torstai 18. lokakuuta 2012

Keskiviikon treenit

Keskiviikkona meillä oli ekaa kertaa uuden ryhmän kanssa kouluttajalliset treenit. Kouluttamaan meitä tuli Sini Lindroos. Rata ei vaikuttanut erityisen vaikealta, mutta siinä oli mukavasti kohtia, joissa pääsi kokeilemaan uusia juttuja ja testaamaan koiran osaamista. Treenit vedettiin läpi nopealla temmolla siten, että jokainen koira teki lyhyen pätkän kerrallaan ja vuoro vaihtui heti. Tarkoituksena oli ottaa aina tavoitepätkä, jonka saisi nollalla läpi ja tehdä se, eikä muuta. Jos pätkä onnistui, hyvä, jos ei, niin yksi este ja palkka.
Olikin ihan hauska kokeilla uutta tyyliä treenata. Tarkoituksena oli, ettei jäädä hinkkaamaan ja vääntämään epäonnistumisia, vaan pyritään tekemään kisanomainen suoritus alusta loppuun.

Fisun kanssa sain huomata, ettei se osannutkaan irrota yhtään niin hyvin kuin olin ajatellut. Ajatuksena oli leijeröidä mutkaputki, jonka takana koiran piti suorittaa hyppy. Ajattelin, ettei tämä tuottaisi ongelmia, mutta F ei hakenutkaan hyppyä. Tätä tullaan harjoittelemaan lisää. Fisu sai kokeiltavaksi myös jenkkikäännöksen, jota emme ole koskaan kokeilleet, mutta mikä olisi ollut hirmuisen hyödyllinen osata eräässäkin kohtaa. Tästäkin meille lisätreenattavaa. Kaiken kaikkiaan Fisulla sujui kuitenkin hyvin. Luulisin, että sille toimii se, että kerralla tehdään yksi intensiivinen suoritus ja kohta taas uusi pätkä. Tätä voisi toteuttaa muutenkin treeneissä.

Maisa sai treenailla yksittäisenä juttuna vippausta kohdassa, jossa oli putki pahasti tyrkyllä. Ensimmäinen kerta onnistui ihan hyvin, mutta kun lähdimme tekemään uudestaan "vielä paremmin", niin koko homma levisi ihan käsiin. M meinasi hakea putkeen mun jalkojen välistä, eikä enää tajunnut hyppyä ollenkaan. :D Saimme kuitenkin kana-lelun avulla homman taas toimimaan ja lopulta M suoritti sen ilman apuja. Luultavasti tuskin kuitenkaan paremmin kuin ekalla kertaa.

Kivat treenit ja paljon saatiin uutta treenattavaa. Itsenäistä suorittamista pitäisi edelleenkin vahvistaa (molemmilla koirilla) ja Fisulle, ja miksei Maisallekin, voisi opettaa jenkkikäännöksen. Ilahduin, kun uskalsin kokeilla persjättöä vähän riskimmässä kohtaa, koska olen alkanut vähän varoa persjättöjä Fisun kanssa, kun on tullut tilanteita, joissa se hukkuu mun selän taa. Olen kuitenkin todennut, etten tykkää valsseista ollenkaan, joten persjättöjä pitää alkaa tosissaan käyttää enemmän.

2 kommenttia:

Mäijy kirjoitti...

Minäkään en tykkään valsseista -koska en osaa niitä ;) Persjättöjä pitäisi treenata kyllä enemmän munkin. Mennäänkö joskus yhdessä vapaatreenaamaan?
T. Maiju ja Hipu

Noora kirjoitti...

Mennään joo! Persjättösulkeiset ois paikallaan! :-D