keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Hakua, 2 x agia

Viikonloppuna otettiin pienimuotoinen hakutreeni nurmikkokentällä Viikissä. Otettiin umpipiilot (isot muovikassityyppiset systeemint) jo käyttöön. F haki rullat hienosti piiloista, umpparit ei tuntuneet tuoneen sille erityisesti haastetta. Muuten sujui oikein mallikkaasti, mutta ekalla taas tipahti rulla loppumatkasta kun piti pompata kivetysten tms. yli. Otettiin uusiksi, ja kehuin ja kannustin taas pitämään "vaikeissa" kohdissa, joten nyt pysyi. Myös kaikki loput palautui mallikkaasti. Näytöillä Fisu sai vetää mua koko matkan perässään, hidastin tahallisesti ja pysähtelin välillä. Hyvin jatkui silti matka eteenpäin, F:llä oli kovin meno päällä palkoille. =) Koirilla tuli jo kuuma, ihana keväisen lämmin ja aurinkoinen sää tuli kai niillekin yllätyksenä!


Maanantaina alkoi uusi kausi agilityssä, molemmille tytöille on uusi ryhmä. Fisun kanssa treenaa myös tuttuja vesiäisiä edellisestä ryhmästä ja pari uuttakin koiraa. Toinen coachi on uusi, toinen vanha, mikä on musta oikein hyvä. Dea tuntee meidät jo ja tietää mitä Fisun kanssa tarvii tehdä, kun taas uudelta kouluttajalta voidaan saada uusia näkemyksiä tähän hommaan. Hänellä on kuulemma itselläänkin koira, jonka vaiuhdin kanssa on tehty töitä. joten toivottavasti meillekin löytyy vinkkejä vauhdikkuuden suhteen.

Treeneissä tehtiin suht selkeä ja suoraviivainen hyppyrata, jonka F suoritti teknisesti ilman ongelmaa. Kyllähän se osaa, mutta se vauhti. No, ei sentään ihan lehmäilty, mutta vähän käynnistyminen taas kesti. Loppuradasta oli kuitenkin jo enemmän vauhtia. Kuulemma Fisua hidastaa selvästi jos olen itse paljon edellä, joten pitäisi varmaan yrittää lähteä enemmän sen kanssa samaan aikaan ja kiinnittä huomiota omaan sijoittumiseen. F sai kuitenkin myös kehuja, koska on niin taitava suorittaja. =) Ja onhan se. Puhuttiin, että Fisulle saisi tulla vähän lisää itsenäisyttä radalle, joten aletaan ottaa irtoamis-, etenemis- ym. treenejä oheisina.

Kertailtiin keppejä ja kontakteja erillisinä. Kepit ok, mutta kovasti se alkaa hidastaa lopussa. Mä vaan en tajua mikä näissä se juttu nyt on. Se tuntuu vaan paineistuvan jostain syystä mutta en yhtään tiedä mistä. Sama reaktio huolimatta siitä, edistänkö, jätätänkö vai mitä. Miksi en ymmärrä??

A oli hyvä, keinua otettiin avustajan kanssa. Milloinkohan uskaltaisin alkaa jättää avut pois? Ei sitä kolahduskaan tunnu haittaavan. Puomi vähän hidas kuten aina. :(


Tiistaina oli vuorossa Maisan "uusvanha" ryhmä, tuttua porukkaa siis edelliskaudelta, kiva! Tehtiin hauskan haastava rata, Maisa paineli taukoilun jälkeen taas niin lujaa, että mä olin monessa kohtaa myöhässä. :o Siis ihanko oikeasti mun heeleri menee radalla tuplasti kovempaa kuin mudi?? Tuli kyllä ihana fiilis, kun on koira, joka JUOKSEE! Sori nyt, Fisu. =(

Radalla kokeiltiin muutamissa kohdissa eri ohjaustyylejä, ja löydettiin parhaiten toimivat. Maisalle toimii takaaleikkaukset ja sylkkärit hienosti. Mun valssit taas tuppaa vähän venymään ja lisäämään kaarroksia. Ongelmia tuotti hypyn ohittaminen niin, että se jäi mun ja koiran väliin. Maisa hyppäsi kahdesti hypyn mua kohti, vaikka yleensä ei ole niin tehnyt. Mutta eipä näitä olla harjoiteltu vähään aikaan.
Kiva treeni. :-)

No, sai Fisukin vähän treeniä, kun ensin oli kasvattanut motivaatiotaan seinällä Maisan treenejä katsoen. ;)

Otettiin ulkona keppejä, ylläripylläri. Koira kävi tosi kuumana ja meinasi teloa itsensä jotenkin mun (liikkuvien) jalkojen väliin hyppäämällä. What? :D Ei onneksi ottanut itteensä. Eka F lähti pujottelemaan tosi tosi vauhdilla (!) ja pääsin palkkaamaan parista hyvästä suorituksesta (ei siis otettu kuin pari tistoa). Tokalla kerralla taas himmaili lopussa, mutta teki aina sentään loppuun asti. Kummia juttuja.

Otettiin myös vauhtipätkää ulkona, sekä lähetyksiä eteen lelulle. Kokeilin myös, miten F kiihtyy kun itse kiritän vierellä. Ja kiihtyihän se! Kolmen hypyn suora, lähdin täysillä ja otin koiran mukaan ja sehän juoksi! Jes!

Päätinkin, että otetaan tästä lähtien maanantaisin Fisulle ohjattu ratatreeni, ja tiistaisin on Fisun vauhti- & motivaatiotreenipäivä (Maisan oikean treenin ohella). Eli tiistaisin vain juostaan. :) No okei, ehkä keppejä saadaan vähän tehdä myös, niitä on pakko...

Nyt keväällä alkaa pyöriä aas kakkosvuorot, molemmille tytöille oma, mutta niissä tuskin tullaan ehtimään usein käymään. Muutenkin neljä agi-iltaa viikossa on vähän liikaa. Mutta kesällä tsempataan niiden(kin) suhteen. Kesällä me yritetään tsempata vähän kaiken suhteen. :P

Tänään juostiin, onneksi koira ei enää lehmäile niin pahasti.. Edelisviikolla nolotti lähestulkoon vetää koiraa lenkillä perässä, kun yhtä ei oikein huvittanut (mikään). Toivottavasti ei saada varsinaista valeraskautta..

Ei kommentteja: