keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kisavalmistelua treeneissä

Tänään agitreeneissä valmisteltiin lauantain kisoja varten mm. kontakteja ja vauhtikäännöksiä. Tehtiin myös Dean tuomaa rataa, jossa pästiin treenailemaan mm. persjättöjä, vastakäännöksiä, saksalaista, takaakiertoja, päällejuoksuja. Maisa oli niin innokkaana, että ihan tosissani mietin, että hankkisin treenikorvatulpat. Se kiekuminen on jotain ihan hirveää..

Fisun kanssa otettiin ensin pienet kontaktisulkeiset keinulla ja A:lla. Hetsasin sitä ennen A:ta oikein kunnolla ja hups, se tulikin läpi pysähtymättä. Mur! No, pääsinpähän puuttumaan tähän ja tokalla kerralla komensin niin tiukasti, että pysähdyttiin. Hyvä.

Keinua F teki reippaasti lelupalkalla, ei mitään epäröintejä. :) Saapa nähdä, mitä Fisu lauantaina tykkää Ojangon esteistä, siellähän sillä syksyllä tuli joku ihme kontaktikammo, ja silloin kierrettiin kaikki kontaktit... Toivottavasti nyt ei nähdä samaa. :/ Radalla ollutta puomia tehtiin pari kertaa oikein vauhdilla ja lopuksi vielä namilätkällä.

Radalla vähän haparoitiin, mutta F teki ihan hyvin. Itse en oikein tsempannut ajoituksen kanssa ja koira meinasi valua selän taa persjätöissä. Tulin kuitenkin taas huomanneeksi, että takaaleikkaukset eivät Fisulle toimi oikein hyvin. Jotain muuta siis mieluummin, jos mahdollista,

Hyvä fiilis jäi silti treeneistä, oli hyvä päästä ottamaan kontakteille toistoja.

Treenasin myös vauhtikäännöksiä, joista Nina vinkkasi viikonlopun koulutuksessa. Ihan yksinkertaisuudessaan koira esim. takaakiertoon ja heti siitä kovaan spurttiin. Ideana siis, että käännöksen jälkeen matka jatkuu mahd. nopeasti. Lelun kanssa Fisua sai kivasti innostettua tähän ja tuli sen mun silmään aika nopeasti. Näitä jatketaan. :)

Ei kommentteja: