torstai 15. heinäkuuta 2010

Hauska hylly!

Eilen kisattiin kesän vika Hau Open -rata. Oli kuuma, mutta se ei selvästikään ainakaan hidastanut Fisun menoa. Koira oli ihan tykki!

Mia Laamasen rata oli tosi kiva, aika helppo ja hyvin etenevä. Mietin pitkään, uskallanko laikata takaa muurilla, jolloin voisin jäädä toiselle puolelle yhtä pätkää, mikä musta oli parempi ratkaisu siihen kohtaan. Melkein kaikki ohjaajat tuntuivat vaihtavan puolta jo aiemmin jolloin olisivat muurilla "oikealla" puolella, mutta kerrankin uskalsin kokeilla jotain vähän muuta. Takaaleikkaus sopi kohtaan kuitenkin tosi hyvin, koska muurin jälkeen rata kääntyi vahvasti. Kuvio toimi sairaan nätisti ja Fisu pelitti kuin unelma!

Fisulla oli alusta asti vauhtia enemmän kuin koskaan ennen kisoissa! Koira oli ihan tulessa. :D Puomin kontakti oli hieno, nopea pysähdys oikeassa kohtaa. jostain syystä mä taas itse alan luistaa (prkl!) näissä, joten A:n suoritus jäi vähän vajaaksi. Kuitenkin koira siis tuli ihan alas asti, mutta vapautin sen jo ennen pysähdystä. Miksi!? Idiootti! No, ei ole koiran vika se..

Matka jatkui sikakovaa, mulla oli oikeasti juoksemista että pysyin perässä! Takaaleikkaus oli tosi nätti, koira kääntyi täydellisesti ja painoi suoraan putkeen kuten kuuluikin. Putkesta mulla oli tarkoitus kutsua koira tiukasti nimellä, koska sieltä piti kääntyä kepeille. Olin kuitenkin niin hengästynyt (ja kiireinen), etten saanut oikein sanaa suustani kriittisessä kohdassa. Hennosti sain sanotuksi "tässä", ihan kuin koira enää olisi kuunnellut. :-D Se paineli suoraan edessä olevalle hypylle...

Komea hylly siis. No, ei siinä mitään, otin putken kautta uudestaan ja jatkettiin nyt sinne kepeille. Upea sisäänmeno ja hyvä rytmi. Loppurata sujui hyvin, ehdin valssata kahden vierekkäisen hypyn välissä, jolloin pääsin ohjaamaan pimeän putkikulman luontevammin. Keinulla F tuli tosi pitkälle vauhdilla, mutta pysähtyi kuitenkin oikein. Keinun laskiessa se taas tipahti ohi lankulta, hölmö.. :P Loppusuora oli vauhdikas ja hyvä. Ihan loistava rata olisi siis ollut ilman hyllyä. Voin vain kuvitella, mikä aika olisi ollut. Nopea!

Jäi älyttömän hyvä mieli radasta, Fisu oli vaan ihan SUPER!

Kohta, jossa hyllytettiin oli vähän vaikea, en vain ollut tajunnut, miten vahvasti hyppy on koiralle tyrkyllä. Ja oma äänenkäyttö oli niin rajoittunut, ettei onnistunut käskyttää niin kuin piti.. Rupesin myös miettimään, että Fisu ei ehkä edes reagoi mun sanallisiin käskyihin niin vahvasti, koska sen kanssa on tullut tavaksi olla tosi paljon äänessä kannustuksen takia. Täytyykin siis vähän miettiä, jos jossain vaiheessa alkaa vähän vähentää yleistä huudantaa radalla käskyjen perillemenon vahvistamiseksi. Nyt kun vauhtia näyttää jo olevan aika kiitettävästi muutenkin... =)

Ihan loistavaa kuitenkin. Video tulee myöhemmin.

Ei kommentteja: