sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tähän on hyvä lopettaa.....

......tämän syksyn kisakausi. :-D
Oijoi, niin hirveä rata käytiin kisaamassa, että ehkä pitäisi kyllä ilmoittaa vielä johonkin nyt syksylle, ettei jäisi niin huono fiilis koko kisaamisesta. Mutta vähän jo ehdin ajatella, että tämä riittäisi tälle syksylle.
Niinhän se Fisu taas ahdistui kontakteista ja kiersi joka ikisen kontaktiesteen radalla. Koska edellistreeneissä keinu vähän pamahti, niin Fisun mielestä on täysin tarpeellista jättää myös A tekemättä ihan turvallisuussyistä. Right. Ei sitten menty toiselle radalle ollenkaan.

Jotenkin en vaan voi sille mitään, että mua hävettää häröillä radalla tollaista suoritusta. Sen kestän, että itse teen ihan typeriä ohjausmokia, koira voi lukea mun ohjausta ihan väärin, mutta se, että koira päättää, että ei tee jotain esteitä. Ja vaikka tiedän, että Fisu ei tee sitä tottelemattomuuttaan, vaan pelosta, niin silti ärsyttää. Se ei lamaannu häntäkoipienväliin pelokkaaksi, vaan se vaan kieltäytyy tekemästä sen näköisenä, että "en muuten tee, koska ei huvita". Vaikka tiedän paremmin, niin sen olemus antaa ymmärtää, että se ei tottele. Ja sekös ärsyttää.

Rata alkoi suoralla hyppy ja puomi. Hyppy osattiin (jes), mutta heti puomista juoksi Fiskars iloisesti ohi. No, meni sentään uudestaan, mutta kohta keinu ohitettiin yhtä mallikkaasti. Yritin viedä sen uudelleen, mutta koska se ei selvästi voinut kiivetä sille, niin annoin olla. Jatkettiin vielä pari estettä A:lle, jonka F myös kiersi. Jooh. Otettiin kontaktit ja juostin loppuun. En palkannut koiraa. Ehkä eka kerta koskaan kisoissa, mutta en palkannut. En tiedä. Eihän se koiran syy ole, että sitä pelottaa, mutta mun mielestä Fisu ei yrittänyt ja siksi en saanut itseäni palkkaamaan sitä. Vähän radan jälkeen leikittiin kuitenkin uudella lelulla hallissa ja F sai namusia, joten ehkä sille ei jäänyt ihan kamala olo tästä.

Ei auta muu kuin taas hinkata oman hallin tuttuja kontakteja, mutta mitä sekään auttaa, jos koira yhden keinun kolahduksen jälkeen päättää, ettei se voi vieraassa hallissa tehdä mitään kontaktiestettä. Pehmeä on pehmeä, minkä sille tekee?

No, jatketaan treenejä. Kisoja katsellaan varmaankin vasta ensi vuoden puolella.

Ei kommentteja: