sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kisaamassa

Piiitkästä aikaa käytiin Fisun kanssa kisaamassa agia. Otettiin kerralla kunnon setti, 3 rataa. Oman seuramme kisoissa kokeiltiin nyt toista kertaa uudehkoa systeemiä, että kaksi rataa alkaa peräkkäin pienellä välillä, jolloin odotteluaika lyhenee. Rataantutustumisia tulee siten kaksi ihan peräjälkeen, mikä oli uusi kokemus. Hyvältä tuntui, oikeastaan oli kiva saada vähän haastetta rataantutustumiseen. Tutustumisesta siirryttiin suoraan seuraavaan ja toista rataa aloitettaessa piti vähän kertailla aiemmin harjoiteltua rataa, mutta itse ainakin muistin radat hyvin.

Ensimmäiselle radalla meillä tuli varsinainen äkkilähtö. Luulin, että meitä ennen on vielä kymmenisen koiraa, mutta havahduin kun meidän numero kuulutettiinkin valmistautuvia lueteltaessa. Koiria puuttui välistä, joten vuoro tuli ihan yllättäen. Hain äkkiä Fisun autosta, spurttailtiin itsemme lämpimiksi ja suunnattiinkin heti radalle. Tämä tuntui sopivan Fisulle paremmin kuin hyvin; sillä oli mieletön into päällä! :-D Selvästikin nopea lähtö sopii sille paremmin kuin odottelu ennen rataa. Harmi, että koira pitää lämmitelläkin ennen rataa, muuten varmasti kaivaisin sen aina autosta puoli minuuttia ennen meidän suoritusta...

Eka hyppyrata meni muuten tosi hyvin, mutta muurilta tuli harmillinen kielto ihan loppuvaiheilla. :( Lähetin Fisun takaakiertoon, mutta se kiersikin koko esteen. Aika olisi voinut olla ihan hyvä ilman tätä, nyt se oli -7,jotain, kun voittaneen koirakon aika oli n. -12 s. Ei auta harmitella. Olin kuitenkin älyttömän iloinen Fisun vauhdista ja innokkuudesta! oli mahtavaa, että F irtosi ihan superhyvin ja jouduin paikoitellen ohjaamaan sitä takaa kun en pysynyt vauihdissa. Kivaa!

 Toinen rata möhlittiinkin heti alkuun. Fisu ei jostain syystä osannut lukea mun saksalaistyyppistä ohjausta, eikä siten hypännyt tokaa hyppyä takaisinpäin vaan meinasi kiertää taas koko esteen. Tästä heti kielto ja rata jatkui flegmaattisesti. :( Kepeilläkin tuli virhe. No, maltoinpa kerrankin pysäyttää koiran kunnolla kontakteille, joten tuli ainakin hyvää harjoitusta niihin. Fisu stoppasi kiltisti. :) Radalta HYL, kun en jaksanut tehdä loppupyöritystä, vaan oikaistiin suoraan puomin kontakteilta maaliin.

Viimeinen hyppäri ulkoradalla menikin ihan pelleilyksi. Fisu katseli jo lähdössä kumman näköisenä ratahenkilöitä ja heti kolmannella esteellä kieltäytyi menemästä putkeen kun ratatyötnekijä käveli sen takana. Seuraavaksi Fisu alkoikin haukkua tuomaria. Wtf?? Fisu ei yleensä häiriinny tuollaisista yhtään, eikä sillä ole mitään antipatioita ihmisiä kohtaan yleensäkään. En tosiaan ymmärtänyt sen käytöstä. Jätin radan kesken, HYL. Kaiken kaikkiaan oli ihan hauska käydä kisaamassa pitkän tauon jälkeen. Ekasta radatsa jäi hyvä mieli, kyllä me jotain sentään osataankin. Ja parasta oli koiran vauhdikkuus! =) Hyppäristä kehtaan laittaa videonkin näkyville.

2 kommenttia:

Tiia Ahveninen os. Hämäläinen kirjoitti...

Auttaisko jos vaihdat ulkoasua? jos se jotenkin on mennyt rikki :D Tai sitten html koodin puolelle laita aina

väliin mihin haluat kaksi enteriä.

Ja kiva jos ootte päässyt kisaamaan! Mites sitten niin jos lämppäät sen, sitten laitat takin ja autoon oottamaan vähäks aikaa ja sit sieltä suoraan tai pidät vähän aikaa vaan aidassa kiinni, huomioimatta..

Noora kirjoitti...

Jeee, onnistuin! :-D Oli mennyt html ja normipuoli jotenki sekasin.

Ja ihan samaa itekin mietin, että alkais käyttää hyödyksi tota auto-odottelua. Just vaikka heittäisi sen ihan hetkeksi autoon ennen omaa vuoroa, eihän se hetkessä sinne jäädy jos on muuten lämmin. :) Täytyy kokeilla.

Voisin yrittää joskus tulla tokoilemaankin taas teiän kanssa. Kun vaan saan aikaseks..