin mm-kisaradoilla.
Alku oli suht suora, hyppy, rengas ja kepit. Kepeiltä käännyttiin melkein 180 asteen kulmassa muurille, jonka jälkeen tuli vähän pimeähkö pukikulma.

Sen jälkeen tiukka käännös ja parin hypyn kautta putkeen, joka meni puomin ali siten, että itse joutui kiertämään puomin, kun taas koiran linja oli suora seuraavalle esteelle putken läpi. Sai siinä aika lujaa pinkoa, mutta ihan hyvin ehdin kuitenkin ottaa Maisan kiinni.

Sitten oli 5 hyppyä osa samassa linjassa, joilla mm. välistäveto jotain muuta. Sen jälkeen mentiin puomille, josta käännyttiin takaisinpäin pituudelle, josta jälleen putkeen puomin alle. Sain Maisan lähetettyä pituuden jälkeen hienosti putkeen, jolloin ehdin juosta takaisin samaa reittiä puomin ympäri ja ottamaan sen vastaan putkelta. Hyvin siis meni ja Maisa oli tosi huippu. Hyvät irtoamiset siltä ja hauskaa oli muutenkin. Tästä on taas hyvä jatkaa juoksutauon jälkeen. :)

Ei kommentteja: