tiistai 2. joulukuuta 2008

Pennun tokoilut

Tänään oltiin taas pitkästä aikaa treenaamassa tokoa pienellä kimppaporukallamme. Mukana oli aussiet Dracu ja Dante ja bc:t Step, Sara ja Ruuti. Sekä Fisu tietysti.
Ilma oli mitä kamalin, mutta päätettiin silti treenata ja ihan hyvähän se on, että koirat tottuu moneen keliin..

Aloitettiin paikallaololla. Sitä ennen "tuomari" kävi kättelemässä ohjaajia ja vähän koskettelemassa koiria. Jokainen tuomaroi vuorollaan, joten joka koira sai kolmen tuomarin käsittelyn. Fisu pysyi mahtavan hienosti paikallaan mun sivulla. Se ei kiinnittänyt lähes mitään huomiota ihmisiin, vaan tuijotti mua. Ei myöskään väistänyt yhtään tms. vaan oli oikein mallikelpoinen suorittaja. :)

Sen jälkeen jätettiin koirat maahan paikalle. Hyvin Fisu makasi lätäkköisellä kentällä (valot sentään oli, eikä ihan pilkkopimeää (vaikka Fisulle sopisikin... (; )). Kerran se lähti mun perään kun kävin palkkaamassa ja muutaman kerran se taisi nousta makuulta ennen kuin sai luvan, kun olin sitä palkkaamassa. Mutta siihen nähden ihan hyvä suoritus, että nämä oli melkein ekat tokoilut yli kolmeen viikkoon.. :o

Sitten vähän odoteltiin, katseltiin muiden ruutuja ja tunnareita ym., Fisuhan ei näistä mitään ole vielä tehnyt.

Sitten otettiin Fiskarsin kanssa pitkästä aikaa vähän seuraamista, mikä sujui ihan kivasti. Fiz on vähän jäänyt mun käteen kiinni (ei kuitenkaan siis tee enää "imuttamalla", vaan tuijottaa mun kättä), joten aloitettiin sen häivyttämistä. Aloitin sillä, että otin namun koiran puoleisesta kädestä pois ja näytin sille ettei siinä ole palkkaa. Naksautin aina hyvästä paikasta ja sitten se sai namun mun oikeasta kädestä.

Heti meni liikkeellelähtö huonommaksi kun en käyttänyt sitä vasenta kättä (ilmeisesti sillä lähes huomaamamtta autan Fisun liikkeeseen), F joko lähti tosi hitaasti mukaan, tai jätätti tms. Kun vähän kannustin sitä tulemaan mukaan, se kuitenkin paransi heti -> naks ja palkka. Tätä siis jatketaan ja yritetään parantaa. Tehtiin sitten myös ympyrän muodossa seurausta, jolloin Fisun paikka ehkä pysyi vähän parempana.

Välillä leikittiin ja riehuttiin, sitten Fisu meni taas odottelemaan vuoroaan.

Pari kertaa otettiin ihan sivulletuloja. Näissä F oli taas niin ketku että! On se Huijarikoira-nimensä ansainnut! :D Vilkaisin vaan aina, että se otti hyvän asennon ja palkkasin sivulletuloista. Kun katsoin vähän tarkemmin, huomasin, ettei se ollutkaan käynyt istumaan, vaan joko seisoi paikallaan tai mukamas kyykisteli vähän kuin istuaallaan. Onneksi huomattiin etten montaa kertaa sitä palkannut näistä lusmuiluista..

Muutama vauhdikas luoksetulo otettiin vielä lopuksi, jätin Fisun Tiialle ja näytin sille lelua. Kävelin hyvän matkan päähän ja kutsuin sen luo. Se tuli hyvällä vauhdilla ja palkkasin sen lelulla ja leikillä. Loppuun leikittiin vielä ja sitten lähdettiin kotiin. Ihan hyvät treenit oli ja hauska oli treenata pitkästä aikaa.

Ei kommentteja: