keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Pygmit ja Brad Pitt

Olipas hauskat agitreenit tänään! :-D
Sini Lindroos tuli taas kouluttamaan meitä. Ensin Sini kertoi vähän teoriaa (ja näytti esimerkkejä oman koiransa kanssa) siitä, miten käyttää käsiään ohjauksessa. Paljon tuli hyviä vinkkejä aiheesta, ja treeni-ideoita esim. välistävetotreeniin, "serpentiiniin", takaakiertoihin ja poispäinkäännöksiin. Olennaisimpana oikeastaan se, että käden vaihtamisen tulisi tarkoittaa koiralle suunnan muutosta.

Varsinaisena treenipätkänä olikin sitten irtoamisrata. Radan päissä mutkaputket ja välissä neljän hypyn suora molemmista putken päistä eteenpäin (eli yhteensä kahdeksan hyppyä). Tehtiin ensin koko "ympyrä" normaalisti ja lähdettiin sitten ketjuttamaan takaperin putkeen irtoamista ensin yhden, sitten kahden jne. hypyn takaa. Fisu ja Maisa irtosivat lopulta toisesta päästä suoraa putkesta neljän hypyn kautta putkeen, kunhan lelu oli putkessa odottamassa ja näytetty koiralle. Tosi hyvin etenkin Maisalta, joka alkuun ei hakenut putkeen edes yhden hypyn takaa. Fisun ongelmana oli alkuun se, että se haki aina vastakkaiseen putken päähän mun edestä. Ihme juttu, ennen en ole tähän törmännyt. Pitääkin opettaa Fisulle, että sen tulisi hakea aina suoraan edessä olevaan putken päähän ellei toisin ohjeisteta. Lelu auttoi kuitenkin oikean pään hakemiseen. Lopuksi otin itse putkeen lähetystä ilman lelua, ja nyt F osasi jo hakea aina oikean pään.

Toisena treeninä olikin ennakoiva valssi, minkä kohdalla astuivat pygmit ja Brad kuvaan. ;-) Mielikuvan tasolla piti siis lyödä pygmi hypyn edestä kuoliaaksi ja muistaa samalla pitää rintamasuunta eteenpäin (riman suuntaisesti). Eli toisin sanoen tissit kohti Brad Pittiä, joka odotteli oven takana. Tämä mielikuvittelu toimi oikein tehokkaasti! :D Fisun kanssa pygmin hakkaaminen maan alle toimi ihan superhyvin. Se hyppäsi aina ja kääntyi tosi nätisti siivekettä hipoen. Vauhti sillä tosin aina hidastuu, joten sitä pitää alkaa treenata nopealla palkalla käännöksen jälkeen. Tämä tyyli ennakoivaan valssiin toimi niin hyvin Fisulle (myös suuremmalla etäisyydellä hyppyyn), että täytyy ehdottomasti alkaa käyttää sitä enemmänkin.

Maisa, joka yleensäkin on tosi huono hyppäämään vinoon, ponkaisi aina hirveää vauhtia hypyn suoraan eteenpäin. :/ Saatiin se ennakoimaan käännöstä vasta kun otettiin rima pois ja Sini palkkasi Maisaa siivekkeen sivusta. Pieni ja pitkäselkäinen ei vain halua hypätä vinoon riman yli. Tätä en sille oikein jaksaisi enää edes yrittää opettaa, mutta ehkä voidaan toistekin vielä kokeilla, josko pygmiharjoituksela saataisiin sitä vähäisen paremmaksi. Fisulla kuitenkin toimi hyvin, mikä oli kivaa! :)

Kokonaisuudessaan älyttömän antoisa ja hauska treenikerta - näitä lisää!

Lopuksi otin Fisun kanssa puomia lelupalkalla. Hyvin teki, eikä nyt näyttänyt muistavan viikonlopun kisojen kontaktivammailua. Oma halli on tietysti oma halli, mutta hyvä silti, että teki nyt normaalisti. Keinuun en jaksanut kajota tällä kertaa, säästetään myöhempään ja paremmalle ajalle....

Ei kommentteja: