torstai 27. toukokuuta 2010

HaPuilua + tiistain agiliidot

Viime viikon lopulla tytöt oli hoidossa nelisen päivää kun itse reissasin. Kiitos Satu! Nyt alkaa onneksi olla taas enemmän aikaa karvaisille kun omat kiireet vähän hellittää. Toivottavasti.

Eiliset hakuilut taisi olla meidän osalta enemmänkin hapuilutreenit... Melkein pari kk taisi olla viime treeneistä, ja sen huomasi. :D Metsässä ei oltu treenattu sitten viime syksyn. F oli kuitenkin tosi intona ja hyvä meno päällä koko treenin ajan, tiesi myös samantien mitä oltiin tekemässä. Fisu ei meinannut heti löytää paria ekaa maalimiestä, mutta teki hyvin töitä kuitenkin.

Rullien tuominen muodostui jälleen ongelmaksi. Fisu on joskus meinannut tiputtaa sen takia, että kutsun sitä ja sille tulee liian kiire mun luo. Siksi en yleensä kutsu sitä kun se ottaa rullan. Nyt ongelman syy olikin sitten se, että F ei tiennyt missä mä olin ja tiputti sen takia. Kun lähetin sen hakemaan uuden rullan, se kävikin hakemassa maahan tippuneen ja toikin sen mulle. Lähdettiin näytölle. Koira kuitenkin selvästi tajusi mokanneensa ja toivottavasti myös oppi jotain.

Seuraavat pistot sujui vähän paremmin ja vika oli erityisesti oikein hieno. Näytöille F paineli aina tuhatta ja sataa! =) Ihan hyvä muistuttelutreeni.


Tiistaina otin molemmat tytöt Maisan agitreenivuorolla mukaan, kun Fisun omat reenit jäi ma väliin. Maisa sai tehdä Janitan ja Jaakon rataa, tehtiin se kahdessa pätkässä. Kiva rata ja haastavia paikkoja. Aika hyvin selviydyttiin, mutta etenkin kepeillä tuli taas virheitä. Keppien toisella puolella oli putki tosi pahasti tyrkyllä ja kun koiran veti kunnolla putkesta ohi, se menikin tosi helposti tokaan väliin. Vaikeaa! Keppien jälkeen layeröitiin, jäin itse keppien toiselle puolelle ja lähetin poispäinkäännöllä koiran putkeen, toimi hyvin!

Toinen murheenkryyni radalla oli taas ne *****leen kontaktit. Ei niistä vain tule enää mitään ton koiran kanssa. Keinulta se hyppää aina pois juuri ennen kuin se kolahtaa maahan, A:lla se hidastelee ja hyppää just ennen kontaktipintaa pois. Että menee hermo! Mä en vaan jaksa enää alkaa miljoonatta kertaa opettamaan esteitä uudelleen kun ei niistä kuitenkaan enää mitään tule. Ihan vakavissaan mietin, jos M "eläköityisi" agiradoilta ja osallistuisi enää hyppäreille. Se on muutenkin tosi turhauttavaa kisoissa kun aina pitää jännätä samoja juttuja. Hyppäreillä saa vaan mennä, eikä tartte miettiä mitään turhaa.


Fisu sai tehdä kepukoita ja vähän kontaktitreeniä myös. Keinua kertailtiin, sujui hyvin. Myös puomille pari toistoa. Kepeillä leikkailin takaa, hyvin koira pujotteli silti, mutta vauhti hidastui selkeästi. Näitä harjoitellaan. Parit vauhtipätkät otettiin myös ja irtoamistreenejä. Fisulla oli kivaa! =)

Ei kommentteja: