tiistai 9. lokakuuta 2012

Tuplanolla!!

Fisun kanssa käytiin viikonloppuna Vantaalla kisaamassa. Heräsin kurkkukipuisena, eikä olisi oikein innostanut lähteä koleaan syyssäähän, mutta onneksi lähdettiin! Oltiin onneksi vielä lämmitetyssä hallissa, joten olosuhteet oli hyvät, vaikkakin olo vähän kipeä.

Juostiin kaksi rataa, ensin agi, sitten hyppäri. Tuomarina oli Asko Jokinen, jonka radoista tykkäsin kovasti. Mietin jälkikäteen, että mikähän niissä oli sellaista, miksi ne tuntui meille sopivan erityisen hyvin, ja tajusin, että kummallakaan radalla en joutunut missään vaiheessa hidastamaan koiran vauhtia. Ei siellä silti pelkästään suoraan juostu, mutta jotenkin radat oli tosi sujuvia ja siten Fisulle tosi hyviä.

Haastetta toi lähinnä takaakierrot ja päällejuoksukohdat, sekä suorat putket, joita oli molemmilla radoilla useaan otteeseen. Agirata meni meidän osalta vähän hapuillen, ja oli tosi hilkulla ettei tullut vitosta nollan sijaan. Yhdessä persjättökohdassa Fisu ajautui väärälle puolelle mun selän taa, mutta ehdin juuri ja juuri korjata tilanteen valssaamalla sen edessä. Esteväli oli sen verran pitkä, että F ei kuitenkaan ajautunut esteen ohi, joten ei tullut kieltoa. :) Aika oli ihan ok, -6,17 s ja sija 5./23. Eihän me vesiäisten vauhtiin päästä varmaan koskaan, mutta meidän tasolla tämä oli hyvä suoritus. F oli nopea ja kontaktit hirmu siistit.

Hyppyrata vaikutti tutustumisessa aika haastavalta. Oli vähän epävarma olo, mutta aina lähden radalle tekemään nollaa. Ja sehän me tehtiin. Suoritus tuntui ihan uskomattoman hyvältä! Fisu meni lujaa ja silti ehdin joka paikkaan ja se luki mun ohjausta kuin unelma. Muistan, että radallakin jossain kohtaa hämmästyin, että miten se osasikin hypätä ton oikein päin tai miten se hyppäsi päällejuoksussa hypyn, kun herkästi noissa tilanteissa kiertää koko esteen. Fisu teki juuri niinkuin ohjeistin ja mun mielestä rata ei olisi voinut mennä sujuvammin. Jäi ihan mielettömän hyvä fiilis! Aika -8,45 ja sija 4./23. Mielenkiinnosta seurailen etenemää aina kun se ilmoitetaan. Tällä radalla Fisun vauhti 4,93 m/s oli muistaakseni tähän mennessä nopein meidän virallisilla radoilla tekemä. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopun kisoihin! Harmi etten saanut ratoja videolle, koska tämä tuntui niin hyvältä, että olisin halunnut nähdä, näyttikö se myös yhtä hyvältä. ;-)

Ihan mieletön into taas mennä ja kisata! :-D Toivottavasti koiran vauhti ja tsemppi säilyy vielä, vaikka juoksu jo vähän onkin tulossa. Toivottavasti kyseinen juoksu onkin Fisun viimeinen. Haluan treenikaverin, joka on käytettävissä ympäri vuoden!

3 kommenttia:

Tiia Ahveninen os. Hämäläinen kirjoitti...

Jee onnea! Siitä se lähtee :) Nyt välit toimivat.

Mäijy kirjoitti...

Jee! Olipas täällä kivoja uutisia, kun pitkästä aikaa kävin täällä :) Onnea!

Noora kirjoitti...

Kiittikiitti! =)