sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Nollailua

Viikonlopun kisoissa tehtiin Fisun kanssa hylly ja nolla. Molemmista radoista jäi tosi hyvä mieli! Hyllyrata oli siitä hauska, että Fisulla oli ihanasti vauhtia ja hyllykin tuli siitä syystä, että F irtosi itsenäisesti väärälle esteelle. En valita, mieluummin näin kuin innottomana perässä kulkeva koira!
Laitan videot näkyviin, yritän sanailla kisoista vähän lisää paremmalla ajalla.
Hylly, nolla.

Edit..
Tosiaan, eka rata meni aika vauhdikkaasti. Keppivirhe tuli ihan odotetusti, mietin pitkään, miten veisin koiran kepeille niin, ettei se ryntää takana tyrkyllä olevaan putkeen ja toisaalta niin, etten varo putkea niin paljoa, etten ohjaisi koiraa kepeille kunnolla. Onnistuttiin nipinnapin välttämään se putki, mutta keppien sisäänmeno menikin sitten pieleen kun Fisu tuli niin hassusta kulmasta mentyään melkein putkelle asti. Keppien jälkeinen poispäinkääntö onnistui kuitenkin hyvin ja ehdin jopa suoran putken jälkeen ohjaamaan koiran takaakiertoon.

Hylly tulikin sitten sellaisesta kohtaa, jota en ollut osannut ajatella vaikeaksi. Enpä tainnut ohjata koiraa kamalasti, oletin vain että se tulee putkeen, mutta hyppy olikin sen verran tyrkyllä, että (tällä hetkellä loistavasti irtoava :D ) Fisu valitsi itsenäisesti hypyn. Ei haittaa, on vaan hauskaa että koira menee vauhdilla ja irtoaa. En ohjannut hyvin, joten en voi olettaa, että koira tekisi oikein. Loppurata meni ihan hyvin, ei mitään ihmeitä.

Toinen rata oli ulkona, mutta saatiin onneksi hyvä sää ja aurinkokin taisi näyttäytyä jossain kohtaa. Rata oli melko haastavan oloinen, mutta jotenkin mulla oli tutustumisen jälkeen tosi hyvä olo ja sellainen fiilis, että omat suunnitelmat on niin selvät kuin voi olla. Sanoin itselleni, että tiedän tasan tarkkaan, mitä teen, jolloin koiran on helppo seurata mun ohjeita. Ja toteutin tämän suunnitelman juuri niin. :)

Lyhyesti: koira teki juuri niin kuin olin ajatellut. Mun mielestä tämä rata oli meiltä tosi onnistunut. Persjättö putkella ja takaaleikkaus kepeille oli ehdottomasti hyvä päätös, sillä suurin osa koirista otti virheen keppien sisäänmenosta kun koirat paahtoi täysillä joko väärään väliin tai oikeaan kykenemättä jatkamaan oikein. Takaaleikkaus hidasti sisäänmenoa sopivasti ja antoi koiralle tilaa aloittaa oikein.

Fisu ei ehkä aloittanut ihan niin vauhdilla kuin odotin, mutta kyllä sitä vauhtiakin oli sitten ihan tarpeeksi. :D Ehdin kuitenkin mukaan ihan hyvin. Tuli kuitenkin huomattua, ja saatua palautettakin asiasta, että Fisu hidastaa ihan kamalasti käännöksissä ja "pyörityksissä". Esim. kaksi valssia peräkkäin hidastaa sen vauhtia ihan todella paljon.

Täytyisi varmaan treenailla tosi lyhyitä pätkiä käännöksiä hirmuisella vireellä ja taistelupalkalla. Tässä kehittymisen paikka.

Sijoitus nollaradalla oli viides. Ehkä hieman pettymys, sillä ainakaan tämänhetkisellä taitotasolla ei juurikaan oltaisi voitu tehdä parempaa suoritusta. Mutta eipä meille sertien tai voittojen tavoittelu olekaan erityisen realistinen tavoite. Vielä on aika kamalasti opittavaa ennen sitä... Etenemä tällä radalla oli 4,58, ihan hyvä! =)

Ei kommentteja: