perjantai 5. joulukuuta 2008

Kahdet agilityt, ravia ja varusteita

Tiistaina oltiin Maisan agitreeneissä, otin molemmat tytöt mukaan. Tänään käytiin sitten pennun kanssa kaksistaan hallilla treenailemassa. Treenien jälkeen käytiin Mustissa ja Mirrissä shoppailemassa Fisulle pari joululahjaa. Illemmalla käväistiin taas hölkkäilemässä pennun kanssa, kivalta tuntuu alkaa sitä ottamaan mukaan lenkeille.

Ti:
Meitä oli aika vähän treeneissä, joten ehdin ottaa vähän jotain pieniä harjoituksia myös pennun kanssa. Onneksi otin senkin mukaan. Maisan kanssa tehtin aluksi rataa, jossa oli kivoja kieputuksia, mm. poispäinkäännöksiä, takaakiertoja, takaaleikkauksia ja muita. Lopussa oli puomi, jonka M teki tosi hyvin. Se meni vauhdilla loppuun asti ja pysähtyi ihan ikeaan kohtaan. Varsinkin toisella kertaa suoritus oli lähes täydellinen; M pysähtyi juuri oikeaan paikkaan ja jatkoi melkein heti matkaa, eli hyvä, tarkka ja nopea suoritus.

Radalla oli yksi pitempi suora, jonka päässä oli hyppy pituussuunnassa, joka piti kiertää ohjaajan puolelta, jonka jälkeen matka jatkui ohjaajan suuntaan. Tähän kokeiltiin kahta eri tapaa, jotka molemmat toimivat ihan hyvin. Kiva aina välilä huomata, että jonkun kohdan voi tehdä useammalla tavalla, siinä oppii paljon.

Lopuksi tehtiin rata, jossa oli monta monta takaaleikkausta. Hyvin toimi, Maisa onneksi on sisäistänyt ne oikein hyvin. Vauhtia Maisalla riitti sopivasti, mutta onneksi myös keskittymistä. Jätin lelun tällä kertaa jäähylle, ja tehtiin pitkästä aikaa namupalkalla. Se olikin hyvä ratkaisu, M teki tosi hyvin ja tarkasti, eikä ollut liian ylikierroksilla, kuten lelun kanssa välillä.

Fisun kanssa nokittiin ja tehtiin pari pientä hyppyharjoitusta sekä otettiin pussia. Nokkiminen sujui alkuun ihan hienosti, en laittanut siivekkeitä alastulon ympärille ja silti pentu muisti oikean paikan ihan hyvin. Kohta se kuitenkin taas unohti mitä oltiin tekemässä ja tarjosi mm. makaamista puomin alastulolla (?), eikä ihan näyttänyt ymmärtävän. Väännettiin vähän rautalangasta, niin saatiin taas toimimaan ja jätettiin sitten onnistuneeseen suoritukseen.

Hyppytreenit (ilman rimoja) sujuivat aika kivasti, tuntuisi, että Fiz alkaa vihdoin saada vauhtia hommaan, ehkäpä se pikkuhiljaa syttyy lajiin.. Tosin, aina kun se on hiemankin epätietoinen siitä mitä haluan sen tekevän tai tekee väärin tms., vauhti hiipuu hyvin nopeasti. Mutta kun leikitään ja palkataan paljon + muistan kannustaa sitä, saadaan vire pysymään sopivana.

Pussi sujui hienosti. Krista piti alkuun kangasta vähän ilmassa, mutta lopulta otettiin ihan kangas maassa, mikä onnistui myös hyvin. Fisu ei näytä hommaa yhtään pelkäävän, vaan meni ihan reippaana pussin läpi. Hieno juttu. :)

Tänään, to oltiin siis Fisun kanssa kahdestaan Purinalla treenailemassa iltapäivällä. Tein pienen "radan", jossa oli kaksi putkea ja kolme hyppyä. Niillä sitten treenailtiin välistävetoja, takaakiertoja, poispäinkäännöksiä ym. sekä lopuksi eteenmenoja ja takaaleikkauksia.

Välissä käytiin taas puomin alastulopätkällä nokkimassa, mikä sujui tänään hienosti. Fisu meni oikeaan kohtaan, pysähtyi ja nokki niinkuin pitääkin. Hyvin näyttää siis toimivan. Nokittiin ekaa kertaa myös kenulla. Laitoin päähän pienen alustan ja pidin keinulautaa ylhäällä, kunnes F tuli päähän. Siellä sen piti nokkaista pari kertaa (minkä se tajusi heti) ja sitten laskin keinun alas. Hyvältä näytti tämäkin tapa, katsotaan, miten se tästä lähtee etenemään.

Takaaleikkaukset ei ihan vielä ole Fisulle selvä juttu, joten niihin otin namualustan tai lelun käyttöön, jotta saatiin onnistuneita suorituksia. Lätkän kanssa sujui hyvin, lelua Fisu ei aina huomannut, kun sen heitin palkaksi. Muut jutut sujuivat oikein kivasti, varsinkin eteenmenot on ihan Fiskarsin lempparijuttu, nissä on vauhtia ihan riittämiin! =)

Putkiin F irtoaa jo hirmu hyvin ja niillä pystyn takaaleikkaamaankin ongelmitta.


Iltapäivän treenien jälkeen poikettiin siis pennun kanssa eläinkaupassa. Päätin vihdoin käyttää lahjakortin, jolla sain Hurtan manttelin ilmaiseksi. Otin siis Fisulle talvimanttelin, sillä kun ei vielä takkia ole ollutkaan. Innostuin ostamaan sille myös valjaat, sävy sävyyn takin kanssa. Kyllä nyt pentusen kelpaa kun on ihan upouudet tyylikkäät releet. Muita joululahjoja ei Fisu taidakaan saada.

Pari poseerausta uusien varusteiden kanssa:

Uudet valjaat


Mantteli


Ja lopuksi tavis-poseeraus, ikää 9kk ja 2 päivääTänään illalla käytiin sitten vielä hölkällä Fisun kanssa. Hyvin se tuntui tajuavan, ettei kyseessä ollut tavallinen lenkki, jolla saa vähän väliä pysähtyä nuuskimaan, vaan nyt mentiin ripeästi eteenpäin. Se ravasi keveästi, eli ei ollut sille edes kovin rankkaa menoa. Hienosti se ohittaa vastaantulijat, koirat ja ihmiset ilman ongelmaa, helppo sen kanssa on mennä kun ei tarvitse keskittyä muuhun kuin etenemiseen.. Kiva lenkkikaveri siitä siis tulee. :]

Ei kommentteja: